Цитирай Първоначално написано от Chacho Виж мнението
Преди учех в ПМГ Враца, сега съм в СУ. Виж, не съжалявай изобщо, че ти е трудно. Имам много колеги от ТУЕС и си им личи, че са подготвени. Тия, дето са си изкарвали шестичките в езиковите се поометоха почти всички. Ако свикнеш на натоварването, после ще ти дишат прахта.
E, Чачо, малко е обобщаващо това. Да, ясно е, че в математическите гимназии и в специализирани училища като ТУЕС математиката е на по-високо ниво. То е и съвсем естествено. Първо, защото още от 8 клас си учат по учебниците за профилирана подготовка и второ, защото имат повече часове. Докато в езиковите, ако въобще избереш профил математика, почваш да учиш по учебник за профилирана подготовка чак в 11 клас.В 8, 9 и 10 си кретал по задължителната.Но това не пречи на страшно много хора да се справят перфектно и в нематематически училища след 7 клас. Я се позагледай във файлове с класирания от състезания, тукашни и международни олимпиади. Няма как да пропуснеш в челните позиции имената на представители от АК например. Учили до 7 клас в МГ, те отиват в колежа, но с яка основа по математика и с нагласа към предмета. Почва да работи с тях известният Ивайло Кортезов и какво се получава, на тях има дишат прахта, нищо, че не са от математическо даскало. А по-скоро са като частна езикова. Такива хора има и в държавните езикови, където иначе нивото по математика не е много високо. Дали идват от МГ или просто предметът си им харесва е все тая, важното е , че си учат допълнително, решават си и са на ниво. И затова казах, че малко обобщаваш. Можещи има навсякъде, най-вече си зависи от самите тях. Най-лесно е да кажеш, даскалката е тъпа и гадна, нищо не обяснява и аз заради нея се провалих. Иначе съм си корифей.