.

Виж резултатите на анкетата: Кое е по-логично?

Гласували
30. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • Точка (А)

27 90,00%
  • Томка (Б)

3 10,00%
Отговор в тема
Страница 6 от 10 ПървиПърви ... 2345678910 ПоследнаПърви
Резултати от 126 до 150 от общо 227
    Голям фен Аватара на ScarlettS
    ^
    А, спокойно, аз съм се отказала. Статистическите данни от раздела показват, че християните спират да си пишат глупостите, като няма кой да им обръща внимание (в момента се сещам за неймлес и командо, но със сигурност има и някакви други)

Мега фен
    да тези данни са валидни за всеки човек,
    както виждаш повечето християни се въздържат да пишат, само аз будалата пише а срещу мен 15-тина атеиста от всякаква възрастова и социална група и един еретик-езичник.
    Ами вижте се 15 срещу 1. После вярващите пишели. Вярващите не са будали, аз съм будала, че споря и се старая да убеждавам.
    Последно редактирано от defender : 05-06-2012 на 08:32

Мега фен Аватара на Chacho
    Не се стараеш да убеждаваш. Стараеш се да противоречиш по Сократски. Реториката помага да въртиш спора, но не задължително да стигаш до отговор. Всъщност проблема ни не е единствено с религията. Проблемът ни е лично с теб, нямаш възможност да вникваш в казаното. Правиш един прочит и въпросите, които си задаваш върху думите ни, ги пишеш директно, вместо да се замислиш сам. Може да не си съгласен, но пък не е много трудно да ни проследиш мисълта. Въпреки това не търсиж сериозни спънки в разсъжденията, а просто отлагаш дискусията. На всичкото отгоре си чел, но недочел, за да спориш. Достатъчно поговори за енергия и материя, за да ни стане ясно, че двете понятия са ти абсолютно чужди и просто не си си чел учебниците. Не става на въпрос за това в какво вярваш, просто си щял да имаш двойка в часовете и това е.

Познавам много религиозни хора. Повечето са като теб, не умеят да разговарят. Затова всички се изнервят покрай теб и започват да те обиждат, подиграват. Не заради вярванията ти. Не умееш да водиш диалог, казва ти се това нещо, а ти тълкуваш критиката като "нападат ме, щото са атеисти и не могат да приемат". Както казах, познавам доста хора и има достатъчно такива, с които мога спокойно да си дискутирам. Нито съм ги разубедил от вярата им, нито са ми приели вижданията. Единствено могат да приемат това, че имам различни виждания и да погледнат нещата през моите очи. Оттук нататък сме способни да говорим на един език и да изказваме различни мнения.

Ако наистина държиш да убеждаваш някого, научи се да не излизаш прав само пред себе си. Атеистите не сме толкова ограничени хора. Повечето от нас не са се заклели пред себе си, че никога няма да приемат религията, някои дори носят частични разбирания в себе си, от които не искат да се откажат. Как ще гледаш на нещата, сам избираш.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Повече от фен
    През всички тези години науката се е развивала.През всички години е имало теории и убеждения,които са се оказвали грешни.Най-лошото е,че хората много често са били тези,които не са знаели как да тълкуват даденото им знание.
    Смятам,че теорията за еволюцията е поредната грешка.Просто ще трябва да мине известно време човечеството да осъзнае това.
    Целта ми не е да придизвикам спор. Просто ми е мъчно,че има толкова много хора,които заслужават да знаят истината,а си затварят очите за нея.И един ден ще страдат,а не са били виновни за това.

По темата - категорично Б

^
    А как си обясняваш измененията и подобренията с годините при различните организми? Няма как да отречеш, че е факт. Ако не е доказателство за еволюцията, то тогава какво е според теб?

Мега фен Аватара на Rebirthing
    Град
    София
    Абре, религиозните имате много объркана представа за нищото. Какво е нищо ? Възможно ли е във Вселената да има място в което да има едно голямо нищо ? "Нищото" е било изучавано 200 години, докато учените са достигнали до факта, че Вселената е възникнала от вакум в които на пръв поглед не се извършва каквото и да е действие, но истината е, че нищото гъмжи от частици извършващи квантова флуктуация. Във вакума се появяват и изчезват малки снопчета енергия. Принципа на неопределеността на Хайзенберг гласи, че можем да вземем енергия от нищото, стига да я върнем достатъчно бързо.
    В "нищото", виртуалните частици се появяват изчезват трилион пъти за секунда. Празно пространство няма как да съществува, в него винаги ще се извършва флуктуация. Можем да мисли за вакума единствено като нещо живо в което винаги се извършва този процес !

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от ScarlettS Виж мнението
    ^
    А как си обясняваш измененията и подобренията с годините при различните организми?
    като например, дай ни един пример за изменение, и един за подобрение?

