.
Отговор в тема
Страница 1 от 5 12345 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 105
    Мега фен Аватара на Hilary_

Насилието .. или една малко по - сериозна тема.

Имате следната ситуация: Щастливо семейство, дете, любов .. всичко е цветя и рози.
    В един момент обаче нещата се объркват и мъжът показва друга негова страна, а именно - физическата си сила, върху жена си. Въпросът ми е защо? От къде би дошла тази агресия? Каква би била причината? Изведнъж ли човек се променя или просто се научава умело да го прикрива? Как бихте описали такъв човек?

Момичета, бихте ли простили побой над вас?
    Бихте ли се осмелили да избягате от него или от страх .. ще останете?

Държа да подчертая, че искам да прочета мнения от хора, които имат представа за какво става на въпрос.

Голям фен
    ти ли я имаш сл едната ситуация или твоя приятелка ? не съм удрял момимче , обаче няколко пъти съм бил на косъм да я разкова от бой.

Мега фен Аватара на 3oPuTy
    Град
    в сърцето на едно момче ... (sun)
    Едва ли няма причина.Това,че детето или някой друг 3-ти човек не я знае не означава,че я няма
    И все пак ако това се случи и е за първи път ще го преглътна само заради детето.Ако не е то бих си стегнала багажа и на момента бих се изнесла (ако наистина няма причина да ме удари).
    http://vbox7.com/play:f64c99f309
    Шофирай разумно - стигни жив!!!

Повече от фен Аватара на Teenhelp1
    Не може без нищо да е има причина.

Цитирай Първоначално написано от Furious? Виж мнението
    ти ли я имаш сл едната ситуация или твоя приятелка ?
    Нито едно от двете. Гледах филм, разказващ такава история и просто се замислих.

Ясно е, че има причина, за да се отключи такава злоба/агресия, но каквато и да е тя .. нужно ли е да се стига до бой от негова страна?

Повече от фен Аватара на mechone
    Как се казва филмът?

И не, не бих простила такова нещо. На момента си вземам партакешите и се изнасям. От там нататъка да се оправя!

Мега фен Аватара на 3oPuTy
    Град
    в сърцето на едно момче ... (sun)
    Може да му е изневерила,може да е флиртувала с някого ... Може да е сгафила нещо с детето - да го е ударила без видима причина,например (има мъже,които могат да полудеят ако видят някой,ако ще и жена им,да удря детето им) ... Може пък жената да е от онези,които бавно,но славно лазят по нервите на мъжа,той търпи и в един момент всичко избива ... Много неща може да са станали.Дори в привидно идеалните семейства има гафове.Освен това един мъж,колкото и да е спокоен,понякога губи контрол и не мисли.
    Аз имах случай,в който тогавашния ми приятел ме удари и то,защото беше подпийнал и ревността му беше достигнала горната си граница без видима причина ...
    http://vbox7.com/play:f64c99f309
    Шофирай разумно - стигни жив!!!

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Имам известен опит в това. Баща ми упражняваше такова насилие над майка ми, брат ми и мен. Защо? Не мога да ти кажа. Зодия дева е, голям чистник и перфекционист е, без капка търпение. Избухваше когато някой се баваше, избухваше когато някой грешеше, общо взето дори най-малкия пропуск и невнимание го изваждаше извън релси. Ако ли пък някой му противоречеше и се опиташе да се защити с думи, сеира ставаше още по-голям, а той толкова много се ядосваше че чак посиняваше.

Отвън наистина бяхме и все още сме едно прекрасно семейство. Никой не предполагаше че той може да убие муха, камо ли да вдигне ръка срещу своите деца и съпруга. Добър човек е, сърдечен, усмихнат, обича да пуска шеги и да се смее, обожова да помага на хората. Разбира се, имаме си проблемите, той все още вика и се ядосва, но може би не до такава степен както преди. Не ни е докосвал от няколко години. (Последно аз го отнесох жестоко ((уау, каква изненада)).

