.
Отговор в тема
Страница 5 от 9 ПървиПърви 123456789 ПоследнаПърви
Резултати от 101 до 125 от общо 203
    Супер фен Аватара на BrokenInnocence
    Цитирай Първоначално написано от Nakadah Виж мнението
    Ето ви на вас нещо за размисъл. Защо подяволите в България е толкова важно да говориме английски? Защо подяволите Българите в България използват английски думи вместо Български и защо се опитват да говорят на английски в собствената си държава? Къде другаде по света това би било прието? А дали няма да те напсуват ако почнеш да говориш на друг език в Англия, Америка, Канада или Австралия?
    Опа, напълно съм съгласна и ей това ме учудва и мен все повече и повече. Всички започнаха да вкарват лафове на английски, да си говорят на английски, да си коментират на английски. И тоя форум е само поредния пример с всичките им "колко съм саднат" и други подобни глупости. Да не говорим във великия Фейсбук колко пъти съм виждала българи да си водят дискусия на английски. Защо, по дяволите и кви са тея глупости? Или любимото ми е някой като ми се върне с акцент отнякъде щото видите ли забравил за 2 години българския и не си спомня как се казваше "чадър" ами ми вика "ох, забравих, как беше... Umbrella". Такива обикновено ги питам дали си спомнят какво значи "Майната ти!".

Иначе по темата. Заминах, за да уча. От 6 години съм в чужбина и понякога ей така като ми стане скучно се замислям "А бе дали пък нямаше да ти е по-добре да си беше останала в България. Тая чужбина все едно е голяма работа... навсякъде хората са същите, навсякъде има боклуци, навсякъде има хора дето ще те гледат накриво все едно си им изял закуската." Ами не, нямаше да ми е по-добре. Обичам да живея навън, обичам да пътувам. За 6 години съм живяла/учила в 3 държави, доста различни една от друга, и всеки път си ми е кеф. Не живея с илюзиите на повечето, че като си навън едва ли не си Господ и живота ти е уреден завинаги. Била съм предостатъчно пъти дискриминирана и знам, че където и да отида все ще съм емигрант. Е и? Виждала съм доста и от добрите и лошите страни на "чужбината" и навън все си ми харесва. Не искам да се прибера в България, защото родителите ми са пръснали повече пари отколкото имат, за да ме пратят да уча в чужбина и ако се върна, дори да си намеря що годе хубава работа с това дето го уча, пак няма да се възвърне инвестицията и парите им ще са отишли напразно. Обичам България, не я плюя и не плюя по българите дето излизат извън нея или по тея дето решават да останат, всеки си решава сам и си живее с последствията, нито едното не е лесно. Харесвам си държавата и винаги си я защитавам някой като почне да ми мрънка колко било зле, ама пък и ако трябва да съм честна нищо не ми липсва. Мнението на форумката по-горе за пореден път затвърди наблюденията ми, че някои хора просто не могат да живеят в чужбина, имам много приятели, които са по същия начин - хубаво им е, ама все нещо им липсва и не е същото като вкъщи. Не ми липсват местата/хората дето цял живот съм ги виждала, не ми липсва храната, даже приятелите не ми липсват, чувам си ги редовно и си прекарваме супер като се прибирам и се видим, но не ми е най-голямата трагедия в живота, че не ги виждам постоянно или че са на n-километра. Тъжно ми е само за семейството ми, защото съм единствено дете и знам на тях колко им е трудно. И уважавам хората, които ми казват "Аз никога няма да напусна България", хора като майка ми, която всеки път като й кажа "Ти ще дойдеш да живееш при мен в чужбина." и тя ми отговаря "Мами, много те обичам, ама нали знаеш,че мен само насила могат да ме накарат да живея извън България." Та тъй де...

P.S. А онея глупости написани по-горе за заплата от 5000 евро... вярвайте им, няма лошо, те в чужбина само това чакат - някой емигрант да дойде, та да започнат да му сипват парите в скута.
    No man for any considerable period can wear one face to himself and another to the multitude, without finally getting bewildered as to which may be the true.

