- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Бъдещи осмокласници
Не поне аз което знам от баба ми (учителка е и се занимава със записването за нашата паралелка в училището) това за паралелките става така:
примерно е така класирването
-Ивана (1)
-Ивайло(2)
-Кристияна(3)
-Михаела(4)
-Антоан(5)
-Николай(6)
-Ивон(7)....
има да кажем 2 паралелки
Първата
(1)
(3)
(5)
(7).....
Втората
(2)
(4)
(6)....
съжалявам за сложното обясняване![]()
" Чл. 21. (1) Във втори етап на класиране участват учениците, които:
1. не са приети;
2. са приети по второ или следващо желание, но не са се записали и са подали заявление по чл.
20, ал. 1.
(2) Във втори етап на класиране учениците по ал. 1, т. 2 се класират на мястото си от първи
етап или на по-предно свое желание. "
Това значи ,че ако си подредил желанията си така :
1. 1 СОУ
2. 5 СОУ
3. 10 СОУ
4. 20 СОУ
Ако в 1-во класиране са те приели, да речем, в 10 СОУ , но ти не искаш в 10-то СОУ се явяваш на 2-ро класиране .
1) Ако на 2-ро класиране те приемат в 20 СОУ , ти можеш ли да се запишеш в 10 СОУ (от мин. класиране) ?
2) А ако те приемат в 5-то СОУ си влизаш там, нали ?![]()
Няма нищо общо с това , което писа на миналата стр. ,че ако не те приемат на 1-во , минаваш на 3-то
Просто питам дали ,ако примерно ме приемат на 2-ро желание (1-во класиране) ще запазя мястото си на 2-ро класиране ,а няма да падна примерно на 3-тото желание ?
А тази наредба ми я пише в новия справочник и в сайта на Мон![]()
1) Да но първо трябва да подадеш там нещо си в 10 СОУ, за да знаят че ти желаеш да участваш на 2-ро класирване ии аз мисля, че няма как на 2-ро да те класират още по надолу. Ти си участваш за училищата от по-горе (5 и 1 СОУ) ии вече ако там не се класираш и на 2-ро се записваш в 10 СОУ(те ти пазят мястото),а 20 СОУ вече не те интересува :Д
2) мхм![]()
При записването от 27 до 29/30 (не помня точно) какви документи трябва да се носят? И нали трябва да се отиде направо във училището, което са ме приели?
Да , там трябва да отидеш
1. Удостоверение за завършен VII клас - оригинал
2. Молба за записване /бланка на училището/
3. Характериктика на ученика, издадена от училището, в което се е обучавал
4. Удостоверение за преместване от училището, в което се е обучавал ученикът /След издаване от комисията за записване на служебна бележка, че ученикът е приет в гимназията!/
5. Здравен картон
6. Талон за здравно и имунизационно състояние на ученика към момента на записването (издава се от личния лекар)
7. Формуляр на ученика /бланка на гимназията/
Беше постнала това: " Чл. 21. (1) Във втори етап на класиране участват учениците, които:
1. не са приети;
затова така реагирах, иначе за да си запазиш мястото ако не те класират на първо желание във второто класиране си се записваш в училището, което са те приели на първо класиране, само дето трябва да отидеш в съответно училище (което ти е на второ желание) и там да подадеш молба за участие във второ класиране. Мисля, че това го обсъждахме в миналата тема.)
То от миналата тема нищо не се разбираше...човек попита нещо ама отговор няма :Д:Д
Значи на 1-во класиране си се записвам в у-щето ,в което са ме приели , но и подавам "бланка" ,за да участвам и във 2-ро класиране .. и ако вече 2-ро класиране не ме удовлетвори , отивам във у-щето , в което съм се записала след 1-во класиране ?
Не, на 26.06. разбираш ще си приета на 5 място, ако примерно искаш на 4 или 3 или 2 или 1 желание, отиваш в училището, което ти е на пето място и подаваш заявление изтеглено от РИО-то, в което пише, че искаш да участваш на второ класиране, на второ класиране се опитват да те класират на 1-4 място, а ако не стане отново се класираш на 5 място и отиваш и се записваш или подаваш в училището-гнездо документи за участие в трето класиране, след като си видяла свободните позиции след второ класиране.![]()
AхаМерси ^^
Ами ако си изпуснал срока за записване можеш ли да се запишеш на 2-ро класиране?
http://www.youtube.com/watch?v=umAL-6-j1Ew
Добро утро.![]()
...но във тебе като рана
ще пари мисълта, че две неща
не можеш никога да си възвърнеш:
Живота да избавиш от смъртта
и времето назад да върнеш!
"Защо те нямаше толкова дълго време?"- попитал Питър Пан.
"Ти никога не ми даде причина да се върна. Винаги бях там, когато имаше нужда от мен, но никога не показа колко важна съм за теб. Сега е различно. Ние сме различни. Но аз все още се усмихвам."- отвърнала Тинкърбел.
"Защо?"
"Просто защото.. сега е твой ред да ти липсвам."
От кой сайт бихме могли да разберем дали сме приети?
Защото един от моeто училище е написал във фейсбук, че е приет в училището, в което е искал. Как е разбрал толкова рано? Нали щяха да излизат около 26 юни.
BloodyDreamer не е тука темата ама и ти ли си падаш яко аниме и манга фен? :Д
Какъв е смисълът на това за едните училища да излезе списъка на приетите по-рано за другите по-късно ?! :XX
P.S. мерси за информацията за записването ;**
P.S.2 има ли шанс списъците с приетите ученици на всички училища да излезнат по-рано от 26ти?
Последно редактирано от weenonas : 06-21-2012 на 11:46
Смисъла е, че като излязат по-късно, класирането вече ще е минало, и ти ще си си изпуснал шанса да се запишеш другаде.![]()
Теди - дамм ;д по какво позна?... аааа! За Японията ли? ;д Аз искам там най-вече заради джей-рок-а и вижуъл кей-а, защото искам да се занимавам с музика (;
АААА нееее!!! Не искам така да се определя, това е много тъпо. Това означава, че няма да съм в един клас с едно момче от съседния клас и най-вероятно с една приятелка също няма да сме в един клас, че може и две да са.... Това е много глупаво!! -сад фейс-
Значи приятели ми казаха, че тъй като изпита по мат тази година беше лесен най-вероятно баловете ще се вдигнат....после пък си промениха мнението и започнаха да разправят, че тъй като в другите градове имало много двойки може и да се намалят.....според вас как е? Ще се увеличат, ще намалеят или ще си останат същите?