.
Отговор в тема
Страница 6 от 8 ПървиПърви ... 2345678 ПоследнаПърви
Резултати от 126 до 150 от общо 199
    Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от In_Nomine_Sathanas Виж мнението
    Нормално е повечето неща, които пиша за теб, да са скрити от самия теб.
    всичко ми е скрито, тъмммна индия братче.................. ти всичко знаеш, изведи ме от пещерата лодкарю.

ПП: добре сериозно, нищо от това което предполагаш не е вярно.
    Последно редактирано от defender : 02-07-2013 на 22:10

Banned Повече от фен
    Имаш особен изказ, нетрадиционен за повечето млади хора. Затова предположих, че си наследил този изказ от някой, който го използва. А това са по-често възрастни или с подобно мислене хора. Естествено това е изстрел в тъмното. При всички случаи си го прихванал отнякъде обаче. Усеща се и една "квартална" нотка и кръчмарски хумор, това е съвсем разбираемо. И преминава както в говоренето така и в мисленето....
    Мързи ме да продължавам... утре повече.
    Последно редактирано от In_Nomine_Sathanas : 02-07-2013 на 21:47

Мега фен
    еййй, ама и ти си бил човек бе, домързя те да пишеш.

ПП: може да ми викаш кръчмарския дракон гошо, само за тебе, да видиш че та обичам.

мене много ме привличат хора извън бариерата, от други измерения, спасители и свидетели на Словото и мастърс-психолози тарикати.
    Последно редактирано от defender : 02-07-2013 на 22:00

Голям фен Аватара на ReguL
    Само едно нe разбирам докторе, как намери такива дълбоки разсъждения при такава плитка личност(пояснение: defender)?

Banned Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от ReguL Виж мнението
    Само едно нe разбирам докторе, как намери такива дълбоки разсъждения при такава плитка личност(пояснение: defender)?
    Да.... днеска като видях какви глупости съм писал... Но интерпретацията зависи от интерпретатора. Това се отнася и за мен. Привидяха ми се черти на някаква душевна задълбоченост, а човека си е просто малоумен и простодушен. Та той самия дори го показва, като че ли и се гордее с това. Той - простичкия, правоверен човечец и ние - "психолозите-тарикатите". Наистина сбърках. Предположих че всичкото това с християнството е маска, която си е нахлузил за да прикрие някакъв сложен и противоречив вътрешен свят... А се оказа, че далеч не е това. Оказа се, че е просто поредния мизерен, малък човечец с представата, че върши нещо "божествено".
    Последно редактирано от In_Nomine_Sathanas : 02-08-2013 на 19:42

Мега фен
    хехеххехе,

все пак радвам се, че стария доктор се завърна.

мисля че снощи преди да влезеш във форума, просто си забравил да прескочиш бариерата........ случва се
    Последно редактирано от defender : 02-08-2013 на 21:25

Мега фен
    доктореееееееее, да не се спече бе .............. хихи

Голям фен Аватара на ReguL
    Да.... днеска като видях какви глупости съм писал... Но интерпретацията зависи от интерпретатора. Това се отнася и за мен. Привидяха ми се черти на някаква душевна задълбоченост, а човека си е просто малоумен и простодушен. Та той самия дори го показва, като че ли и се гордее с това. Той - простичкия, правоверен човечец и ние - "психолозите-тарикатите". Наистина сбърках. Предположих че всичкото това с християнството е маска, която си е нахлузил за да прикрие някакъв сложен и противоречив вътрешен свят... А се оказа, че далеч не е това. Оказа се, че е просто поредния мизерен, малък човечец с представата, че върши нещо "божествено".
    Каква промяна само преди няколко века праведността на християнина се е измервала по кръвта на неверниците върху меча му, а сега по празни приказки.

Мега фен
    Каква промяна само преди няколко века праведността на християнина се е измервала по кръвта на неверниците върху меча му, а сега по празни приказки.
    "праведността се измервала по кръвта на неверниците върху меча" ........................какви са тия глупости.

Banned Повече от фен
    Хаха, да. Каква градивност. Ама то друго освен празни приказки не остана в християнството. Просто няма база, на която да стъпи.

Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    "праведността се измервала по кръвта на неверниците върху меча" ........................какви са тия глупости.
    Учи история, малоумник.

