- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Всичко за косата..vol.4
момичета пак си направих обичайната маска и ще стоя колкото може повече..утре ми идва шампоана и ще ви кажа какъв е![]()
забравих.. аз също съм доволна от Глис като цяло .. на 6аума съм ползвала доста отдавна само един шампоан и балсам с плодове и нямах оплаквания, но помня че нещо състава не ми беше харесал и за това не си бях купила друг шампоан![]()
В предната тема бях обещала да споделя мнение за тази серия:
Ами все още не съм си купила балсама ама няма и да го купя май![]()
Като цяло съм доволна - определено косата ми пада по-малко,което за мен си е направо Чудо,защото лятото пада със скоростта на светлината![]()
![]()
![]()
Относно спрея - на опаковката пише да се слага по 1-2 пъти на ден,но аз слагам по около 1 път в седмицата,защото забелязах,че ако го слагам всеки ден косата ми започва да се омазнява много бързо![]()
http://vbox7.com/play:f64c99f309
Шофирай разумно - стигни жив!!!
^ еее ако не си бях поръчала шампоана първо тая серия щях да пробвам щом си доволна,нищо де,друг път![]()
момичета стоях с маската 5 часа![]()
Момичета, някой от вас пил ли е Biotin 5000 ? Мисля, че го няма в България, не съм напълно убедена, но като гледам какво пише в интернет, главно косата расте много бързо, подхранва кожата, обаче това, което ме притеснява,е че пише, че от него отслабваш, т.е. гори мазнините в тялото, та майка ми ще ходи сега до Англия и се чудя дали да й кажа да ми вземе, но пък има и друго, което пък е Biotin 500 , не 5000 , мисля , че е добре и е изгодно,какво мислите? Вижте това, което пише за 500.
Biotin Benefits and Uses
• Important for hair, skin and nail health
• Biotin deficiency can result in hair loss, therefore it is common to take biotin for hair loss
• Required for synthesis of fatty acids
• Assists in converting food to energy
• Contributes to health of sex glands and sweat glands
• Essential nutrient for carbohydrate metabolism
• Helps to maintain a healthy nervous system
• Involved in transformation of amino acids into protein
• Promotes normal cell growth
Да уточня. Не ми трябва, за да ''отслабвам'' с него, мен ме касае най-много ефекта за косата, но точно това ме притеснява, защото съм слаба като фиданка и не знам..
Не съм пила този, за когото говориш, пия в момента витамини за коса и нокти, но количеството биотин там е сравнително ниско ..
Иначе за косата, дневната доза прием, препоръчителната, е 5000 микрограма, което е 5 милиграма.
А за това, че се отслабва от него ...за първи път го чувам. Биотинът е витамин Б7, може да почетеш за него![]()
Ами, честно казано, това за отслабването съм го чела в не малко сайтове, както и приятелки са ми говорили, аз затова така се учудих...
Ако се храниш нормално, едва ли ще отслабнеш само от витамина, но не знам - аз бих пробвала : ))
I love Johnny Depp,myself and Enrique Iglesias!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
искам да ви попитам нещо, за което съм чела толкова различни мнения... колко често трябва да се мие косата? според вас?
според мен е златната среда - 2 пъти в седмицата
и аз мисля така, през 2 дни я мия по принцип, понякога се случва да е през 1
само сега лятото... по-честичкко, или ден след ден или през ден...
и друг въпрос, който доста ме вълнува, преди не обръщах внимание, но с какво решите косите се? аз искам да си купя четка с естествен косъм, в dm виждали ли сте?
^ много често я миеш... 2 пъти в седмицата означава през 3-4 дни
И аз я мия 2 пъти седмично,но понякога се налага 3...
Реша я с дървен гребен с широки зъбци и нещата са много по-различни,не е както с пластмасов.
Ама не знам за миенето как е правилно.Чувала съм от фризьори,че няма нищо лошо да се мие всеки ден пък и порите се запушвали и не можела да диша и т.н.
