- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Какво е мнението ви?
Имаш особен изказ, нетрадиционен за повечето млади хора. Затова предположих, че си наследил този изказ от някой, който го използва. А това са по-често възрастни или с подобно мислене хора. Естествено това е изстрел в тъмното. При всички случаи си го прихванал отнякъде обаче. Усеща се и една "квартална" нотка и кръчмарски хумор, това е съвсем разбираемо. И преминава както в говоренето така и в мисленето....
Мързи ме да продължавам... утре повече.
Последно редактирано от In_Nomine_Sathanas : 02-07-2013 на 21:47
еййй, ама и ти си бил човек бе, домързя те да пишеш.
ПП: може да ми викаш кръчмарския дракон гошо, само за тебе, да видиш че та обичам.
мене много ме привличат хора извън бариерата, от други измерения, спасители и свидетели на Словото и мастърс-психолози тарикати.
Последно редактирано от defender : 02-07-2013 на 22:00
Само едно нe разбирам докторе, как намери такива дълбоки разсъждения при такава плитка личност(пояснение: defender)?![]()
Да.... днеска като видях какви глупости съм писал... Но интерпретацията зависи от интерпретатора. Това се отнася и за мен. Привидяха ми се черти на някаква душевна задълбоченост, а човека си е просто малоумен и простодушен. Та той самия дори го показва, като че ли и се гордее с това. Той - простичкия, правоверен човечец и ние - "психолозите-тарикатите". Наистина сбърках. Предположих че всичкото това с християнството е маска, която си е нахлузил за да прикрие някакъв сложен и противоречив вътрешен свят... А се оказа, че далеч не е това. Оказа се, че е просто поредния мизерен, малък човечец с представата, че върши нещо "божествено".
Последно редактирано от In_Nomine_Sathanas : 02-08-2013 на 19:42
хехеххехе,
все пак радвам се, че стария доктор се завърна.
мисля че снощи преди да влезеш във форума, просто си забравил да прескочиш бариерата........ случва се
Последно редактирано от defender : 02-08-2013 на 21:25
доктореееееееее, да не се спече бе .............. хихи
историята не показва какво e праведността, голямонеоумник
не отричам исторически събития, а това как някой се опитва да интерпретира "праведност"
Последно редактирано от defender : 02-09-2013 на 11:14
Напротив, показва какво се е смятало за праведно тогава. И тогава се е смятало, че ако убиваш неверници, значи вършиш делото на Бог. Всъщност то и до днес се наблюдава - ако изучиш малко по внимателно войната във Виетнам и конфликта в Близкия Изток. И това е само в посока християни -неверници. А за другите религиозни конфликти да не говорим.
Последно редактирано от In_Nomine_Sathanas : 02-09-2013 на 11:49
между сеното има и плява................................ ти се опитваш да изтъкваш плявата................ като си мислиш че тя е образец за праведност.
Не... според сегашните християнски стандарти е плява. А по онова време "плявата" е била образец за праведност - официално. Това е била държавна политика и официална позиция на църквата, не просто разни идиоти, който тръгнали да убиват в името на бога.
inb4 "Не е праведно пред Бога, а той е вечен показател за праведност, бла бла бла"
^
няма такова нещо, истинското православие винаги е било едно и също, само възгледите на плявата се променят.
А това не беше ли само по времето на кръстоносните походи, които папата беше наредил за освобождаването на Ерусалим от селджуките и като отзвук на джихада при мюсюлманите а при православните християни такива походи не е имало.Така че в случая и двете страни говорят малко повече от необходимото и въобще как от тема която беше моя се превърна в бойно поле за тъпия спор, който водите вие тримата благодаря, че всеки който дръзне да напише нещо по темата бива залят от вашите лайна!
Искаш да кажеш, че позицията на православната църква по какъвто и да е въпрос, никога не се е променяла, откакто съществува православие?
Хаха, ти бавноразвиващ ли си?
А ти как прочете между редовете нещо, което дори и не съм помислял просто това, което казах са факти.
Е, да, предполагам че основната идея не се е променила, имам предвид същината на учението. Но това не оправдава хората, които са си я тълкували както са си искали през различните периоди. Още по-малко пък значи, че сегашната официална позиция на църквата е в съответствие с истинското учение. Изобщо кое е истинското учение?(реторичен въпрос)
Всъщност заеби този спор, изобщо не ме интересува какво точно влиза в понятието "праведно" и според какви измислени закони и правила.
Добре де след, като твърдиш, че аз съм тъп ти какъв си при положение ,че псуваш, като каруцар интелигентите хора не правят така нали за разлика обаче от тъпите, които не спират да псуват.;D Ако ме разбираш к'во ти казвам де...ДОКТОРЕ!
^
^
ами тогава ти от гледна точка на каква компетентност коментираш религиозни въпроси и не само това ами и даваш оценка.