.
Отговор в тема
Страница 5 от 12 ПървиПърви 123456789 ... ПоследнаПърви
Резултати от 101 до 125 от общо 284
    Супер фен Аватара на mlakniwe
    Под Игото-ужаааааааааааааааааас!!!!!!!! ! Писах някви глупости, теста го напрайх вярно уж надявам се на 5

Голям фен Аватара на reperw
    абе теста не беше от най-лесните ама айде

Супер фен Аватара на cunt
    Град
    София
    да му сера на вапцаров и на яворов на тъпите произведения
    и кви бяха тия лексикални норми кви грешки аз никъде не видях грешка там? нямам думи :X
    и не теста сравнение с миналата година НЕ беше лесен!!
    Better to be king for a night than schmuck for a lifetime.
    L'homme est n

Мега фен Аватара на NomNomNom
    Я споделете за упражнението с пунктуацията ( дето трябваше да я поставяме)
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Град
    София
    еми запетайка пред ,чрез които после двоеточие ,кавички на уважаеми зрители ли кво беше запетайка и после пак имаше няква запетайка ама не помня къде точно
    L'homme est n

Супер фен Аватара на lqlq89
    Цитирай Първоначално написано от SuNsEt Виж мнението
    Еееееехеее тва колко е дългооо :Д:Д:Д
    То май се взима в 12 клас?

Искам Елин Пелин да ни се падне...
    Аз искам Ралица. Нашата госпожа мислише, че тази година ще се падне, тя много ги познавала ама този път не можа.
    Научих, че трябва винаги да се разделяш с тези, които обичаш с думи на любов. Може пък това да е последният път, когато се виждате.

Аз пък много се ядосах на упражнението с тъпите синоними.. нито едно не бях чувала.. играя с открити карти, плета кошница, не знам какво си... иначе първата ми работа беше да проверя какво е произведението и като видях под игото.... аз даже не съм го и чела ама написах 2 страници с мисли.. и съм си преписала отгорите ми на теста на едно листче и сега чакам само да излезе в някой сайт.. не ме свърта дано съм го взела!

Иначе за произведенията кой от кой е, героите от къде са и откъса- всичко съм познала: сега ги погледнах .. това за златния телец си мислех, че е символ, ама писах метафора и май съм се оплескала . с Пунктуацията съм се справила, и двата текста.. някой знае ли в коя творба имаше символи или символизъм.. или нещо подобно.. аз писах Цветарка на христо смирненски

и също за бездомния човек май е Смирненски , ама .. писах Гео Милев ... че не съм ги чела много много

Мега фен Аватара на SuNsEt
    Град
    California,Los Angelis,Sofia,Amsterdam,Bern понякога и в New York :P
    А колко време имахте? 4 астрономически часа ли?

да, ама на ни ги раздадоха в 8и 30, беше едно бавене, една дезорганизация- и ни го удължиха до 12 и 30, но аз приключих в 11 и 50

Град
    София
    Смирненски със сигурност ,а другото е символ и аз съм го оплескал
    L'homme est n

сега си блъскам главата, че на заточеници писах, че е поема ... а то било градушка. За кое е Смирненски? за Цветарка или за бездомника, защото аз пък си спомням , че той пишеше за гадния живот в града и за битката с живота или нещо такова.. лично на мен ми прилича на Вапцаров. И двамата пишат за сивото ежедневие.. ама като се замисля, вярно е Смирненки а не Гео Милев.. Пу да бях се замислила на матурата ><

Голям фен
    Цитирай Първоначално написано от NomNomNom Виж мнението
    Я споделете за упражнението с пунктуацията ( дето трябваше да я поставяме)
    Cunt ти ги каза повечето. Запетая пред "чрез които", едно двоеточие, едни кавички, запетая на обръщението и една запетая имаше, заради разпокъсано изречение, ако не се лъжа ...

Ако излязат някъде отговорите по-късно.. някой да даде линк : )!

Голям фен Аватара на beb0oy
    Всички искахте той и оня ама накрая ни го нахакаха със "Под Игото" всъщност теста изобщо не беше труден или поне на мен правила съм къде къдее... по трудни от тоя
    -.-

иначе имаше една задача ... 3500 работника, ..лекари...техници.. инженери писах, че е работници.. че е грешно? а вие какво писахте

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от Charismatica Виж мнението
    сега си блъскам главата, че на заточеници писах, че е поема ... а то било градушка. За кое е Смирненски? за Цветарка или за бездомника, защото аз пък си спомням , че той пишеше за гадния живот в града и за битката с живота или нещо такова.. лично на мен ми прилича на Вапцаров. И двамата пишат за сивото ежедневие.. ама като се замисля, вярно е Смирненки а не Гео Милев.. Пу да бях се замислила на матурата ><
    нали имаше въпрос в кое произведения са използвани символистични похвати и отговорът е Цветарка на Смирненски -в това съм убеден
    иначе не мога да се сетя за втория въпрос който питаш
    L'homme est n

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от Charismatica Виж мнението
    иначе имаше една задача ... 3500 работника, ..лекари...техници.. инженери писах, че е работници.. че е грешно? а вие какво писахте
    работника е грешно ,трябва да е работници
    L'homme est n

да,!!!уес! едно вярно . Да де- имах впредвид че работника е грешно, не работници

Мега фен Аватара на heartshapedbox
    Град
    BG
    Де'ба тъпата тема.
    Теста беше лесен, ама тоя Вазов ни закопа отвсякъде..само "Под игото" не бях чела :х
    Писах 2 страници, не знам и аз откъде си ги изсмуках :Д
    Айде като излязат отговорите пуснете линк

хехех и значи и за Цветарка ми е вярно, а относно другия въпрос, имаше кой пише за самотния и бездомен човек- Гео милев, христо смирненски Елин Пелин ( ако не се лъжа) и още един, които изключих, тъй като съм запозната с творчестовото му ( май беше Дебелянов)

Град
    София
    eми точно Дебелянов е верния отговор
    литературните въпроси не бяха трудни ,но граматичните и тоя за лексикалната грешка бяха мн кофти
    L'homme est n

хахах браво на мен..какво съм помнила -.-

Според мен пък беше точно Дебелянов там - самотата и отчуждението са едни от ключовите мотиви при него. Пример - "Спи градът" и "Пловдив"...

Етикети за тази тема

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си