Фен Аватара на DS
    Град
    Bulgaria
    +1 наборке! ;о)

Мега фен
    Град
    Earth...
    Цитирай Първоначално написано от DisappointedDreamer Виж мнението
    Просто облечени - протрани дънки и изчистена, стара тениска.
    Не всички можеме/искаме да се разхождаме с армани по улицата... Човек се облича по начина по който му е удобно, а не по този по който некой си там му казва, че трябва. Какво точно лошо пък има с исчистена тениска? Да не би да трябва цялата му тениска да му е изписана с Ferrari и Ducatti? Ти с 10см ток ли ходиш ежедневно по улиците?

И да, има такива.
    Къде по точно ги видя тези така наречени богати апартаменти? И какво по-точно е богат апартамент? Как въобще 1 апартамент ще е богат и престижен като това нещо апартамента е най-голямата дупка в която някой може да се мъчи да живее? Намираш се в блок с още Х апартамента, апартамента е с лимитирано пространство без двор на който да излезнеш и да седнеш. От всички страни имаш съседи които ти блъскат на главата, нямаш и 1 минутка спокойствие, трябва да се съобразяваш с всички около тебе и тн. Нямаш никаква свобода! Как по-точно става 1 апартамент богат? Надявам се, че не го казваш това само защото имаш/имала си апартамент в България...

Защо никой не говори за къщите в България? Къщите в София които порутвате и кварталите които разваляте с строенето на блокове за да може цялата селяния да имигрира в София. Защо Българина толкова много обича блоковете?

Искам да отбележа, че не говориме за апартаменти намиращи на места като New York. Макар написаното отгоре пак да важи, нещата са малко по-различни...

Не си интересен
    Не, не съм интересен и никъде не съм се опитвал да бъда. Аз съм обективен и се аргументирам вместо да пиша заучени фрази. Но ето още нещо над което да се позамислите малко. Защо всеки дрънка глупости като "не си интересен", "не ти отива" или пък "не ти се получава"? Какво е точно значението на тези изрази? Защо някои Българи много обичат да ги използват тези изрази? Да не би с тези изрази да се опитвате да кажете на човека срещу вас, че сте някво величие? Да не би да се опитвате да го обидите по някакъв начин? А ако е така защо се опитвате да обидите? Избиване на комплекси ли е? А може и да не е, все пак хората използващи тези изрази не са комплексари.
    Последно редактирано от Nakadah : 06-11-2012 на 07:23

Мога да кажа защо ще напусна - защото с висше не мога да си намеря работа от цяла година!!! Канят ме на интервюта само за някакво мизерно заплащане - за 400 лева ли да работя, че то един сервитьор взима повече!
    Защото тук най-известните ни личности са простаци като Галена, Преслава и други такива селяндури.
    Знам, ще кажете, че в САЩ и Англия известните им също са боклуци, да, но аз там не искам да ходя, а в страна, където най-слушаната музика е поп-рок и рок, където певците сами си пишат текстовете, а не като нашите, които не могат.

А тези с носталгията мога да ги разбера само ако са заминали преди 2005-та. Тази дупка, в която се превърна България от 2005-та насам няма нищо общо с онази хубава страна от 90-те и 2000-2004. Тогава всичко беше прекрасно, тогава нямаше толкова простотия. България 2005-2012 няма нищо общо с България 1992-1994 и 2000-2004. Как може да изпитам носталгия по сегашната България? Та аз тази носталгия по България от тогава и сега си я изпитвам и то тук, в БГ. Но сегашната България е все едно друга държава.

Я чуйте някоя чалга или поп песен от 2002-2003 да видите колко по-хубави и непросташки са от сегашните, я вижте снимки на някой български град от 2000-2003-та да видите колко по-скромно и приятно са облечени хората и колко по-малко е застроено и няма молове!

И все сте големи патриоти, пък ходите да цоцате парите на европейците! Яко бяхте патриоти щяхте да искате да си върнем земите на Велика България, която е била много по-велика и българска от тази измислената Дунавска България.

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Не всички можеме/искаме да се разхождаме с армани по улицата... Човек се облича по начина по който му е удобно, а не по този по който некой си там му казва, че трябва. Какво точно лошо пък има с исчистена тениска? Да не би да трябва цялата му тениска да му е изписана с Ferrari и Ducatti? Ти с 10см ток ли ходиш ежедневно по улиците?