Има хора живеят при студ, други при горещина, трети при високо атмосферно налягане, и т.н. досега не съм наблюдавал да са се трансформирали в друг вид, всички си остават хора. Организма им се приспособява към тези условия на живот и това е, човека си остава човек.
    Последно редактирано от defender : 05-06-2012 на 16:34

Град
    София
    Дори не разбираш смисъла на еволюцията. Тук не става въпрос за превръщането на човек в кокошка, а за изменения в гена които са доловими само чрез щателни изследвания.
    Пример: отиваш с Непал, в някои град на огромна надморска височина. След 2 дни си мъртъв, защото тялото ти не е успяло да извлече достатъчно кислород от атмосферата. Обаче жителите на този град си живеят нормално и се справят с ниските нива на кислород. Защо ли ? Защото имат еволюирала до такава степен кръвоносна система, че са способни да извлечат достатъчно кислород, без да повишат нивото си на хемоглобин до степен в която ще получат някой тромб, което по принцип би се случило с мен или теб. Те са еволюирали по-различен начин от нас, т.е имат мутации в генома.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Rebirthing Виж мнението
    Пример: отиваш с Непал, в някои град на огромна надморска височина. След 2 дни си мъртъв, защото тялото ти не е успяло да извлече достатъчно кислород от атмосферата.
    и къде е този град, покажи го, в коя детска приказка е.

Те в Боливия цяла Копа Америка направиха. Смъртни случай нямаше.
    (Фактическата столица на Боливия - Ла Пас е най-високо разположената столица в света - на 3625 м. надморска височина.)
    Последно редактирано от defender : 05-06-2012 на 16:56

Мега фен Аватара на ZipFail
    Също така в последните години огромна част от слоновете в някои части на Африка се раждат без или със много малки бивни, под влияние на бракониерството. Ей ти еволюция в действие.

Мега фен
    т.е. от това излиза, че еволюцията не е изграждане на генетичен код, а разпад или загуба на генетичен код.

То да ти кажа и аз като съм в стрес и на мен спира да ми се яде и да ми се сере. Еволюция.
    Ако продължа така, ще еволюирам ли или ще умра?
    Последно редактирано от defender : 05-06-2012 на 17:40

Ето ти пример за изменение с цел приспособяване към различна среда:

http://www.labspaces.net/106340/Vide...me_environment

Мега фен
    както виждам с рибката отново се е получила деградация, а не развитие.
    Последно редактирано от defender : 05-06-2012 на 18:04

Ще ми кажеш ли какъв е критерия за развитие и деградация ?

Еволюцията е оцеляване на най-приспособимия. Ако нещо не ти помага да оцеляваш по-добре и да оставяш по-голямо потомство, по-добре е без него. Това е развитие. По-прост модел може да бъде много по-добър от по-сложен модел.

Те и неандерталците са били по-мускулести, по-силни и по-бързи от нас, ама кой е оцелял ? Сигурно и ние сме деградирали боклуци

Мега фен
    значи ако някой те постави във вредни условия, в които ти да ослепееш, то това е еволюция.
    ако поставиш една котка в един казан с ракия и тя се напие и те казват вижте котката еволюира, това е еволюция.
    мисля, че с рибката се е случило нещо от подобен характер.
    Последно редактирано от defender : 05-06-2012 на 18:56

Вредни условия само от твоя гледна точка.

За едни вредни условия, за други - среда на живот. Има бактерии които живеят във вакуум, радиация, минусови температури, лайна и т.н. Това, че на теб не ти е по вкуса никой не го интересува, те са си намерили мястото под слънцето, множат си се и се развиват.

Не се хабете,просто няма нужда да спорите с фанатик.Резултата винаги ще ви разочарова,ако сте очаквали да го разубедите!

Мега фен
    еволюцията е инсинуация на дявола, той има за цел да причини огромни мъки на душите, насаждайки ги в минимум 8,400,000 прераждания, като се започне от най-дребни микроорганизми преминавайки през всякакви животински форми и се стигне до всякакви човешки форми изпълнени с страдания, това на езика на индийските религии се нарича "самсара", и именно това е в същността на цялата дяволска конспирация относно еволюцията като цяло, теорията за биологична еволюция е само примамка, зад която се крие голямото коварство на дявола, понеже ако всяко едно от 8,400,000-те прераждания е изпълнено примерно средно с около 10 години мъки, това ще бъде равно на около 84,000,000 години изпълнени с много страдания, но това е само в едната посока, примерно възходящата, понеже според същата теория е възможно и връщане назад в низходящата посока, така щото според нея е възможен дори и безкраен кръговрат в възходящия и след това низходящия ред на 8,400,000-те реинкарнации, така че целта на дявола е ако може да причини вечен кръговрат и по този начин вечни мъки за всички души
    Последно редактирано от npp : 05-06-2012 на 21:42

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    и къде е този град, покажи го, в коя детска приказка е.

Те в Боливия цяла Копа Америка направиха. Смъртни случай нямаше.
    (Фактическата столица на Боливия - Ла Пас е най-високо разположената столица в света - на 3625 м. надморска височина.)
    Не казвам, че със сигурност ще си мъртъв, но нивото ти на хемоглобин рязко може да се повиши, което да доведе точно до това !