Мега фен
    историята не показва какво e праведността, голямонеоумник

не отричам исторически събития, а това как някой се опитва да интерпретира "праведност"
    Последно редактирано от defender : 02-09-2013 на 11:14

Banned Повече от фен
    историята не показва какво e праведността, голямонеоумник
    Напротив, показва какво се е смятало за праведно тогава. И тогава се е смятало, че ако убиваш неверници, значи вършиш делото на Бог. Всъщност то и до днес се наблюдава - ако изучиш малко по внимателно войната във Виетнам и конфликта в Близкия Изток. И това е само в посока християни -неверници. А за другите религиозни конфликти да не говорим.
    Последно редактирано от In_Nomine_Sathanas : 02-09-2013 на 11:49

Мега фен
    между сеното има и плява................................ ти се опитваш да изтъкваш плявата................ като си мислиш че тя е образец за праведност.

Banned Повече от фен
    между сеното има и плява................................ ти се опитваш да изтъкваш плявата................ като си мислиш че тя е образец за праведност.
    Не... според сегашните християнски стандарти е плява. А по онова време "плявата" е била образец за праведност - официално. Това е била държавна политика и официална позиция на църквата, не просто разни идиоти, който тръгнали да убиват в името на бога.

inb4 "Не е праведно пред Бога, а той е вечен показател за праведност, бла бла бла"

Мега фен
    ^
    няма такова нещо, истинското православие винаги е било едно и също, само възгледите на плявата се променят.

А това не беше ли само по времето на кръстоносните походи, които папата беше наредил за освобождаването на Ерусалим от селджуките и като отзвук на джихада при мюсюлманите а при православните християни такива походи не е имало.Така че в случая и двете страни говорят малко повече от необходимото и въобще как от тема която беше моя се превърна в бойно поле за тъпия спор, който водите вие тримата благодаря, че всеки който дръзне да напише нещо по темата бива залят от вашите лайна!

Banned Повече от фен
    Искаш да кажеш, че позицията на православната църква по какъвто и да е въпрос, никога не се е променяла, откакто съществува православие?

Хаха, ти бавноразвиващ ли си?

А ти как прочете между редовете нещо, което дори и не съм помислял просто това, което казах са факти.

Banned Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от denks Виж мнението
    А това не беше ли само по времето на кръстоносните походи, които папата беше наредил за освобождаването на Ерусалим от селджуките и като отзвук на джихада при мюсюлманите а при православните християни такива походи не е имало.Така че в случая и двете страни говорят малко повече от необходимото и въобще как от тема която беше моя се превърна в бойно поле за тъпия спор, който водите вие тримата благодаря, че всеки който дръзне да напише нещо по темата бива залят от вашите лайна!

Ти не разбра ли, че тук никой не ти обръща внимание. Темата ти и без това е малоумна, радвай се че поне има активност в нея

Banned Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от denks Виж мнението
    А ти как прочете между редовете нещо, което дори и не съм помислял просто това, което казах са факти.
    А ти как не се усети, че написаното беше към дефендър? Бахти тъпото копеле. Не всичко се върти около теб, смешник.
    Последно редактирано от In_Nomine_Sathanas : 02-09-2013 на 12:21

Мега фен
    Искаш да кажеш, че позицията на православната църква по какъвто и да е въпрос, никога не се е променяла, откакто съществува православие?

Хаха, ти бавноразвиващ ли си?
    имах предвид православното учение за спасението, а това да си смениш позицията спрямо някакви събития в зависимост от обстоятелствата така че да изпълниш Божиите заповеди е друго.

Banned Повече от фен
    имах предвид православното учение за спасението, а това да си смениш позицията спрямо някакви събития в зависимост от обстоятелствата така че да изпълниш Божиите заповеди е друго.
    Е, да, предполагам че основната идея не се е променила, имам предвид същината на учението. Но това не оправдава хората, които са си я тълкували както са си искали през различните периоди. Още по-малко пък значи, че сегашната официална позиция на църквата е в съответствие с истинското учение. Изобщо кое е истинското учение?(реторичен въпрос)

Всъщност заеби този спор, изобщо не ме интересува какво точно влиза в понятието "праведно" и според какви измислени закони и правила.

Добре де след, като твърдиш, че аз съм тъп ти какъв си при положение ,че псуваш, като каруцар интелигентите хора не правят така нали за разлика обаче от тъпите, които не спират да псуват.;D Ако ме разбираш к'во ти казвам де...ДОКТОРЕ!

Мега фен
    ^
    ^
    ами тогава ти от гледна точка на каква компетентност коментираш религиозни въпроси и не само това ами и даваш оценка.

Голям фен Аватара на MissDeadly
    Какво е значението? Рано или късно всички ще разберем. Така или иначе нищо няма да можем да променим. Такива въпроси са безсмислени...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си