.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 220

Hybrid View

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    В каква посока?
    Ми, вече не възприемам "общата култура" като признак на интелигентност. Да, хубаво е да знаеш основите на всички предмети (както някои формули в химията, така и важните дати в историята), но осъзнах, че някои хора ги влече дадено нещо и са решили да се специализират в него. Демек, по една тема може да дискутират с часове и да отворят очите ти за много неща, но пък по друга да седят мълчаливо и да не могат да обелят и дума. Не ги съдя, така да се каже, въпреки че самата аз се стремя да се специализирам в дадена сфера, но пък да знам и разбирам от много други. Така живота не само че става по-интересен, хваща възгледите ти, зачерква ги и нарисува нови, но пък и където и да попаднеш, в каквато и компания да попаднеш все ще има какво да кажеш (и да научиш, разбира се).

Като цяло, онази тема ми хареса страшно много. От любимите ми във форума е.

edit:

Цитирай Първоначално написано от jghgh Виж мнението
    Има умни, има и тъпи хора. Има и хора, които си пилеят енергията в безсмислени неща като наизустяване. Какво да направим като е така? В даскало е просто очеизвадно, не всички са на едно ниво :х
    Не съм съгласна с това мнение. Не мисля, че има тъпи хора. Просто някои хора са добри по даден предмет, изкарват високи оценки по него, интересуват се от него, и гледат САМО него. Смятат, че не си струва да си правиш труда да учиш по другите предмети, при положение че в бъдеще няма да се занимават с тях (с което не съм съгласна, защото може да не се занимаваш с тях, но пък е хубаво да си осведомен и aware of основните неща по основните предмети), и гледат да са добри само по предмети, които харесват. До някаква степен са мързеливи, макар че ги разбирам - ако не беше любопитството ми, и аз щях да си гледам само езиците, математика и историята, без да ми пука за останалите предмети.
    Последно редактирано от DisappointedDreamer : 10-01-2012 на 17:33

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от DisappointedDreamer Виж мнението
    Ми, вече не възприемам "общата култура" като признак на интелигентност. Да, хубаво е да знаеш основите на всички предмети (както някои формули в химията, така и важните дати в историята), но осъзнах, че някои хора ги влече дадено нещо и са решили да се специализират в него. Демек, по една тема може да дискутират с часове и да отворят очите ти за много неща, но пък по друга да седят мълчаливо и да не могат да обелят и дума. Не ги съдя, така да се каже, въпреки че самата аз се стремя да се специализирам в дадена сфера, но пък да знам и разбирам от много други. Така живота не само че става по-интересен, хваща възгледите ти, зачерква ги и нарисува нови, но пък и където и да попаднеш, в каквато и компания да попаднеш все ще има какво да кажеш (и да научиш, разбира се).
    А, не, не.
    Общата култура е точно признак на интелигентност и означава точно това, което си написала - да се интересуваш и да имаш познание от дадена област в голяма дълбочина, но да имаш базови познания от останали области.
    А не като един мениджър-продажби на работа, който взима хиляди, но не знае какво е "подлог". Смешно е.

Няма да задълбаваме по въпроса, че има много видове интелигентности и обща култура далеч не означава само академична такава

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си