- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Уличен бой
men ako ma fane nqkoi street fighter na ulicata she ma ubie , ma na ringa nemoje da mi vkarat nito 1 udar , ima ogromna razlika dddddddz na ringa gi maja , ma imam chustvoto che ako me fane na ulicata bez pravila nqkoi mma-ec she ma ubie
Понякога един качествен удар може да те постави в удобна позиция, която да е подобна на тази на ринга. Особено ако му вземеш страха. За кикбоксьори, тайбоксьори, таекуондисти, саватисти, т.н. такъв удар може да е ритане под/в капачката на коляното, после си правиш квот' си знаеш.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Каква е тази агресия бе момчета?Не е ли най-добрия начин нещата да се разминат без бой?Ако ти скочат няколко човека,колкото и да можеш да се биеш пак ще те набият.Багата като беше един от най-долрите бойци в Б.Г.,дали не го пратиха в болница?
ЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪ ЪЪЪЪЪЪЪЪ
Багата да не са го били случайно, та е в болница? що бълваш простотии ся...
а и той малко или много сам си е виновен, един сериозен спортист в 5 сутринта не му е мястото по чалготеките
иначе в уличен бой най-добре е да действаш подло, шутове/тупалки в корема и слънчевия сплит да му изкараш въздуха и от там е лесно...
Не знам защо всичките смятате, че нямало смисъл да си трениран и без това ще те набият. Току разбрах, че едни приятели са ги набили в центъра на града вчере към 20:00 часа. Приятелите ми са били около 8 души - 4 момчета и 4 момичета, нападнали са ги 2ма възрастни и в момент 2 момчета са посинени и 1-то момиче има рана на главата от удар. Ако бяха тренирали да се бият, дали нямаше да се избегне тази ситуация и нападателите да бяха смлени от бой?
Щеше. Но колко пари струва според теб лют спрей или бокс? Доста по-евтин е от едни тренировки. Помага, но има и други начини, ако е само до едната самозащита на улицата.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Замисляли ли сте се колко хора изобщо не могат да се бият пък си ходят живи и здрави по улиците?
А колко хора изобщо не могат да се бият, попадат в кофти ситуация и си ходят живи и здрави по улицата ?
Отговор: Малко, понеже най-вероятно са в болницата![]()
Опитвам се да кажа, че тези хора просто не попадат в кофти ситуации. Един мислещ и интелигентен човек няма изобщо да влезе в ситуация изискваща бойни умения. Той ще знае рисковете и няма да се конфронтира. Няма да е на място където може да се сблъска с враждебност.
Проявите на агресия най-често са свързани с един или повече от следните фактори:
* нестройна ценностна система – загубата или потиснатостта на чувствителността към другия като равноправно същество в значителна степен се явява фактор, който позволява агресия в поведението;
* некомпетентност по отношение на собствените емоции – това е признак на незаинтересованост от страна на индивида от онова, което става с него и желание отговорността за това да се прехвърли върху друг;
* некачествен самоконтрол – добрият самоконтрол е следствие от познаване на собствените възможности и способности и е отражение на самоуважението. Когато тези характеристики не са налице, най-честата първа реакция е импулсивно избухване, след което вероятността да се стигне до агресия нараства;
* лесна внушаемост – когато един индивид няма достатъчно себепознание, самоуважение и уважение към другия, той е обект на лесна внушаемост. Тогава осъзнаването на последствията от собственото поведение е сериозно отслабено и проявите на агресия са значително учестени.
Отивам на дискотека, идват на мойта маса и ми обясняват, че тая вечер ще се бием, щем-не щем.
Ходя си по улицата и двама решават да ми вземат парите.
Явно трябва да имам повече самоконтрол, за да не изпадам в такива ситуации.
А някои хора не ни устройва да не бъдем конфликтни, за да ни е мирно ежедневието. Думичката достойнство, може би?
Опитай вместо дискотека с театър или опера. Няма как някой да дойде на вашата маса. За пари на улицата не са ме спирали от както се помня, а и рядко нося пари в брой. Пътувам с метро, личен автомобил или такси и не се мотая там където наистина могат да ми поискат пари насила.
