- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Всичко за косата..vol.4
браво ! .. НО ! стимулант и ампули едновременно ми се струва малко много.. прави си примерно : 1 месец маска с тривитаминол,1 месец ампули,1 месец стимулант,1 месец почивка от всичко.. т.е. само шампоан и евентуално кристали/масло по краищата след баня.. нищо друго.. и така.. поне според мен е по добре.. и за пресата отново браво !
btw. моята коса в момента е толкова някъде![]()
chocolatte96
не се отказвай ! ... малко правилни грижи половин година + пипане на ножица САМО за връхчета и си готова.. това за правите и къдравите/чупливите коси не е вярно.. просто на правите коси повече им личи,когато са пораснали... на една права коса и трябват 10 см. за да изглежда доста пораснала-на една къдрава/чуплива 15/20 ... така че спокойно ! .. и моята коса за година някъде и няколко месеца порасна,но това зависи и от гена на човек... дори и да ти расте по бавно косата с маските и грижите един ден ще видиш разлика и ще започнеш още повече да се грижиш за нея !
И аз съм твърдо решена да полагам още повече грижи от сега,за да ми порасне с 10-15см.Поставила съм си го за цел и вече действам по въпроса.
1.В момента ползвам стимуланта на Икаров+бадемово масло,масло от гроздови семена и домашни продукти.
2.Като свърши стимуланта,продължавам да правя същите маски,но ще си купя тривитаминола.
3.Като свърша с маските 1 месец ще слагам само ампули.
4.Ще си купя същевременно и шампоан за растеж и ще го ползвам през всичките месеци.
5.Ще слагам кристали винаги след баня.
6.Преси и маши ползвам много много рядко,което е в + за косата ми.
7.След като свърша с маските и ампулите ще направя 1-2 месеца почивка.
8.Мисля да си постригвам връхчетата всеки месец,защото сега ги подстригвам на 2.
Последно редактирано от titinkaa : 10-19-2012 на 16:38
Мдам .. като я вържа отдолу,отгоре, абе навсякъде стърчат малки нови косъмчета.спокойно,на всеки му расте косата .. моята е права. храня се здравословно,пия витамини,правя си маски,мия я с проф. шампоан за разтеж и мисля,че е спряла на едно място и е до там ..
не е до къдрава или права коса разтежа, а до ген и грижи...
Не съм писала отдавна,но нямах време.Гледам,че сте изписали доста и почвам да чета ;д
Аз се отказах вече да правя каквото и да било,да знам глупаво решение,но като не виждам стимул да продължавам ...
От вскички неща,които правих за косата си получих само омазняване,пърхот и я чувствам още по-изтощена + много спорове с майка ми,че си слагам само глупости на косата.Всъщност не мисля,че проблема идва от домашните маски,няма как да е от тях.
Останових,че може би е от шампоана на Лореал - професионалния.Явно не ми действа добре.Та спрях го и понеже имам пърхот сега се къпя със "Здраве-актив".Малко ми е гадно,че нищо не се получи,знам,че не съм била постоянна дълго време,но и за краткото време не видях поне минимален ефект.Иначе като ви чета коментарите,браво на вас ... пожелавам ви още успехи :*
Имам само едно въпросче: Много хора ми препоръчват червения шампоан на Елсев,но разбрах,че той е за боядисана коса,а моята не е такава.Много ми го хвалят обаче не знам дали да го пробвам?
Аз не разбирам много от коса, защото моята винаги е била здрава без усилия. Но съм открила, че има ли някакъв проблем винаги е добре да се смени шампоана. Гаден шампоан може да ти направи голяма беля.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
така е ! на пръв поглед е нещо малко,което стои на косата ти не повече от 1-2 минути и е съвсем нормално... т.е. ползват го всички,но като се замислиш всичката тая галимация идва от продукти,които не са за нашата коса.. т.е. не и действат добре,а шампоана е продукта който всеки ползва ежеседмично... т.е. тъй като е нещо вече едва ли не нормално и все едно с него си се родила не му се обръща толкова внимание..
Аз вчера най-накрая се наканих и си купих шампоана на Елсев, черната опаковка. А днес успях да се боядисам, но се беше стъмнило и не знам точно какъв цвят се получили, утре ще го видя на дневна светлина. Не издържах на изкушението и се изправих. Забелязах доста новоизраснала коса, и това много ме радва, и ми дава стимул да продължавам с маските. Ясно ми е, че не мога за 3 месеца да си възстановя косата, която съм тормозила повече от 6 години. Сега само ще отида да ми подстрижат връхчетата.
^ако някой е ползвал пудрата за обем на syoss нека сподели върши ли някаква работа защото вече ми омръзна да спя сплетена на плитки =( и още едно питанеот колко годишни си правите домашни маски
И аз така спя, за да не си горя косата с преси, маши и подобни.
В темата имаше мнения, че пудрата не върши никаква работа, не си давай парите, няма смисъл.
fizzyg краищата ми са сухи само. Иначе днес ходих при една нова фризьорка, беше очарована от живата ми коса, понеже не е и боядисвана, похвали ми я.
Чудя се какъв балсам без отмиване спрей да си взема, на Una и Alfaparf нещо. Или да я карам само на кристали и масло на Alfaparf.
Научих, че трябва винаги да се разделяш с тези, които обичаш с думи на любов. Може пък това да е последният път, когато се виждате.
Момичета, имате ли отзиви за този шампоан http://www.gliss.schwarzkopf.bg/glis...r-shampoo.html Баща ми него е купил. И пак да попитам - защо краищата ми стърчат ? Кристали ще оправят ли проблема ?
Отново искам цяяяялото ви внимание относно пластовете
Такава прическа искам http://prikachi.com/images.php?images/668/5397668g.jpg само че си представете че е къса до началото на блузата г/д. Как се нарича прическата ? Как да я обясня ? И според вас по-добре ли е от сегашната ми прическа? Ще стърчи ли, както някои момичета казаха ?
не мога да те разбера какво питаш.. хем знаеш, че са пластове,хем питаш как се казва прическата .. просто е на пластове под формата на триъгълник - както съм аз... дали ще стърчи зависи от косата ти,но определено няма винаги да изглежда както искаш и поне сешоара от време на време ще играе поне с най -горния пласт