Къде по точно ги видя тези така наречени богати апартаменти? И какво по-точно е богат апартамент? Как въобще 1 апартамент ще е богат и престижен като това нещо апартамента е най-голямата дупка в която някой може да се мъчи да живее? Намираш се в блок с още Х апартамента, апартамента е с лимитирано пространство без двор на който да излезнеш и да седнеш. От всички страни имаш съседи които ти блъскат на главата, нямаш и 1 минутка спокойствие, трябва да се съобразяваш с всички около тебе и тн. Нямаш никаква свобода! Как по-точно става 1 апартамент богат? Надявам се, че не го казваш това само защото имаш/имала си апартамент в България...

Защо никой не говори за къщите в България? Къщите в София които порутвате и кварталите които разваляте с строенето на блокове за да може цялата селяния да имигрира в София. Защо Българина толкова много обича блоковете?

Искам да отбележа, че не говориме за апартаменти намиращи на места като New York. Макар написаното отгоре пак да важи, нещата са малко по-различни...

Не, не съм интересен и никъде не съм се опитвал да бъда. Аз съм обективен и се аргументирам вместо да пиша заучени фрази. Но ето още нещо над което да се позамислите малко. Защо всеки дрънка глупости като "не си интересен", "не ти отива" или пък "не ти се получава"? Какво е точно значението на тези изрази? Защо някои Българи много обичат да ги използват тези изрази? Да не би с тези изрази да се опитвате да кажете на човека срещу вас, че сте някво величие? Да не би да се опитвате да го обидите по някакъв начин? А ако е така защо се опитвате да обидите? Избиване на комплекси ли е? А може и да не е, все пак хората използващи тези изрази не са комплексари.
    Няма нищо лошо в това да си ИЗЧИСТЕНО облечен. Но между изчистено и ПРОСТО има огромна разлика. А, отиди в Белград и погледни хората минаващи по улиците, и после се върни и ми кажи в лицето, че не са просто облечени.
    И не, и аз ходя изчистено облечена - дънки и тениска без надписи. И не, не ходя с 10 см ток. Тц.

Това че на теб не ти харесва да живееш в апартамент, не означава че на другите не им харесва. Може би не всички искат да имат двор и веранда. И може би не всички съседи ти "блъскат главата и не ти остават 1 мин спокойствие". Това че при теб е така, е друг въпрос. И нямах предвид богат, а скъп. Айде, изяж ме задето съм сбъркала.

Въобще не се опитвам да те обидя. Ти просто се правиш на интерес, а такъв в действителност въобще не си.
    Последно редактирано от DisappointedDreamer : 06-11-2012 на 17:14

Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от BrokenInnocence Виж мнението
    Или любимото ми е някой като ми се върне с акцент отнякъде щото видите ли забравил за 2 години българския и не си спомня как се казваше "чадър" ами ми вика "ох, забравих, как беше... Umbrella". Такива обикновено ги питам дали си спомнят какво значи "Майната ти!".
    Това беше страшно тъпо изказване от теб. И аз съм прекарала 7 години от живота си зад граница, като последните 4 в Швеция. И наистина забравям как някои думи са на български. Мога да ги кажа на английски и на шведски, по дяволите дори и на италиански, но не и на български. И не е защото не искам, а защото просто българския въобще не го практикувам освен когато пиша в този форум и с брат ми си казваме лека нощ вечер. Нямам възможност за практикуването му - нито с други българи, нито пък с четене на български книги. Какво, ще ми отрежеш главата ли? И какво толкова те бърка в кривото черво, че имат акцент? Да не би да е нещо лошо?

Когато не практикуваш даден език, то много лесно го забравяш.