PS: Когато ти самият си настръхнал в положение "..to start up a fight" няма начин да не предизвикваш сам негативните събития.
Последно редактирано от dimitar_ak : 05-04-2012 на 12:13
Преди като бях 70кг често ми се случваше да стане някаква ситуация. Пример давам веднага:
Стоим пред едно магазинче близко до училището в голямото междучасие. Единият пич от наще е с дълга коса.( отдалече ни личи, че не сме кофликтни). Всичките приличаме на някакви геймъри, нърдове а у. Приближават се 2ма от съседно училище и бутат тоя моя приятел с дългата коса и му подметват нещо от сорта на "Да не ми го хванеш дългокоске". Най спокойно им казваме, че не искам нищо и да не ни закачат. Те продължават да се заяждат и накрая удариха няколко шамара на един от наща групичка и си тръгнаха.
Разминавам се с 2ма "пичове" по улицата, единият си стяга цялото тяло и ме удря с рамо в тялото.
Стоим в центъра на града 10-12 души, 5-6 момчета и 5-6 момичета и играем на филми и асоциации. Приближават се до нас 2ма татуирани и почват да обесняват на момичетата какви "путки" били и как нас(момчетата) щели да ни размажат от бой и да си тръгнат с момичетата. Отиват и почват да се заяждат с един приятел и да го бутат и му бият шамари.
В центъра на града, близо до съда вървят 3ма мои приятели. Подминават пейка със седнал човек. В момента, в който се обръщат с гръб, този става удря единия в тила, другият в лицето. Двамата падат, остава третият. Него го събаря на земята и почва да го тъпче с крака. После избягва, пък 3мата мои приятели са с посинени лица за 1-2седмици.(И тримата бяха около 55-60кг, може би за това им е скочил)
Хиляди други ситуации, за които няма смисъл да говоря.
Лично мене преди години в училище,(бях 5-6 клас) ме наобиколиха 5-6 осмокласници и пуснаха някакъв бияч в кръга(той беше 5ти клас). Удари ме няколко пъти в главата, докато аз се опитвах да обесня, че не искам кофликти. Ходих син 2 седмици и супер много ми падна самочувствието тогава. С месеце ме беше страх да излизам навън.
Отностно бокса и спрея - видят ли, че изваждаш бокс, те могат да извадят нож..
Ако извадиш бокс, но не си трениран, как аджеба ще ги набиеш като не можеш да се биеш(за човек, който не знае как да удря).Един трениран нападател лесно би могъл да избегна удар с бокс и да му върна тъпкано на боксаджията. За спрея не знам, но не трябва ли да си в непосредствена близост до него, пък ако са 2ма или повече какво ще направиш???
Моята компания никога, ама никога не е предизвиквала каквото и да било. В последствие като станах над 100кг нещата станаха други, нищо, че не мога да се бия, никой нищо не ми е казвал. В момента, в който с нас има някой дребен, се започват злобни подмятания от други хора, минаващи покрай нас.
Ако обаче знаеш доста сериозно да се биеш, в момента, в който някой ти посегне, можеш да му хвърлиш един хубав бой. Гаранция, че повече никой няма да те закача. С моята компания никога не ходим на дискотеки, играем на различни детски игри заедно на някое тихо място или разговаряме на различни видове теми - игри, политика, компютри и т.н. На нас редовни ни се случват такива неща - заедливи типове с намерение да се бият, не носят оръжия, но имат някакви, макар и слаби познания в различни бойни изкуства или уличен бой. Досега никога не сме отвръщали и 2-3 пъти в годината някой винаги ходи син.
Тоест, когато гаджето ти те помоли да отидете на дискотека, ти ще откажеш от страх да не те бият ли? Или няма да отидеш на рожден ден? Театър, опера, пиано барове, огнени представления са ми по вкуса. Но също и рок клубовете, и кръчмите. Не слушам чалга, затова ходя на дискотеки само по изключение.
