Първоначално написано от
Violenza
Доколко сте готови да се поровите в личната кореспонденция на партньора си? -доста, и то не от недоверие, ами от пусто женско любопитство (това ще ме убие някой ден)
обаче все пак отвътре не ви ли човърка нещо да прочетете тук-там какво точно пише? (тук разбирайте смс-и, скайп, фейсбук и подобни) -скайп няма той, фейсбук много-много не ползва, но бих се изкушила да погледна съобщенията, на телефона му гледах наскоро (без негово знание и разрешение)-беше изтрил всички смс-и освен 3, разбирайте че аз съм му пращала поне 20-тина откакто сме заедно-и тях също.
Дори причината в повечето случаи да не е "недоверие", а просто любопитство.-второто в повечето случаи!
Смятате ли, че е по-добре да знаете абсолютно всичко или по-скоро някои неща не бива да бъдат разкрити?-не е хубаво да знам всичко, но винаги има едно дяволче ,което ме ръчка:абе, айде питай това, айде виж онова и т.н.
Съществува ли понятие "безрезервно доверие"? Можете ли наистина да се доверите на някого дотолкова, че да му вярвате на 100% без капчица съмнение дори? (тук може да се разгледа и не само в аспекта любовна връзка) - не!
В днешно време за мен на никого не можеш да вярваш; всеки ми е предавал доверието в даден етап от приятелството/връзката ни. Включително родната ми майка.
И, не е ли наистина проверката висшата форма на доверието?-май,май има нещо такова, иначе ако му кажа "дай да проверя" и не даде-ще крие нещо, ако проверя ще съм спокойна и ще ми мине гложденето отвътре