Иначе съм съгласна с всичко друго, което каза. И аз защитавам държата си, когато някой я обиди, и аз възхвалям планините, равнините и морето ни. Обичам си страната. И на мен не ми липсва нищо или никой от там, освен може би родителите ми - напуснах ги на много малка възраст, но рано или късно трябваше да го направя - дали на 15 или на 18 е все тая. Чувам си ги обаче всеки ден, след няколко дена ще си ги видя, и ще прекарам цялото лято с тях и това е. Същото е и с приятелите. И тук ми харесва, и тук имам всичко и нищо не ми липсва. Далеч съм от мисълта, че като дойдеш в чужбина всичко е в пъти по-добро - разбира се че не. Аз най-добре трябва да го знам, при положение че съм живяла в 4 различни страни. Навсякъде си има и плюсове и минуси. Никой няма да те посрещне с разтворени обятия и червеното килимче, натиквайки ти банкноти в джоба когато пристигнеш в чужбина.
    Но няма да се върна в България. Родителите ми са блъскали толкова пари и нерви, и ако се върна в Б-я, просто ще си отрежат главите и двамата. Пък и в България никой или нищо не ме задържа. И аз обичам да пътувам и смятам точно това да направя, преди да реша къде окончателно да се установя.
    Последно редактирано от DisappointedDreamer : 06-11-2012 на 15:31

Фен Аватара на DS
    Град
    Bulgaria
    Цитирай Първоначално написано от michel1 Виж мнението
    Мога да кажа защо ще напусна - защото с висше не мога да си намеря работа от цяла година!!! Канят ме на интервюта само за някакво мизерно заплащане - за 400 лева ли да работя, че то един сервитьор взима повече!

И все сте големи патриоти, пък ходите да цоцате парите на европейците! Яко бяхте патриоти щяхте да искате да си върнем земите на Велика България, която е била много по-велика и българска от тази измислената Дунавска България.

Всички на оръжие!

Ние цоцаме от европейската цица и даваме на България! Ти вземи пусни полата на майка си и почвай да работиш лентяй такъв! Висшист ми бил не му се работи кво да е!...
    Сервитьорите по-малко ли си хора от тебе?!

Това беше страшно тъпо изказване от теб. И аз съм прекарала 7 години от живота си зад граница, като последните 4 в Швеция....
    Тази тема е за масовото навлизане на английския език в България, не за българите които живеят навън! За нас е нормално да ги мешаме
    Последно редактирано от DS : 06-11-2012 на 15:33

Голям фен Аватара на x7aZzy
    DisappointedDreamer, по-принцип си една от малкото потребителки, чиито мнения не ме дразнят. Но в тази тема се изказваш доста ограничено (с извинение - "Но между мен и другите хора има огромна разлика." - ето това ме разсмя). Права си за много неща, за много не си, но самият начин, по който си налагаш мнението, е неприятен. Не го приемай като лична нападка, а като конструктивна критика.

Какво лошо има хората да са просто облечени и да не живеят в "богати апартаменти"? Аз лично проблем не виждам. Толкова сме се прехласнали по "Европата", че не виждаме по-надалеч от носа си. Хората са си хора навсякъде. Има лицемери, използвачи, некадърници, мързеливци и т.н. по цял свят. Не е само в България.
    А проблемът с реализацията си го има навсякъде. Ако си свестен и кадърен, ще успееш. Шансът за това е по-голям в чужбина, но както казаха преди мен - никой няма да ти хвърля пари наготово.
    Усещам се, че пиша празни приказки и преповтарям предишни мнения. Просто няма какво повече да се каже по темата - да, в България е кофти, но това не значи, че в чужбина е рай.

Та.. Защо напуснах родината - стана малко на шега. Никога не съм искала, дори не съм се и замисляла да уча в чужбина. Но получих езикова диплома и реших да се пробвам в пет университета (колкото да ми е чиста съвестта, че не съм го учила този език напразно). После съвсем изключих за това, животът ме грабна, вече бях приета в Софийски, докато един ден ми се обадиха на работа да ми кажат, че съм приета във всички университети и трябва да отговоря до един месец. Тотално бях забравила, но като се окопитих реших да се пробвам - с идеята, че винаги мога да си се върна, ако не ми харесва. И сега осем месеца по-късно ми е добре, много си харесвам специалността, имам си работа, намерих си компания, с две думи - оправям се. Но си мисля, че и в България щях да съм си добре. Щастието не зависи от това къде си, а всеки си го носи в себе си. Има хора, които където и да са, никога няма да са доволни. Аз предпочитам да съм от тези, които където и да живеят, ще се усмихват.

Съжалявам. Не преминавам през линия, която очертавам [!]

Град
    София, България
    Не го приемам като лична нападка, напротив. Колкото за реализацията и това че е ужким рай извън Б-я вече споменах, че съм съгласна.

