Цитирай Първоначално написано от Niakoitam Виж мнението
Това че един труд е по скъпо заплатен не значи нищо като например че един миньор работи по-лека работа от един програмист,защото взима по-малко пари. Напротив.
Не съм се фокусирала в/у заплатата като измервателен критерий кой е по- лек. (нито съм твърдяла, че единият е по-важен, казах и по- напред, че всичко е синтез от двата вида). Казах, че за мен е така. Не се опитвам да убедя никого, защото това зависи от личността, нагласата и възгледите, които при всеки от нас са различни, затова е нормално на един да му "тежи" повече физическият труд, на друг интелектуалният. Беше просто лично усещане това, което казах

Относно завършилите ТУ, пък "реализирали се" като стюардеси има много други фактори. Хайде да не взимам примера със стюардесата, но има такива, които карат такси примерно. Вече на доста места се иска да си завършил (което е 5 г.), да имаш опит от 2-3 до 5 години, да говориш 3-4 езиика, да си стажувал в чужбина примерно и да си... на не повече от 25. Не смятам, че в реализацията не учасват и други, външни фактори. Просто е твърде самонадеяно човек да мисли, че абсюлютно всичко си го 'кове' самичък. Няма как да стане, защото живеем в общество, което малко или мн оказва влияние, индиректно или не, подчинени сме на определн строй, на времето, ако щеш и така. Но не смятам да нищя темата за реализацията, защото май ще стане още по- кървава темата (и по- грозна). Наиситна момчето по- горе твърде просташки подходи особено накрая.

Има разлика м/у това да те домързи да учиш, да не ти се занимава и като не си учил да се хванеш на нещо друго, за да не умреш от глад и м/у това да имаш влечение към нещо (което не е в интелектуалната сфера) и да се стремиш към него всячески, защото просто ти се прави. Това не е липса на амбиция, просто тук тя е в друга насока. И искаш ли да ти кажа, че това, че си записал висше, не те прави амбициозен. Само по начина ти на говорене си личи, че си го направил, защото така трябва, защото трябва да имаш хартийката, защото някой ти го е насадил, че трябва да следваш на всяка цена, което мили момко, е различно от това да се развиваш , макар и чрез следване.