И все пак, факт е че в период от няколко години нещо го беше прихванало и упражняваше някакво физическо насилие върху нас. Може би по онова време всичкия стрес на работа пък и в личния живот му се отразяваше наистина негативно, и той нямаше къде другаде да го избие, освен върху хората, които се намираха около него - съпругата му и двете му деца. Вярвам че наистина тази по-тъмна страна от него винаги е била там, просто в началото той е умеел да се сдържа, и да не го показва толкова много, но в един момент всичко му е дошло до гуша, преляла е чашата, и той е избухнал.

Майка ми винаги казваше че ако ние бяхме по-големи (тогава с брат ми бяхме на 6 години), тя щеше да го зареже. Според мен тя просто си намираше оправдание. Беше я страх от непознатато, от това как щеше да се справя сама с нас. Слабохарактерна, лесно ранима душа е. И наистина го обичаше. Търпеше изблиците му.

Дали е правилно? Не. Дали го разбирам? Донякъде. И все пак можеше тази агресия да излива някъде другаде, а не върху най-близките си хора. Трудно е, обаче. Наистина трудно, но пък не и невъзможно. Бих го описала като една ходеща бомба от нерви. Търкалящо се кълбо стрес, пръскащо негативи. Отчаян, незнаещ какво да прави човечец. Несдържан. Неконтрилуем. Неопитен може би.

Дали съм му простила? Да. Дали бих искала никога да не бях преживявала подобно нещо? Не, защото то изгради човека, който съм сега. Вече дори не го обсъждаме, обръщаме го дори на бъзик. Ако обаче някога попадна в такава връзка, и човекът до мен наранява и мен и децата ми, никога не бих останала под един покрив с него. Да, може да го обичам, да може да сме изградили и създали нещо/някого заедно, НО никога не бих използвала това като оправдание, както майка ми направи.

Никога не бих търпяла такова отношение.
    Блях, разписах се.
    Сорри.

^ Един поклон за теб,момиче. Абсолютно си права. Мойте родители са разведени. Разделили са се когато съм била на 2 месеца. В тяхния случай,не е имало физическо насилие,и въпреки,това че аз съм била малка,мама е решила да отрасна от части без баща,отколкото да израстна в среда в която има постояни караници.И аз бих направила така. Никога не бих търпяла човека до мен да упражнява насилие върху мен или върху бъдещите ми деца. Независимо дали е физическо или психическо.

Град
    София, България
    В известен смисъл, психическия тормоз е в пъти по-гаден от физическия. Евала на майка ти, не на мен. Евала и че е имала куража, силата и волята да напусне баща ти и да реши да отгледа теб сама. Браво!

Голям фен Аватара на magita
    dreamer малко си противоречиш...

Не не бих останала, ако ще и на улицата да остана съм прекалено горда, за да позволя някой да ме унижава. Да не говорим, че насилието поражда насилие. Ако бие децата ще им остане травма и след т'ва не искам да стават такива хора
    No driving, no sleeping
    Live it up like it's the weekend
    When the DJ play the right song
    Gon' drink, gon' party all night long...
    Party all day, party all night
    Say you wanna party
    Let's party alright

Град
    София, България
    Къде?

Разбирам го и точно затова съм му простила. И все пак, тази агресия можеше да я излива от себе си по друг начин, но не и върху други хора.

Не си пожелавам това никога да не се бе случвало на мен. Това са празни желания, глупави дори. Те ми помогнаха да осъзная някои неща, научиха ме на много други, дадоха ми безценен опит. И все пак, това не го пожелавам на когото и да е било. Дори на най-големия си смъртен враг. Уау, колко клиширано звучи.

Цитирай Първоначално написано от magita Виж мнението
    насилието поражда насилие. Ако бие децата ще им остане травма и след т'ва не искам да стават такива хора
    да, 'щот ние сега с брат ми упражняваме насилие върху малки, безпомощни животинчета, точно защото на бащичко ми преди 10 години му заби шайбата. тцтц
    Последно редактирано от DisappointedDreamer : 07-19-2012 на 18:23

Дриймърке,при моите родители е имало психическо насилие,от страна на баща ми. Аз ти написах поклона,защото ти си успяла да простиш на своя баща за това. След 10 години,все още не съм простила на моя. Като бях малка 3-4 годинки той ме малтретираше-психически. За това ти свалям шапка,че си успяла да простиш.