Цитирай Първоначално написано от x7aZzy Виж мнението
    Но в тази тема се изказваш доста ограничено (с извинение - "Но между мен и другите хора има огромна разлика." - ето това ме разсмя).
    Сега видях какви съм ги писала божкеле.. Изглежда губя и способността си да се изразявам правилно.

Цитирай Първоначално написано от DS Виж мнението
    Тази тема е за масовото навлизане на английския език в България, не за българите които живеят навън! За нас е нормално да ги мешаме
    Така е да, но Броукън иносенс обиди точно тези, които пребивават в чужбина:

Цитирай Първоначално написано от BrokenInnocence Виж мнението
    Или любимото ми е някой като ми се върне с акцент отнякъде щото видите ли забравил за 2 години българския и не си спомня как се казваше "чадър" ами ми вика "ох, забравих, как беше... Umbrella". Такива обикновено ги питам дали си спомнят какво значи "Майната ти!".
    Ето и коментара и. Ти казваш че е нормално, и съм съгласна, но питам нея защо така мисли.
    Последно редактирано от DisappointedDreamer : 06-11-2012 на 17:45

Цитирай Първоначално написано от DS Виж мнението
    Ние цоцаме от европейската цица и даваме на България!
    Ама така не е честно! Като вземаш пари от там, ще си плащаш данъците там и там ще ходиш на почивка! То иначе всеки може! Това е все едно в БГ да се домъкнат някакви араби и да ни вземат парите и да почнат да си ги харчат в своите родини.
    Последно редактирано от michel1 : 06-11-2012 на 17:37

Ето едно искрено мнение от един друг сайт. Един човек, който не се страхува да заяви, че не е патриот:

Родих се в грешната държава

В последните години силно намразих България. Никога не са ми харесвали нашите обичаи и гадната ни народна музика. Като я чуя ми се повдига. А за поп-фолка и известните ни личности да не говоря! Не ми харесва и българския манталитет всеки да ти се бърка в живота и това да се бием с някаква преувеличена мания за величие и 1300 годишна история. Единствено ми харесва българската кухня. И не, не пиша тази история, за да оплюя родината, а да ви кажа, че ми е писнало от хора, които ме критикуват за това, че не обичам страната си. Разберете го - не може всички да сме патриоти! Както има хора, родени в грешния пол, така има и хора, родени в грешна държава.

Чудя се как може по другите държави да е пълно с хора като мен, които не си харесват родината, а в България всеки е патриот, всеки я обича. Как става тази работа не ми е ясно, явно сме като индийците - повечето живеят като скотове, в пълна цигания, обаче са много горди и се смятат за велик народ. Ами аз като заминах от БГ открих държавата от сънищата ми, която е реална и то в Европа - красива природа, климат като нашия (с 4 сезона), тучни зелеин поляни, гори, с краисви градове с катедрали и дворци. Имам и истински приятели - местни, които ме приеха и за разлика от "приятелите" ми в България не са злобари и гадняри.
    Да допълня - хубава природа има не само в БГ! Ама не, на нас и говната ни са със златна коричка! Щото сме "великите българи", в чиито вени тече кръв от над 50 етноса (прабългари, татари, монголи, славяни, гърци, кумани, турци и т. н)
    Последно редактирано от michel1 : 06-11-2012 на 17:40

Ама така не е честно! Като вземаш пари от там, ще си плащаш данъците там и там ще ходиш на почивка! То иначе всеки може! Това е все едно в БГ да се домъкнат някакви араби и да ни вземат парите и да почнат да си ги харчат в своите родини.
    Стана ми любопитно - какви пари от България? Ако "някакви араби" се вредят от всичките политици и мафиоти до някакви български пари, искам да го видя.

А тези с носталгията мога да ги разбера само ако са заминали преди 2005-та. Тази дупка, в която се превърна България от 2005-та насам няма нищо общо с онази хубава страна от 90-те и 2000-2004. Тогава всичко беше прекрасно, тогава нямаше толкова простотия. България 2005-2012 няма нищо общо с България 1992-1994 и 2000-2004. Как може да изпитам носталгия по сегашната България? Та аз тази носталгия по България от тогава и сега си я изпитвам и то тук, в БГ. Но сегашната България е все едно друга държава.
    Мале, рядко се случва, ама успя да ме ядосаш.

