- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Всичко за косата..vol.4
ягодке(гледам, че така те наричат), какви домашни маски си правиш?
Тия преси са читави, бе! Косата ми втори ден е права и къдрава, където е минала.
Нещо тая сутрин ми е доста безформена, както всяка друга. Сложих й в краищата от маслото на Макадамия, после пръснах малко от спрея на Глис и мацнах от крема с арганово масло. Разреших я, сега ще пробвам тестера на Лакме (така ли се чете?) за активатора на къдрици. Ако стане нещо въобще и то ми хареса - ще я оставя пусната, иначе - на кок, и без това е дъждовно.
Честито ви и дано ви върви по вода ;* ;д
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to touch your body ,
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
не е хубаво да се слагат на косата толкова продукти(спрей на Глис,маски, арганово масло, и там още някакво масло беше споменала) По този начин пренасищаш косата и вместо да има добър ефект от всички тези неща,половината губят ефекта сиСлагай всеки път различен продукт щом искаш, но не всички наведнъж
![]()
И какво му е излишното???Не прекалявам с грижите.Маски не съм си правила 3-4 месеца, а и повечето в темата си правят домашни маски.![]()
cheburashka, или я мажа само със зехтин или друго масло по корените и дължината или 2 лъжици тривитаминол + 1 жълтък + 1 лижица кисело мляко + 1 лъжица бадемово масло + 1 лъжица ябълков оцет + 1 лъжица ракия.Много рядко си правя от жълтък и зехтин.
и моята днес.. миналия път като не и правих маска,но пък и я оставих естествена - без плитки в корените и без нищо изглеждаше доста плътна.. и аз мисля,че е от времето
Момичета, това арганово масло мога ли да го слагам в корените ако косата ми е склонна към омазняване, или само в краищата? Днес отидох за масло от пшеничен зародиш, а съм взела арганово, май вече трябва да почвам да пия ГИНКО БИЛОБА за подсилване на паметта, а не да си подсилвам косата![]()
^ можеш,но май е малко тежко масло за корени на коса склонна към омазняване .. не знам нека и другите момичета дадат мнение
Ааааа, искам да кажа, че съм изумена!Изправих си косата снощи, след като я изкъпах, а нали току що изправената коса се изправя трудно.По-лесно е на следващия ден.Та изкъпах се и беше адски бухнала.Изправих я много лесно.Та днес малко почна да роси и аз се уплаших, че ще се накъдри.Преди малко се прибрах и още е идеално права и мека.Явно Филипс не са боклук, както някои казаха.
Ама аз най - много се учудих, че ми валя на косата и пак и няма нищо...ох, дано все да е така.
![]()
![]()
Сега си направих маска за коса и ще стоя 2 часа.![]()
Днес си взех и масло от гроздови семена, него го втрих в корените, а по дължината аргановота. Като се измия ще видя дали ще го ползвам така и за напред, или ще го нанасям след, като си измия косата. Видях, че много го хвалят Себорал форте за косопад и си взех и него, ама за 2,50 какви ли чудеса ще прави, изобщо не ми е ясно.
strawberry88,сложих канела,какао,кафе,кис.мляко ,жълтък,малко оцет,малко хининова вода,хума за коса,стимуланта на икаров.Тази маска всеки път такава си правя и много добре ми се отразява на косата.
mariam123,себорал фортето е за косопад,но при редовна употреба се отразява много добре и върху растежа на косата.
Ой днес една от новите ми съученички ми каза,че имам хубава и бляскава коса и цвета ми бил як.Винаги се радвам на такива комплименти защото не харесвам косата си изобщо.Стана ми много миличко ;д Иначе аз сутринта я изправих ама заради гадното време стана на нищо.Ягодке,късметлийка си .
![]()
И аз страшно се радвам, като ми правят комплименти за косата!Особено лятото едно момиче, като не спря да я пипа и каза, че е мека, като коприна. <3
Направооо...
![]()
П.П.Аз бях решила да се подстригвам всеки месец, но се отказах заради новата ми прическа.Няма да се подстрижа следващите 3 месеца!!!![]()
![]()
Ягодке,хумата за коса е ето тази. http://prikachi.com/images.php?images/500/5283500R.jpg