Град
    София, България
    Разбрах те, споко.

Мега фен Аватара на PullMeCloser
    Цитирай Първоначално написано от magita Виж мнението
    Ако бие децата ще им остане травма и след т'ва не искам да стават такива хора
    Колко тъпо!
    Ще им остане травма, да, но това не значи, че ще станат и те такива. Доста по-вероятно е да им послужи като лош пример, а той е най-добрият учител.

Идея си нямам как бих реагирала. Шамар може и да подмина веднъж, не знам. Но да търпя физическо и психическо насиле системно- няма начин. И смятам жените, които се оставят да бъдат малтретирани и пребивани всеки ден за безхарактерни и глупави, като не искам да обидя никого.
    Струва ми се, че съм по-склонна да простя/подмина физическо насилие, при психическото вече за мен нещата стоят по съвсем различен начин.
    Everything changes, but beauty remains ...

Супер фен Аватара на Wednesday666
    Не знам дали бих останала или бих си тръгнала. Може би много зависи от самата ситуация, смисъл дали има деца намесени. Ако има наистина бих си вдигнала парцалките и бих се махнала. Затова казвам едно голямо Евала и Благодаря на майка ми, че ме спаси буквално от един такъв насилник, пияница и гадняр. Наистина. Такъв кураж не е толкова често срещан.

Цитирай Първоначално написано от mechone Виж мнението
    Как се казва филмът?
    Enough. Тежичък, поучителен и лично на мен - в графата любими.

Оценявам споделеното от DisappointedDreamer. Както и от другите.
    Много малко биха подминали шамар, и още по - малко, биха простили.

Мега фен Аватара на nIkEnCeTy_bE
    Град
    Варна
    Всички, които си мислят, че ще си вдигнат чукалата и ще се махнат, жестоко се лъжат. Изобщо си мислете, че ще имате голяма смелост, но стигне ли се до това, изобщо няма да можете. В моето семейство имаше известно насилие. Не бих казала, че беше голямо, но търпяхме. Баща ми пиеше постоянно и псуваше, но до бой не е стигало, поне не пред моите очи. Посягал е на майка ми неведнъж, на сестра ми също, на мен веднъж, но той имаше такава приказка: "Ще те ударя веднъж, но ще те боли цял живот!" Повечето жени, които са малтретирани дали психически или физически, търпят. И не винаги заради децата. Жена, която има дълги години брак зад себе си, не мисля, че ще се махне, дори няма да има смелостта да се оплаче. Ако говорим за връзка в по-млади години, повечето ще са склонни да се махнат. Но, когато си обвързан с човек чрез брак или дете, търпиш. Познавам едно семейство, в което се развива такава ситуация. Жената просто е свикнала, има дете, търпи, с надеждата, че може нещо да се промени. Лично аз от родител - да бих, изтърпяла. За сега във връзки и за един шамар, бих се махнала. Имам характер, силна съм, но когато ти дойде до главата, мислиш различно. Бих простила, ако съм предизвикала човека и виновната съм аз, но постоянен тормоз особено върху детето ми, не бих търпяла, нелепо е.
    Последно редактирано от nIkEnCeTy_bE : 07-19-2012 на 20:48
    "Щастливите хора сигурно не са тези, които имат всичко и най-хубавото, а тези, които извличат най-хубавото от това, което имат. Животът не е въпрос как да преживееш бурята, а как да танцуваш в дъжда!"

Град
    София, България
    ^така си мислиш, 'щото никога не са те наистина пребивали.
    Аз изтърпях баща ми, защото човек не си избира родителите.
    Но човек си избира половинката. И щом съм я избрала, ако тя ми посяга... Адиос мучачо.