Айде да ти разкажа как се разви един бой в театъра. Сядаш и пред теб сядат група 20 годишни младежи, които започват да обсъждат еврофутбол. Аз съм с две приятелки, които са се изнервили от постоянните приказки, а не можем да се преместим, щото няма други места в залата. Когато единият реши да говори по телефона, чашата преля и му казах да мълчи. При което звънна още един-два пъти да ме посрещнат 10 човека на входа на излизане. Това нещо го разбирам като си тръгвам и няма да те питат, няма нищо, директно се засилиха някаква групичка към мен. Шамаросах стабилно двама, разминах се само със синина на предмишницата и разни други хора ни разтърваха, та биячите отправиха 2-3 заплахи и се разбягаха. Явно съм прекалено конфликтен и си го прося.
И на мен не ми се случва всеки ден, спокойно. Дано на теб не ти се. Но е несериозно да разчиташ, че ако кротуваш, цял живот ще си в безопасност.
@Хорификус, то винаги имаш шанса да изядеш боя. Не знам що съм написал бокс, мислех си за електрошок. Спреят също помага и доста балансира нещата.
Последно редактирано от Chacho : 05-04-2012 на 12:52
Интересни постовемоят начин да се справям с такива типове е самото внушение. Още като ме видят, че съм масиран пич и не се занимават с мене, а ако някой си търси повод да се заяде почти винаги се разминаваме само на псувни, защото никой не иска да си има работа със спортист, дори да не тренирам БИ както казах визията е доста важна!
sapphire5![]()
lqlq: ima li efekt ot rasteja na hormona ... ?miroslav: zdr az sam na 23 i teja edva 55 kila kakvo da zema za da stana i az 4ovek
Ани той dimitar_ak писа нещо за ценностната система,но явно никой не го разбра. Мозъците на сегашните тинейджъри,младежи и мъже до такава степен са промити в посока култ към насилието и "насилието решава всички проблеми",до такава степен мозъците са промити та дори не могат да проумеят това което им казват хора като dimitar_ak . Не могат дори да разберат и вникнат в казаното.
А иначе основната причина за това състояние на нещата е безделието по цял ден. Агресивни момчета не се занимават с нищо съществено и полезно за обществото и за самите тях. Каквито примери имаме в някои западни страни. У нас тези агресивни момченца по цял ден безделничат и се чудят как да си избият хормона. Нито учат,нито работят. Или бягат от часове и от лекции. Чудят се по цял ден какви золуми да вършат и с какви щуротии да се занимават. Затова сме и на тоя хал в бегето. Като икономика и култура. Хора които според статистиката прочитат годишно по една и половина книги или дори три четвърти книга не ми ги хвали. Станахме държавата с най-простото и най-тъпото население в цяла Европа. Всичко останало е следствие на тоя факт.
Някога полицаите и милиционерите са спирали скучаещите безделници по улиците,правели са проверки на документите им по заведенията. "Ти! С какво се занимаваш? Къде учиш или работиш?"
Сега има пълна анархия и беззаконие. Всеки върши каквото си ще. И да не забравяме,че голяма част от агресивните са и криминално проявени лица. Често се бият,но още по-често използват боя за грабеж.
дублиране на написаното
Последно редактирано от redbul2 : 05-04-2012 на 15:03 Причина: дублиране
Това става заради кухите ви празни глави без никакъв умствен багаж в тях. Нямам на предвид конкретно вашата компания,а повечето ви набори. Нямате някакви смислени цели като момчетата в западните общества занимаващи се с наука,мениджмънт,спорт, самоусъвършенстване, разработване на нови технологии. Не вършите като тях нищо полезно и в главите ви по цял ден бръмчат само бръмбари. В бегето имаме само едно тъпо насилие и агресия,които нищо добро не са донесли на никого в цивилизования свят.
redbul, ходил ли си извън България, че да коментираш, че тук сме на тва дередже? Ще се отвратиш навън какво е положението. И честно казано, не сме ние хората, които трябва да критикуваме, щото и ние нищо кой знае какво не сме свършили. Проблемът е, че тук всички сме от позицията на говорещи и критикуващи, ей тва ни е по-отличителна черта.