Тогава всичко беше прекрасно! Тогава всичко беше прекрасно!!!

На колко си години? Всъщност няма значение - и на 12 да си, не те оправдава.

Какво ще кажеш за тежките валутни кризи от 1993 и 1994? А за финансовата дестабилизация? През 1996 левът стигна до 460 лв. за 1 долар, а лихвата - над 300%. Ама нали всичко било прекрасно! Особено дълбоката криза от 1997. Като за финал хиперинфлацията - цената на долара е 3000 лв. Цените се променят по няколко пъти на ден, ама чакай - всичко е прекрасно!

Оф, изпуснах си нервите. Много, много, ама много мразя, когато хората говорят явни глупости.
    Обясни ми какво беше прекрасно тогава.

За мен прекрасно беше детството ми, но едва ли на родителите ми им е било особено забавно. Спомням си в каква мизерия съм живяла и, повярвай ми, не беше приказка. Държавата беше докарана до фалит, дори и да не сме го разбирали (говоря за поколението на 90-те). Честно казано, нямам спомен нито за инфлацията, нито за дестабилизацията, била съм дете, не ми е пукало. Беше ми хубаво, но няма какво да се лъжем - детството в по-голямата си част е прекрасно. За мен единственото прекрасно нещо от този период.
    Последно редактирано от x7aZzy : 06-11-2012 на 21:39

Banned

По скоро заради това ТУК

x7aZzy, 1992-1994 бяхме много по-добре от 1995-1997.

А специално за 2001-2004 не можеш никога да отречеш, че бяхме по-добре икономически от 2005-сега. И не, не е само заради световната криза, защото при нас кризата започна да се задава още 2005-та, много преди световната и започна не като финансова, а като политическа с идването на власт на кабинета Станишев.

А за културата няма какво да говорим - много по-хубави ТВ предавания имаше през периода 1992-2004! Въобще тогава имаше някакви наченки на премерена култура, но от 2005-та насам се опростачихме съвсем!
    Последно редактирано от michel1 : 06-11-2012 на 20:28

О, моля те, вземи се образовай!
    Или най-малкото прочети какво написах.

Наистина периодът 2001-2005 (така нареченото начало на стагфлацията) беше сравнително спокоен и без големи сътресения. Пълни заведения, много туристи, съживяване на икономиката - не отричам. Само дето още не мога да разбера защо толкова пари се изляха в строителството, а не в производството. За политика не ми се говори. Не съм компетентна.

За мен нито един от периодите, за които стана дума, не е "прекрасен". По-скоро ги категоризирам на "зле" и "много зле".

А аз не мога да разбера защо вече не е като тогава /за 2001-2004/5 говоря/, искам пак да е като тогава. Сега е толкова гадно всичко, и икономиката, и културата, и народа се е озлобил! Ако нещата не станат пак такива като тогава заминавам от тук!!!!

Имаш супер детското мислене.
    Не знам и аз защо ти се връзвам.

Не е детско, просто знам какво беше тогава и знам какво е сега. Държавата яко затъна в ла*на след идването на власт на Станишев, а Борисов сякаш продължава неговия план за съсипване на държавата.

Според мен единствените правителства след 89-та, при които се живееше поносимо и се почувствахме поне наполовина като бели човеци бяха тези на СДС и НДСВ /1997-2001 и 2001-2005 съответно/. Тези преди и след тях са тотален провал.

Лошото е, че стигнахме до там, че на следващите избори ако не са ГЕРБ, КБ ще спечелят. А и двете партии заслужават никога повече да не спечелят изборите.

Град
    Бургас
    Не проумявам защо само се тъпче на едно място в тази тема. Идеята и беше опорочена или по-скоро се разми ( Не мога явно да намеря по-точен израз ). Ясно се различават от пръв поглед два лагера - хора , които искат да са щастливи и го правят, и такива, които където и да са - пак ще са недоволни за него ( колежката x7aZzy загатна отчасти ). Другото е (което всъщност не може да се прецени от пръв поглед, но определено НЕ Е задължително да се свързва с характера на човек ( опредено обаче се правят първоначални асоциации) ) доколко всъщност е " пробивен " човек.

