.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 341

Hybrid View

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    не е така, Бог е Любов, а не духовност
    ами така е, Бог е любов и затова е дал на хората свобода и право на избор, дали да го приемат или не. Какво е тази любов, която не ни оставя свобода, това е робство

Цитирай Първоначално написано от gandalfepi4 Виж мнението
    Аз те питам при положение че ти заслужаваш да гориш в ада завинаги, как така някой който само са го понабили и наковали ти е оправил положението.
    ами така е решил Бог, по своята милост и любов към хората, временните страдания на този живот да ни очистят от вечните. - така Си е решил Бог да ни спаси. И как само са го понабили и оковали, та те са го убили.

Има стотици хиляди хора които са били измъчвани по 100 пъти по-болезнени и унизителни начини.
    но тези хора не са били безгрешни, те са имали вина, отделно са били обременени и от първородния грях.

ПП: абе ти нали каза, че си чел Библията бе, май си чел ама таратанци.
    или си чел през пръсти.
    Последно редактирано от defender : 06-08-2012 на 14:55

Мега фен Аватара на gandalfepi4
    Чел съм я цялата, от-до.

А иначе, просто казано не ми се връзва логиката. Се едно ти да имаш да даваш пари на някой и аз да се застрелям в задника за тебе и да нямаш повече дълг. Просто няма каузална връзка между действието тупаници и състоянието невинност.
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Мега фен
    Чел съм я цялата, от-до.

А иначе, просто казано не ми се връзва логиката. Се едно ти да имаш да даваш пари на някой и аз да се застрелям в задника за тебе и да нямаш повече дълг. Просто няма каузална връзка между действието тупаници и състоянието невинност.
    ами не е така, аз ще ти дам друг подобен пример, все едно имаш да даваш пари на някой, обаче дълга ти е толкова голям, че цял живот гъза си да съдереш пак не можеш го изплати и тогава се появява друг човек, който те вижда колко си слаб и от любов и снизхождение ти изплаща дълга.

Мега фен Аватара на gandalfepi4
    Колко мило, ами тогава отивам у раю да си вея макавея и така, няма проблеми.
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    ами така е, Бог е любов и затова е дал на хората свобода и право на избор, дали да го приемат или не. Какво е тази любов, която не ни оставя свобода, това е робство
    зависи дали става въпрос за свобода(-та) в истинският Господ Бог, или свобода против Неговата Воля, ева и адам отпаднали от Божията/Христовата Благодат само защото се опитали да станат като Бога, обаче човека не е създаден с възможност да бъде успешно като Него, но е създаден единствено като потребител

"И Господ Бог заповяда на човека, казвайки: От всяко дърво в градината свободно да ядеш; но от дървото за познаване доброто и злото, да не ядеш от него; защото в деня, когато ядеш от него, непременно ще умреш." Битие 2: 16-17,

"А змията(т.е. и ето "змията" дойде от "тъмнината", а тя) беше най-хитра от всички полски зверове(т.е. по-хитра в сравнение с съществата), които Господ Бог беше създал. И тя рече на жената: Истина ли каза Бог да не ядете от всяко дърво в градината? Жената рече на змията: От плода на градинските дървета можем да ядем; но от плода на дървото, което е всред(т.е. което е отвъд) градината, Бог каза: Да не ядете от него, нито да се допрете до него, за да не умрете. А змията рече на жената: Никак няма да умрете; но знае Бог, че в деня, когато ядете от него, ще ви се отворят очите и ще бъдете, като Бога, да познавате доброто и злото. И като видя жената, че дървото беше добро за храна, и че беше приятно за очите, дърво желателно, за да дава знание, взе от плода му та яде, даде и на мъжа си да яде с нея, та и той яде. Тогава се отвориха очите и на двамата и те познаха, че бяха голи(т.е. че са били само потребители, и че има нещо по-висше отколкото са потребителите); и съшиха смокинови листа та си направиха препаски(т.е. и изоставиха естествената си природа на потребители за да бъдат най-висши богове)..... И Господ Бог каза: Ето, човекът стана като един от Нас, да познава доброто и злото; и сега, за да не простре ръката си да вземе и от дървото на живота, да яде и да живее вечно, - затова Господ Бог го изпъди от Едемската градина да обработва земята, от която бе взет. Така Той изпъди Адама; и постави на изток от Едемската градина херувимите и пламенния меч, който се въртеше, за да пазят пътя към дървото на живота." Битие 3: 1-24
    Последно редактирано от npp : 06-08-2012 на 16:17

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си