От тема са самозащита минахме на анализ на политическата и социална ситуация в България и по света...
Агресия винаги ще има докато има глупави хора със нисък самоконтрол. А такива хора винаги ще има, независимо къде живееш. На някои места ще са повече, на други по-малко, но винаги ще има.
Тея приказки как ако ценностната система била проблема другаде ги продавай. И в най-образованите и най-културни държави по света има насилие и агресия, особено у тийнеджърите. Дори 99% от тях да са от типа който ти се опитваш да насадиш(въпреки че не виждам как четенето на книги ще им успокои хормоните или бушуващите емоции), пак ще има този 1% агресивни дебили, които ще скапват живота на останалите. Така че това "Да би мирно седяло не би чуло видяло" е добре на думи, ама на практика е много далече от реалността.![]()
Агресията е свързана с ниска култура,с недостатъчна интелигентност и с неразвити комуникативни умения. Прочее как искаш от някои ученици примерно да не са агресивни,като те дори не умеят да се изразяват на родния си език. Ако вземем положението в природата,едно говедо примерно може да издава само едни и същи звуци "муууууу"
И вече колкото по-нагоре вървим по еволюционната йерархия и колкото повече гънки има мозъка,толкова повече звуци може да издава съответния индивид и с по-големи комуникативни способности разполага. Така стоят нещата и при различните хора.
А културният модел пък на даден народ няма смисъл изобщо да коментираме. Достатъчно е да прочетем от оня известен роман главата "Бай Ганьо в банята" и ще разберем за какво иде реч. Поне някои ще се сетят. Наш Ганьо се пльоска по корем в басейна пред сащисаните немци,които са втрещени и не вярват на очите си. Е,манталитет както се казва. Какво да правиш?
Според мен, ти говориш, без да си запознат с ситуацията. Щом се обръщаш специално към нашия набор, мога да ти кажа следното:
Всичките ситуации, за които разказах по горе, са се случили на хора, които са достатъчно интелигентни. Сега ще ме попиташ "от къде знам". Мога да ти дам веднага пример.
В ситуацията, в която са нападнали и ударили момиче в главата - предният ден ни раздаваха дипломите по немски -ДСД за ниво Ц1 на езика. Ние сме 12 клас в немска гимнация. Щом сме завършили с най-високото ниво на езика (Ц1), то би трябвало да сме положили поне малко усилия, за да го научим. Конкретното ударено момиче има и взети високи нива по други езици, освен немски - английски, испански. Сега ще кажеш "единичен случай". Напротив:
Повечето от компанията ми са доста амбициозни човешки същества с някакъв умствен багаж. Никога не сме търсили насилие, повтарям - никога! Повечето се занимаваме изключително много със спорт и смея да твърдя, че не се различаваме много от масовата част в друга европейска държава. Добри и гостоприемни хора, на които последното им нещо е да си търсят конфликт.
За наука и нови технологии в България, според мене, не може да се говори, защото сме доста назад спрямо Германия и Япония, които са примери за авторитети в технологичния свят.
Като заключение мога да ти кажа, че съм ходил в 6-7 държави в Европа и младежта там не е точно това, което ти описваш.
Та какво прелагаш ? Вместо в спрей да инвестирам в министерството на образованието ?
Мерси, но предпочитам да тренирам и да съм подготвен, пък следващия път като те хванат на тясно им изнеси тая лекция, може и да се разубедят![]()
mi da e ako si korav vkarvash respect ,ma kato cqlo az sam 75 kg,shoto vmomenta nemoga da si pozvolq da mina v po-tejka kategoriq.Kato cqlo , ako si mishkok mn chesto she se zaqjdat tam i she gi tormozqt , no i ako si korav i popadnesh na nepodhodqshtiq fighter ,nqma da te bavi
Най-добре спрей за мечки , карабина, револвер , бронирана жилетка, каска , а през нощите - нощновиждащи - топлинни устройства .