Ето и самото изследване.
    http://rds.epi-ucsf.org/ticr/syllabu...ience-2010.pdf

Още доказателства за наличието на еволюция:
    http://www.broadinstitute.org/blog/b...s-human-genome
    http://www.nature.com/scitable/topic...-lineage-12397
    http://news.nationalgeographic.com/n...per-worms.html

и това е само малка част от стотиците, хиляди изследвания !

Мега фен Аватара на Chacho
    @npp, не че искам да оспорвам нещо, очевидно е безмислено, но времето в живота ти, през което не се мъчиш, ако е средно 20 години, то това няма ли да се равнява на 2 пъти повече щастие отколкото мъка? Тоест 2 пъти повече мъка за Дявола, отколкото за нас?
    Последно редактирано от Chacho : 05-07-2012 на 00:12
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    прераждания, прераждания 84,000,000 години изпълнени с много страдания, реинкарнации, вечни мъки за всички души
    Мога да извадя поне 10 поста в които си писал, че не вярваш в злото и ада.
    Мога да извадя поне още толкова поста в които отново си писал, че не вярваш в прераждания, реинкарнации и прочие.
    Толкова си потънал в помията от глупости които разказваш, че се чудя знаеш ли изобщо в какво вярваш ?
    Всеки следващ твой пост е изпълнен с противоречия...

Изненадан съм, че след като толкова време не влизах във форума, npp все още е тук и все още се намира по някой, който да му отговаря. От толкова време съм във форума, виждал съм какви ли не, но npp e сред малкото за които съм абсолютно 100% сигурен, че е с психически проблеми и има нужда от лекарска помощ. Не го казвам, за да се подигравам или да усмивам "глупавите вярващи", човека има сериозни проблеми с главата и му трябва лечение..
    Последно редактирано от ZipFail : 05-07-2012 на 00:53

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Rebirthing Виж мнението
    Мога да извадя поне 10 поста в които си писал, че не вярваш в злото и ада.
    Мога да извадя поне още толкова поста в които отново си писал, че не вярваш в прераждания, реинкарнации и прочие.
    Толкова си потънал в помията от глупости които разказваш, че се чудя знаеш ли изобщо в какво вярваш ?
    Всеки следващ твой пост е изпълнен с противоречия...
    бъркаш основни понятия, ако някой праведен предупреждава за опасността от това да се угажда на дявола в вярата, това не означава че същият предупреждаващ вярва в дявола или в угаждането на дявола, понеже вярата е за да се вярва единствено в Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог, ето какво казва Исус относно това:

"Исус в отговор им каза: Имайте вяра в Бога." Марк 11: 22

никъде в Св. Писание(Библията) не се посочва че някой трябва да вярва в дявола или да му угажда, но е написано точно обратното, че не бива да се угажда/служи на злото, ако истинският Господ Бог не съществуваше и ако вместо Него в вселената имаше само брахма, вишну, шива и останалите индийски богове, сега всички ние щяхме да сме в един цикъл на вечни мъки чрез множество прераждания, проблема на вярващите, които не Вярват в истинският Господ Бог, е че подценяват "тъмнината", понеже тя е огромна, това е същество от размерите на самият Бог, което в себе си има могъществен потенциал от категорията на самият Бог, такива хора просто не знаят на какво е способна "тъмнината", те я мислеха дори за някакво змийче, но тя е далеч по-огромна - същество обхващащо половината вселена

"целият свят лежи в лукавия." 1 Йоаново 5: 19
    Последно редактирано от npp : 05-07-2012 на 07:53

Мега фен
    Ако има еволюция, то при еволюцията не е възможно преливането или преминаването на един вид в друг. Това не е вярна представа за еволюция. Вярната еволюция е, че всеки вид се развива в определена посока. Все пак човешкия организъм има свойството да се приспособява към дадени външни условия на живот, (ако атеистите на това му казвате еволюция, добре), но това свойство за приспособяване все пак е в някакви граници и не излиза от тях, преминаването на тези граници би причинило по-скоро смърт и деградация отколкото еволюция.

И така, вярното е, че човекът се развива в определена посока и че организма има свойство да се приспособява и адаптира към дадени условия, но това е в определени граници. Не е вярно, че човекът е произлязъл от друг вид. Човекът винаги е бил човек, от самото начало.
    Последно редактирано от defender : 05-07-2012 на 09:59

Град
    София
    ДНК-то ни е 99% идентично с това на човекоподобните маймуни. Гените които ни делят от тях са в следствие на еволюция. Ние спадаме към клас бозайници, разред примати, семейство човекоподобни, род човек и едва в завършеният си вид сме хомо сапиенс.

Видовете преди нас са били:

Homo cepranensis
    Homo antecessor
    Homo erectus
    Homo ergaster
    Homo floresiensis
    Homo georgicus
    Homo habilis
    Homo heidelbergensis
    Homo neanderthalensis
    Homo rhodesiensis
    Homo rudolfensis

Не знам кое по дяволите не разбираш. Обясних ти еволюцията, обясних ти възникването на Вселената ! Оборването на научния консенсус само с празни приказки, няма никаква тежест.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си