- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Не можем да спазваме диета сами и искаме другарче ;) vol.5
Аз да се похваля след месец и нещо експериментално наблягане на силовите и добавяне на допълнително количество протеини съм с 0,6% мас надолу и с кило и половина мускул отгоре.
Нищо работа уж,ама разлика има.
Сега остава сериозно да се заема :дд
The crowd is proud
The crowd is loud
The crowd says"No"!
To friend and foe
I stand between
Of might and unseen
What's right and wrong
Debate sing song
To push away
A chance to stay
An idea born
To laugh or sorn
Reject or see
What will,shall be
One"Yes"is spoken
One voice has broken
The silence still
Pay up the bill
One"Maybe",please
The crowd appease...
"Yes","No","Maybe"
Undecided
Crowd
Divided...
Здравейте, бях пазила диета около една година и отслбнах с 12кг. От чашка Д отидох на Ц. Но от две седмици ям нормално и всичко и гърдите страшно ме болят и се уголемиха, подпухнали са доста. Но разликата е само в тях. Което ме радва, дали обаче ще кача и много на дупе след време? Ако се храня нормално възможно ли е да си остана горе - долу такава?
Едно златно правило: Ако правиш едно и също нещо, каквото винаги си правил, ще бъдеш такъв, какъвто винаги си бил. Ако започнеш да се храниш както преди (което ти разбираш под нормално), ще си върнеш, разбира се.
Glamour92, браво! Страхотен резултат. С калипер ли те мериха или по някакви формули изчисляваш?
...но във тебе като рана
ще пари мисълта, че две неща
не можеш никога да си възвърнеш:
Живота да избавиш от смъртта
и времето назад да върнеш!
"Защо те нямаше толкова дълго време?"- попитал Питър Пан.
"Ти никога не ми даде причина да се върна. Винаги бях там, когато имаше нужда от мен, но никога не показа колко важна съм за теб. Сега е различно. Ние сме различни. Но аз все още се усмихвам."- отвърнала Тинкърбел.
"Защо?"
"Просто защото.. сега е твой ред да ти липсвам."
Ами, аз преди бях с нормално телосложение, а след диетата станах кльощава. Преди като бях по - едра се хранех с много вредни храни, а сега се храня с ориз, картофи, сготвено предимно - нормално, без сладко, чипс и т.н., но защо бюста ми така рязко наедря и то само той? И се притеснявам да не кача някое килце и на дупето или пък просто бюста си връюа големите размери заюото преди е бил лишаван някак и е имал ендостиг и затова е бил по - малък.. знам ли само знам че тия диети не ми допадат и ги спрях...
Преди бях едра като анджелина джоли от томб райдер както е а сега съм като парис хилтън, която е доста слаба и ми се иска да си оправя теглото малко
Зелевата супа е неземна гадост.Свикнала съм на гадни и строги диети,но да я карам само на тая супа беше подигравка със стомаха и сетивата ми.Имам позната,която от тази диета буквално се стопи.Друг е въпроса,че сега нещата около нея намирисват на анорексия.
Иначе колкото и да не ми харесва смятам и аз да пробвам пак.Само че ще я ям 3 вечери само супа и плод някакъм.За обяд ще хапвам зеленчуци, пилешко и риба. После три дни почивка и още една серия от вечеря само на зелева супа.Олях се доста тия дни докато бях на гости. А гърдите ми страшно намаляха.Аз си дебелея, а те сякаш се смаляват :S
С формула(мога и да я постна по някое време) и с кантар.По принцип никак не им хващам вяра на тоя род методи,но пък калипер идея нямам откъде да си намеря тук,в Стара Загора,а и странно как и по двата начина резултатите съвпаднаха почти на 100% .
А иначе аз хубаво се перча,но истината е,че не съм много за хвалба...Не бях от най-дисциплинираните,но пък явно соматотипа си казва думата(в случая "на око" мезо-ектоморф)
The crowd is proud
The crowd is loud
The crowd says"No"!
To friend and foe
I stand between
Of might and unseen
What's right and wrong
Debate sing song
To push away
A chance to stay
An idea born
To laugh or sorn
Reject or see
What will,shall be
One"Yes"is spoken
One voice has broken
The silence still
Pay up the bill
One"Maybe",please
The crowd appease...
"Yes","No","Maybe"
Undecided
Crowd
Divided...
