- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Как искате да изглежда света в бъдещето?
Докторе, препоръчвам ти да отидеш да се нахраниш. Мисля, че след това ще се успокоиш.
Не ти го казвам с лоша умисъл, знаеш, че нямам нищо персонално към теб!
"Пламенната" реч и отъждествяването на конкретните идеи на лично ниво, го правя с цел - така се изгражда по-силна връзка между автор и читател.... Така провокираш човека и го караш да мисли. Ако напиша същото, но без лично отношение, никой няма да си прави труда да го чете, защото в него няма нищо привличащо вниманието. Само че повечето хора реагират първосигнално и си мислят че ги "обвинявам" в нещо, че ги мразя, че съм изнервен и агресивен.
А аз изобщо не съм изнервен, напълно спокоен съм. Как бих могъл да се изнервя от такива работи
не е така, Бог лекува човешката душа, а не я поробва.
Когато човек е болен и доктора му дава лекарство, той го прави за да може човека да се излекува и да живее свободно, а не в плен на болестта.
Когато на малкото дете му даваме горчив сироп, сиропа може да е горчив, но му дава здраве и свобода от болестта и пълноценен живот.
Които не вижда болестта си и не се лекува, само си мисли, че е свободен и че живее пълноценно, докато всъщност е роб на болестта докато накрая тя не го умори - тва всъщност е състоянието на неверниците.
няма да те упреквам, това може да го разбере само човек тръгнал по този път.
Последно редактирано от defender : 11-08-2012 на 13:02
Истината няма нищо общо с това дали ще си "здрав" или "болен". Няма да се залъгвам само за да се чувствам добре(психически). Аз не отричам реалността, за да си измислям глупости, които да я смекчават. Аз приемам реалността и живея в нея. Не очаквам да ме разбереш....
Ок, разбирам логиката ти... Но не е ли по-добре да използваш малко "по-благ" език така да се изразя. Все пак на никого не му е приятно да получава упреци и да го изкарват малоумен или прекалено сантиментален. Ако искаш да накараш хората да "мислят"... извинявай, този форум не е мястото, така смятам. Мислещите хора далеч не си губят времето да си разтягат въображението и да показват общата си култура във форуми. Както и преди ти казах аз лично разпускам, забавлявам се обменям идеи с хората, получавам съвети и т.н. Никога не съм влизала с идеята, че трябва да МИСЛЯ и да се харесвам по начин на мислене на останалите. Мисля, когато се налага, работя когато се налага, чела съм колкото трябва според моите разбирания, имам си много философии за живота и т.н. Ти каза, че не се изнервяш или ядосваш на постовете. Надявам се да не съм те обидила по някакъв начин. Аз съм тактичен човек както в живота, така и тук. Мога да обидя несъзнателно, но кажат ли ми мога да се извиня.
Не, не мога да използвам по-мек език.... дразни ме факта че трябва да премълчавам нещо, само за да не обидя някой. И не ме интересува дотолкова дали някой ще се обиди. Няма да ми тежи на съвестта. Аз всъщност нямам съвест.
Иначе и аз се забавлявам тук, не съм някой месия, не съм дошъл тук да проповядвам. Просто ми доставя удоволствие да доказвам на хората че не са прави, да им развалям самомагиите... Пиша тук, защото са ми интересни реакциите на хората. Правя си експерименти. В един случай използвам по-смекчен, по-незасягащ стил, в друг случай пък "се паля" и започвам да изливам хейт и обиди. И точно това е интересното : И в двата случая казвам едно и също, само формата е различна. А хората в първия случай се съгласяват, докато във втория ме плюят яко и отричат напълно. Ето как цялата информация всъщност минава през мозъка на четящия, и тоя я чете както му изнася.... Никой не търси истината, а търси и се съгласява с това което му изнася. За мен това е доста интересно. Показва че повечето хора са все още на ниво детска градина.... на точно определен стимул, имат точно определена реакция... забавно ми е да ви mindfuck-вам, още повече че така научавам по нещо за хората. Също така, тези идеи които влагам в постовете ми, написването им тук ми помага при изчистването и разбирането им... защото в главата се объркват, забравят и т.н.
Не, това е реалността, която искаш да видиш... обективната реалност е много по-отвратителна. Именно обективната реалност те "разболява", затова психиката ти "се лекува".... чрез измислици. Джийзъс е именно такъв "лек" за душата... Защото те прави сляп и незнаещ за света, а незнанието е блаженство.
не разбирам тва за какво ми го пишеш, христиняните много добре знаят каква е реалността.
болно общество създава болна реалност или се бориш с болестта или се примиряваш.
айде, че ще излизам.
Докторе, Ако напиша искреното си мнение нещата ще зацепят отново. После ще се завъртят отзад напред в същата последователност с нападки, обиди и т.н. Ще ти кажа само, че не ми е по сърце да експериментират с мене. Но в случая не желая да си развалям настроението и затова ще спра до тук. Прави каквото искаш - живота си е твой, но не забравяй, че както се държиш с хората, така и те ще се държат с теб.
ТИ глупав ли си?Когато правиш добро,често ти се връща зло.Това златно правило:Дръж се с хората така,както ти искаш да се държат с теб,щеше да важи ако всички го спазваха,което е невъзможно,защото е в природата на човеците да не са такива .
Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul.
с второто съм ти съгласен доктор ;д
Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul.
Вие всички сте мои пленници и роби
А доктора е моята лична прислужница![]()
ооо с изключение на Scarlett - тя е моята принцеса (аз съм ловеца777)
Знам кой си спокойно![]()
Първо отричаш всякакви видове създадена от човека цел на живота. После обаче непряко сам утвърждаваш лична такава. Идеята, че можеш да усетиш нещо много повече в живота и убеждениeто ти, че въпросният начин на живот ще бъде по-качествен от алтернативния такъв с нивата, издава стремеж към нещо. Ако действително отхвърляше всякаква нужда от реализиране и попълване на някаква липса, щеше да считаш посочения от теб метод за еднакво безплоден като този на defender.
Съпоставяш себе си с другите и ги оценяваш като олигофрени, лицемери или нещо подобно. Успоредно със съпоставката показваш и разликата между начинът ви на мислене и живеене. Тоест от казаното следва, че различието ти обуславя превъзходство. Чувството за някаква лична значимост беше другата посочена от теб полза на хората от изкуствено създадения смисъл. Следователно има всички изпълнени условия твоята представа да бъде наречена смисъл на живота, макар и съчетана с отричане на нуждата ти от такъв.
^
ей докторе повтаряй след мене - не ми пука, не ми пука, не ми пука, не ми пука, не ми пука, не ми пука, не ми пука, не ми пука, не ми пука,
аз съм непуканка, аз съм непуканка, аз съм непуканка
как се чувстваш - всеки ден по два пъти.
ПП: ей докторе, все пак виж колко фенове имаш, ти успя момче.
поздрав за човека, на когото съм фен :Р
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=M2qU8kuKHBw
&
![]()
Да ви еба в тъпанарите бе твари влечугоподобни,Да измрете в гъша мас гореща даноооооо.Малоумни червеи,слуги мои,ще умрете,щее умретеееееееееееееееее.КО му се нафърляте уе.Ама то са си го казали хората:Колкото по-тъп е човек,толкова за по-умен се мисли.