Всеки е недоволен понякога и се чувства онеправдан ,въпроса е до колко да го показваме и какво правиш, за да променим това. Какво правя Аз за себе си и какво правя ,за да съм пълноценна личност ( идва и въпросът каква ни е всъщност представата за пълноценност .. ) .
    Сигурно само заради тази част от форума влизам - интересно ми е какво мислят нашите сънародници (извън приятелският ни кръг) за нас - хората , които са напуснали Родината.
    Нещата ,които прочитам тук - вариращи от " трудно ли е да се успее в.. ? " през " всичко е розово и супер в чужбина и живот си живеят" до " майната им,че са избягали (страхливци,дезертьори ..? и аз не знам как да го опиша - сигурно имат обща идея хората извън граница ) са в голямата си част наивни,абсурдни и контрастни с реалността . Но това е нормалн0 - все пак това е тийн форум, а не лекция по Балканистика в Хайделбергския университет ( професор Българин преподава там, изключително ерудиран човек, не знам пак защо дадох такъв пример : ) ). Очаква се да има такива мнения - пътят на съзряването всеки го е минал, или ще го мине (ако е късметлия ;д ) . Сигурно след 2-3-4-5 години повечето хора, на които са дело сега повечето коментари ще си спомнят (малко вероятно) каква им е била позицията и ще се усмихнат под мустак (който има).

Много глупости наговорих, просто исках да кажа ,че темата се е изчерпала
    това,което виждаш,не е това,което си мислиш..

Не знам как ще прозвучи, но със сигурност знам, че искам децата да растат в чужбина. Просто ако са родени и израсли като европейчета, а не като българчета ще имат шанс за по-висока култура и по-голям шанс да имат по-обширно мислене. Защото там, където отивам няма улични кучета, няма поп-фолк. И там ги има всякакви, факт е. Обаче шансовете ти да успееш там са по-големи. Тук с моята Бизнес администрация не мога да си намеря нищо без възки, а там ми предложиха работа, нищо, че нямам опит.

Изводът е един - всеки да се спасява както може и както иска. Вие не сте никои, че да се бъркате в избора на хората. Ако искат ще казват, че са румънци/гърци или ще се опитват да минат за местни в чужбина, тяхно право е. Ако искат ще си сменят имената/фамилиите с местни, за да ги приемат по-добре. Това е избор, който всеки прави за себе си. Ако прабългарите мислеха като някои в тази тема още щяхме да яздим коне из степите на Азия.

Повече от фен Аватара на babati
    Майкъл, ти си трагичен случай. България ти е виновна, че не ти и връзват момичетата. Проблема е в теб, защото си люзър. Където и да отидеш, ще е без значение. Бездомни кучета има в цяла Европа. Хора, които ги тровят, също. Жалко е, че не можеш да се видиш колко си глупав. А и да ти кажа: На всички е ясно, че си озлобен кретен, най-вероятно от турско произход. Явно ти пречим тук. Е лоши новини: Вие се изнесохте преди нас. Сори.
    Последно редактирано от babati : 06-11-2012 на 23:51

А специално за 2001-2004 не можеш никога да отречеш, че бяхме по-добре икономически от 2005-сега. И не, не е само заради световната криза, защото при нас кризата започна да се задава още 2005-та, много преди световната и започна не като финансова, а като политическа с идването на власт на кабинета Станишев.

А за културата няма какво да говорим - много по-хубави ТВ предавания имаше през периода 1992-2004! Въобще тогава имаше някакви наченки на премерена култура, но от 2005-та насам се опростачихме съвсем!

Общо взето хайде бягай да си прекопваш тютюна в родопите, че ще пуснеш слюнка от злоба срещу България. Гледай си Кюрдистана, който е станал с тея 25 милиона Кюрди в Турция и с нас не се занимавай.

Стягай багажа и заминавай. Много жалко, че турската кочина не ти е дала паспорт (защото тези, които останахте тук половин милион турчета нямате паспорт затова седите) да заминеш като другите навлеци. Стягай багажа и изчезвай. Няма да ни липсваш.

А отгоре на всичкото си крайно неграмотен като всеки един тютюнев да не казвам какъв. Велика България се е намирала на територията на днешните Украйна и Русия и сме нямали ние Българите, които сме дошли тук, никога общо с тази държава. А да не говорим, че сега сме много повече Славяни отколкото стари Българи. Егаси глупака...