знам,че става бавно
не съм вегетарианка, а велоергометъра като го карам си го карам поне с 35-40 км /ч : )
и не казах, че искам да стане бързо, а просто да стане
постепенно
друго,което не ям:чипсове,снаксове, дюнери, хамбургери, кроасани, активия и разни такива
от джънк фууд общо взето се изкушавам само с бисквитки разни и шоколад и сладолед
ама засега днеска съм сгрешила само с 3 лъжици картофено пюре и 1 пържен картоф и не изпитвам нужда за сладко
искам просто някакъв режим , съвети за хранене , какво да избягвам, какво мога да ям
сега лятото горе-долу лесно-всичко има, салатки , това-онова
ама като дойде есента и зимата и има да се чудя..
Блуди, увеличи приема на зеленчуци, смело. И плодове, но тях с мярка все пак. Полезни са, НО например динята си е чисто и просто вода и шекер. :д
Не се притеснявай за картофеното пюре, освен ако не е полуфабрикат. Не е фатално.
Протеините си ги хапвай и тях, мисля че за тях е ясно, че ти трябват за поддържане и изграждане на една добра мускулатура. Не мисля да ти казвам баналното месо и яйца, щото... е банално.
Ядки. За междинни закуски са супер. Но да са сурови, неосолени, че с печенето им се губят много от полезните вещества. Бадеми, кашу, лешници. По 40-50г за следобяд смятам са перфектни. Не се притеснявай от калориите, защото идват от полезни мазнини, които ти трябват за чисто женските му там работи.
Семена - от тиквено и слънчогледово, до конопено, ленено, чиа, сусам. Сусамовия тахан е добър заместител на сладкото в съотношение 2:1 с мед, поне доколкото съм чувала. Скоро и аз ще си купя. То меда си върви с всичко де. :Д
Млечни ядеш ли? Защото много момичета си купуват нискомаслени, диетични и всякакви такива, а това е доста голяма грешка. Животинските (наситени) мазнини са набеждавани за супер вредни, там холестероли, глупости, изписали са се един милион теми с простотии. А всъщност са много полезни. По-скоро трябва да те притеснява лактозата - тя често подува корема на много хора, задържа вода и тнт. Ако пък можеш да ги набавяш от някой млекар - идеално. Аз си папкам домашно овче сирене и ми е пей сърце, не бих си купила от магазина. Имам и цял един рафт зареден в хладилника с огромни стъклени буркани от кисело мляко. Общо взето - поне млякото в магазина мога да кажа, че не е мляко. За сиренето и кашкавала - има добри попадения. Примерно Мероне, Жоси, Роса, Маджаров, Елена...
Ти беше от Благоевград, нали? Ако знаеш някой био магазин там, може да ме упътиш. Ако искаш на ЛС.![]()
...но във тебе като рана
"Ти никога не ми даде причина да се върна. Винаги бях там, когато имаше нужда от мен, но никога не показа колко важна съм за теб. Сега е различно. Ние сме различни. Но аз все още се усмихвам."- отвърнала Тинкърбел.
"Защо?"
зеленчуци приемам колкото може повече
плодовете-кайсии и праскови по това време, всичко беля, защото иначе получавам киселини
кашкавал избягвам-идва ми мазничък, кисело мляко-само в таратор, прясно мляко -обезмаслено на мегле, такова истинско няма откъде да си набавя
сиренето е истинско, но и него го избягвам вече, пак ми идва мазно
някакви манджи от сорта на пилешко с моркови, грах , зелен фасул добре ли биха били?
а препоръка за някакви упражнения?
био магазин-в началото на алеята (парк Бачиново) има и доколкото знам е добре зареден
на закритият пазар (близо до била, той си е 1) имаше по -рано,сега не знам
Блъди, също зърнените култури не ги пренебрегвай - пробвай за начало с булгур, много е вкусен. Вчера пробвах киноа, но честно казано на вкус е същата като амаранта и елдата, т.е. горе-долу същата, иначе са готини де, засищат. Пълнозърнеста паста/спагети. Супите са супер добро решение, защото може да си играеш с тях както решиш, да си смесваш най-различни съставки и да видиш какво ще излезе, засищат и са нискокалорични. Не пропагандирам драстично намаляне на калориите, но всеки знае, че е необходимо, ако човек цели отслабване. Потърси рецепти за здравословни дресинги и наблягай на подправките - и си ги слагай върху салатите, ще са ти много по-вкусни. Видях, че си правиш смутита - завиждам, и аз искам, но ни се счупи блендера и сега се чудя какво да измисля. Сусамов тахан с мед 2:1 наистина е идеалното съотношение, като аз слагам 2 препълнени супени лъжици тахан и една чаена мед. Но пробвай да видиш дали ще ти хареса, аз обожавам. Мда. :д
Да, ще ти станат яко мускулести краката от каране на колело. Давай на най-леката скорост, все едно ти е паднала веригата. Понеже имаш хормоните за това. Особено и най-вече тестостерон,
че го притежаваш в големи количества и ще станеш еее такава. Ще се напомпиш яко. Е така като кажат и направо ми иде да да "стана и да си тръгна", ахахах.