Мен адски много са ме били, защото съм голяма инат и не си държа устата затворена. Което засега не виждам да ме е направило побойник. Но пък от недокосвани и неудряни деца съм патила много, защото си мислят, че светът им е в краката мама и тати като са ги лигавили.

Като се ядосам ми се е случвало да посегна, така че предполагам, че при определена ситуация бъдещият ми мъж ме удари бих го приела и не бих го обърнала на кой знае какъв проблем. Но да ме матретират системно и да е повече от един удар. Няма шанс. Не само, че никога не бих живяла с такъв човек, ами и ще отида в полицията и бих завела дело. Не знам, в нашето семейство мъжете никога не са удряли жените си. Просто не разбирам как бих могла да го търпя това.
    [color=#B22222][size=3][b]

Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

Повече от фен Аватара на mechone
    Цитирай Първоначално написано от Hilary_ Виж мнението
    Enough. Тежичък, поучителен и лично на мен - в графата любими.
    Оооо, благодаря ти много! Аз съм го гледала, много ми хареса. Отдавна си мислех за него и се чудех как се казваше, щото пак ми се догледа. Еййй, екстра, след 20 мин. го пускам =`))

Предизвикателството е да си силен, Никинцето_бе.
    Т'ва, че хората търпят такива неща, го правят от страх и слабост, от малодушие, липса на вяра, сивота в ежедневието. Човекът вече е възрастен, страхува се, че няма да намери пак щастието и сигурността, и това го кара да търпи.
    Предизвикателство е именно да си силен, да не те е страх от бурите в живота & so on.
    Лесно е да се каже, трудно да се изпълни, и все пак аз си пожелавам, ако НЕ ДАЙ СИ изпадна в такава ситуация да имам най-силната воля на света и да зарежа малоумника, който нещо посмее да ми посегне, ако ще и да съм виновна.
    Има си др. начини да накажеш един виновен човек, а не да го унижаваш така.
    Още повече, че.. dafuq? Не е джентълменско. Една женица няма никаква сила, костите й, ако щете, не държат, а мъжът във всички отношения е по-силен. Да биеш по-слабия е толкова нелепо. А да търпиш също.
    Т'ва са толкова грозни и противни отношения, че се надявам да не се налага да ми се случват.
    I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
    I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
    I look up to hear myself saying,
    Baby, too much I strive, I just ride

Мега фен Аватара на nIkEnCeTy_bE
    Град
    Варна
    Да, системно малтретиране никой не би търпял. Но знаете ли колко различни случаи има. Особено, ако имате дете, вие носите отговорност и за него. То, хубаво отидеш в полицията, но ако те пребие още повече? Ако те заключи, под домашен арест? Не оправдавам по никакъв начин мъжете, които посягат системно. Да, един път си пийнал, посегнал си. Повечето пъти на жените им знае устата много и си мислят, че са много силни и с твърд характер.
    "Щастливите хора сигурно не са тези, които имат всичко и най-хубавото, а тези, които извличат най-хубавото от това, което имат. Животът не е въпрос как да преживееш бурята, а как да танцуваш в дъжда!"

Класната ми много обича да казва, че действие повторило се 2 пъти става система. На мен дори и един път би ми бил достатъчен, за да си тръгна.
    [color=#B22222][size=3][b]

Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от nIkEnCeTy_bE Виж мнението
    Да, системно малтретиране никой не би търпял. Но знаете ли колко различни случаи има. Особено, ако имате дете, вие носите отговорност и за него. То, хубаво отидеш в полицията, но ако те пребие още повече? Ако те заключи, под домашен арест? Не оправдавам по никакъв начин мъжете, които посягат системно. Да, един път си пийнал, посегнал си. Повечето пъти на жените им знае устата много и си мислят, че са много силни и с твърд характер.
    Айде, бе. Майка ми никога нищо не беше казвала, и к'во от т'ва?
    Говориш глупости.
    Точно че ако имаш дете и точно че носиш отговорност за него, ти никога не би трябвало да позволиш то да бъде бито.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си