Човек без мозък в главата си е обречен, ако ще и на Луната да живее.
    Последно редактирано от babati : 06-11-2012 на 23:55

Фен Аватара на DS
    Град
    Bulgaria
    Няма смисъл да се обясняваме за разни глупости кое е честно и кое не е! Как преди беше хубаво, а сега не е!...

Цитирай Първоначално написано от x7aZzy Виж мнението
    Та.. Защо напуснах родината - стана малко на шега. Никога не съм искала, дори не съм се и замисляла да уча в чужбина. Но получих езикова диплома и реших да се пробвам в пет университета (колкото да ми е чиста съвестта, че не съм го учила този език напразно). После съвсем изключих за това, животът ме грабна, вече бях приета в Софийски, докато един ден ми се обадиха на работа да ми кажат, че съм приета във всички университети и трябва да отговоря до един месец. Тотално бях забравила, но като се окопитих реших да се пробвам - с идеята, че винаги мога да си се върна, ако не ми харесва. И сега осем месеца по-късно ми е добре, много си харесвам специалността, имам си работа, намерих си компания, с две думи - оправям се. Но си мисля, че и в България щях да съм си добре. Щастието не зависи от това къде си, а всеки си го носи в себе си. Има хора, които където и да са, никога няма да са доволни. Аз предпочитам да съм от тези, които където и да живеят, ще се усмихват.
    Радвам се да чета постове като този! Как хора независимо от трудностите /сигурен съм, че е имало и тежки моменти/ с усмивка крачат бодро напред! Ето такива хора са достойни Българи! Независимо къде сме, България е в нас!
    Искам да те попитам как виждаш бъдещето, до колкото е възможно? Обратно в България или не?

п.п. babati поздрави за аватара! Райджъл от фарскейп

Така е уникален. И се отнасяй с необходимото уважение. "I am Rygel the XVI, Dominar to over 600 billion subjects. I don't need to speak to you!"

Супер фен Аватара на BrokenInnocence
    Така е да, но Броукън иносенс обиди точно тези, които пребивават в чужбина
    Не. Обидих тези, които като излязат за малко от страната и много бързо забравят и родния си език, и откъде са тръгнали и веднага започват да ми се правят едва ли не на чужденци 'щото видите ли е толкова по-яко. Истината е, че в колкото и държави, където и по света да живеем си оставаме българи. Езика ни е прекрасен, роден език трудно се забравя. Когато човек иска да го практикува намира начини. И аз нямам много българи около мен, случвало ми се е повече от година почти да не обеля дума на български, но си чета книги на български и познавам куп българи, живеещи в България, които имат с пъти по-беден речник от моя и съм горда с това и с чудесния си роден език и наляво-надясно им обяснявам на чужденците от къде ни идва азбуката, как изглежда, как се произнасят буквите, даже на български думи ги уча и като чуят някоя дума идват да ми се хвалят, че са разбрали, че някой си в автобуса говорел на български. Не знам защо на толкова много българи им е скучен ли, нещо друго ли, собствения им език, че по улицата в България чувам българчета да си говорят на "Yes,bro", а същевременно съквартирантката ми индийка с широка усмивка да ми казва "Да, човек". И тук е мястото да спомена, че другите, които обидих са точно тези пък дето не са напускали страна за друго освен за екскурзия, ама им е много гот да използват английските лафчета, 'щото така са толкова по-яки, кво ще се занимават с тъпите изтъркани български фрази.

Доколкото съм запомнила от твои постове във форума си на 16 (?) години, ако си от 7 години в чужбина значи си напуснала сравнително малка. Прочети ми поста, може и по-горния отново ако не те мързи и се замисли дали ситуации като твоята съм имала предвид като съм го писала. *повдигане на вежда и намигване* Хах, може пък да не мога да се изразявам като хората на български в края на краищата, ама нищо де, то е 'щото живея в чужбина.
    Последно редактирано от BrokenInnocence : 06-12-2012 на 03:50
    No man for any considerable period can wear one face to himself and another to the multitude, without finally getting bewildered as to which may be the true.

Етикети за тази тема

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си