Давай смело с пилешко с моркови. Даже ако имаш конкретна рецепта-чувствай се свободна да споделяш, че и аз търсех нещо, което не е пиле с картофи или пиле със зеле, щото ми звучи вече никак не на място.
Грахта и варивата като цяло са си добри, както казаха преди мен, имат добро количество фибри и белтъчини, макар с непълен аминокиселинен профил.
Последно редактирано от FuckingFreak : 07-07-2012 на 20:30
...но във тебе като рана
"Защо?"
Търчането по стълби прави ли прасците по-големи? Или аз се самозаблуждавам?
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
Соята да, ама от нея аз лично не бих яла поради една причина - пълно ГМО е. Имам предвид, дори и БИО да е, почти всички сортове, които растат в момента, са в резултат на генното инженерство, защото я слагат къде ли не - кюфтета, колбаси, замества месото идеално и производителите я бутат ли, бутат където им душа иска. Та от тази гледна точка. Иначе киноа и амарант - ДА!
Сиси, специално прасците ти ще станат по-големи от тичане по-стълби, само ако по ген са ти по-развити. В противен случай - не, споко.
...но във тебе като рана
"Защо?"
ГМО е отвсякъде, тя е човешко производство. НО на мен лично ми е вкусна, наистина.
Прасците аз си ги направих основно от качване на стълби... абе, не са ми супер големи, но определено съм предразположена да ги развивам.
Ами като си гледам прасците, май съм предразположена.В пубертета бях качила 2-3кг и свалях с тичане по стълби. В последствие забелязах, че са ми се поуголемили. Не бях много сигурна дали е от това... Сега се чудя дали няма да си разваля краката, но пък тичането по стълби е страхотно упражнение... Утре на светло ще ви снимам положението и ще чакам професионално мнение.
![]()
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Радослав![]()
тези булгур,киноа и каквото там още не знам какво представляват
по-подробно описание , моля?
тахан, ако е като халвата (тахан) не ми го предлагайте, отвратителна е
а мед не обичам по дефолт
за пилешко с моркови аз правя така:запържвам пилешкото в зехтин, изваждам го и задушавам в същата мазнина лук и моркови, като омекнат добавям подправките ,месото и 1 ч.ч. вода ( по принцип слагам и грах) и докато заври и го свалям от огъня : )
а за колелото-знам, по принцип в книгата си пише, че за сваляне почваш на 1ва степен и после като свалиш необходимите кг,почваш да качваш с по 1 степен на седмица
оризоподобни са, булгурът е най-близък, другите са по-кашкави, потърси и пробвай
тахан и мед има вкус на халва, да :д
А кравето масло става ли? Аз и без това не харесвам готвенето със зехтин, защото поне тези, които съм ползвала, миришат много силно. Може и ментета да са, не съм се интересувала, но определено не във всяко ястие е подходящо да усещаш аромат на маслини, особено в комбинация с другите подправки. Дори в салатите не го ползвам поради тази причина.
...но във тебе като рана
"Защо?"
The crowd is proud
The crowd is loud
The crowd says"No"!
To friend and foe
I stand between
Of might and unseen
What's right and wrong
Debate sing song
To push away
A chance to stay
An idea born
To laugh or sorn
Reject or see
What will,shall be
One"Yes"is spoken
One voice has broken
The silence still
Pay up the bill
One"Maybe",please
The crowd appease...
"Yes","No","Maybe"
Undecided
Crowd
Divided...
http://www.youtube.com/watch?v=PQYYM...ure=plpp_video - това го споделям, защото ми се стори добро и ми беше приятно да го направя 2 пъти днес,
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Радослав![]()
Я да се похваля и аз. Преди едвам претичвах 300 метра в даскало. Вече бягам по 30 минути без почивка. Като накрая се размазвам с един брутален спринт, дето все едно ме гонят подивели кучета. Утре предстои бягане сутринта.![]()
...но във тебе като рана
"Защо?"