А други казват,че е естествената мазнина е много полезна.![]()
Аз мисля,че ако се мие с лек,ежедневен шампоан може и по-често...ама пък така краищата се изсушават ии ...абее не знам и аз.![]()
Последно редактирано от strawberry88 : 06-29-2012 на 07:32
Да, тва с миенето на косата е доста ..хм, спорна тема. От една страна съм съгласна с Марти - за златната среда, 2 пъти в седмицата и аз я мия по толкова, от друга обаче съм на мнение, че всяка коса е различна и има различни потребности. Има коси, които са фини и с тънък косъм, налага се да се мият ежедневно ..което не си е работа, но ..
Така че моето мнение е - според нуждите на косата.
Имам приятелка, която си мие косата всяка сутрин, ами не й е опадала, нито изглежда суха от прекаленото миене, като се използва по-меко шампоанче всичко е ок.
И все пак - едно съветче към момичетата, които имат по-фин косъм, може косата да се сплете на рибени плитки, ролки и т.н., по този начин може да си спечелите един ден бонус и да не я миете толкова често.
Аз моята коса я мия 2 пъти седмично през зимата,а лятото по 3 пъти.
бтв,днес си намазах косата със зехтин![]()
Не мисля,че става.Той си е на водна основа и не мисля,че ще има същия ефект.Освен това,както казах,го ползвам доста рядко (а на опаковката пише по 1-2 пъти на ден),защото от него ми се губи и обема,а и косата ми се омазнява много по-бързоНо,разбира се,на всяка коса е различно
![]()
Здравейте,отдавна не съм писала.
Маски не съм си правила отдавна.Миналия ден си подстригах косата на черта,но не късо,а само 3-4 пръста ми отряза от дължината.Направи ми и малко по-къси горни пластове,и тях ги скъси с 3-4 пръста.Така се харесвам повече,а и беше нацъфтяла и имаше нужда от освежаване.Може да пусна снимка в неделя,като си измия косата.
Иначе трябва скоро да си купя нова маска за коса,че от мойта е останало 1 пръст на дъното.И нов шампоан ще си купя.
![]()
Биотинът и аз много пъти съм искала да си го взема но просто не знам от къде, много бих искала да го намеря някъде но не знам дали го има в България. Според мен няма да отслабнеш от него, а ако отслабнеш ще е с нещо незначително![]()
А аз от доста време не съм си правила маски защото нещо ме мързи, точно сега когато имам най голяма нужда косата ми да порасне с около 4 пръста, няма да откажа и повече .. ще се местя в ново училище и искам косата ми да е по дълга
Вчера се намазах с пшеничното масло и стоях около 2 часа, но косата ми продължава да мирише на маслото, може би не съм отмила добре. Скоро започвам пак с маските, че доста време направих почивка![]()
еми няма как, не издържам аз да не я мия по 3-4 дни, като я мия на през 2-3 дни, това са си точно 2, понякога 3 пъти седмично, обичам да я усещам свежа и да ми ухае на къпанко <3 пък и с какви ли не масла и маски, на 3тия ден става суха като слама...
аз сега я мия през ден, понякога 2... и нещо ме мързи да се занимавам много, мия я с Орзен, прибавям няколко капки масло от пшеничен зародиш, после Миозотиса и след баня на връхчетата от маслото и това е
Здравейте момичета! (:
Отдавна не съм писала, но напоследък нямах много време, а и съответно не полагах достатъчно грижи за косата ми.
Искам да Ви попитам дали за лятото ще е добре да редувам хининов шампоан и http://beautiful.bg/image/cache/data...ml-500x500.png и + това да си взема едно такова спрейче http://www.enzo.bg/FotoCache/view/12/LOPSOLW_KRGR50.jpg ? Смисъл като цяло да не я натоварвам с излишни продукти?![]()