- Форум
- По малко от всичко
- За България и тези, които я напуснаха
- Какво милисите за заплатите в България?
в Германия с 2k евро си цар братче.. а тука за 1к лева (дето хич не стигат, еле пък ако си семеен) си късаш гъзЪ..
Заплатите в БГ са си мизерни и това е ^^ От няколко седмици съм в Швейцария и тук минималната заплата не пада под 2500франка (1 франк ти е почти 2лв). За съжаление мисля че България никога няма да се оправи. Искаме да бъдем европейци, но нещо ни липсва в цялата тая работа. Всеки краде,никой не иска да работи ии така..Изнасяйте се докато е време. В БГ вече не останаха много млади българи.Всички се изнесоха по чужбина и останаха неграмотните,заблудените и циганите- това е! В България нямаме бъдеще. Ще родя дете и всеки ден ще треперя дали ще се върне от училище жив или някой побъркан ще го заколи,изнасили и прочие.. и после никой няма да го намери ^^
Отделно обръщам огромно внимание на животните понеже ги обичам страшно много още от малка. В ПРЕКРАСНАТА България измислиха закон (Варна) който гласи: "Който нахрани улично животно получава глоба от 500лв." Ами извинявайте ама само един безсърдечен човек може да подмине куче или котка със стърчащи ребра на прага на смъртта без да го нахрани. В чужбина такива неща се наказват със затвор и глоби.. Таа тва е тема само за заплатите така че спирамБългария има мизерни заплати!
Извинявай много не си прочела както трябва "неграмотните,заблуденит е" ^^
Значи според теб всеки,който си е останал тук е неграмотен и заблуден? Евала,българино.
Ходи си,където искаш да живееш,но не си плюй народа и страната. Грозно е.
mirorforse айде да се стегнеш и да не говориш глупости.
Какви са тези глупости,че сме били тъпи или неграмотни....
Това,че живееш в Швейцария не те прави уникална,а мене,че съм в България тъпа патка.
Искам да те попитам с какви доходи живееш,работиш ли,учиш ли ?
Правя ти евала,ако учиш и работиш,но ме съмнява доста,при положение,че си в Швейцария.
Да аргументирам защо все още има хора,които са останали тук:
-Нямат финансова възможност да учат в чужбина,дори и да имат висок успех. Въпреки,че има хора,които работят и учат едновременно,но те не са кой знае колко.
-Искат да напуснат,но не могат. Всички знаят колко ни обичат в Европа и ни налагат всевъзможни ограничения.
-Харесва им да живеят тук и едва ли им пука кой какво си мисли
Вчерашна пикла, отишла в Швейцария преди няколко седмици и си плюе народа, предпочел да остане тука.
И аз искам да се махна от тая държава, ама това твоето на нищо не мяза.
Това не е вярно. Всъщност големите градове са в пъти по-опасни.
Иначе за последната част за закона съм абсолютно съгласна с теб. То това не е върховна простотия, не е чудо. Отвратих се като го прочетох.
И всъщност всеки плюе държавата, така че не скачайте така остро. Вярно, че момичето се изказва първосигнално и не е права, но съм сигурна, че и вие не сте във възторг от нашето положение. А и е нормално това поведение за всеки новозаминал, първите седмици са голямата еуфория, после настъпва голямата носталгия.
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
Ама айде моля ви се какво веднага ме нападате целия форум.. К'во се правите на много интересни. Като си обичате България стойте си и си робувайте- никой не ви пречи. После ходете на протести за ВИСОКИЯ ТОК или за някоя друга глупост. Работете за стотинки и гледайте как държавата ви взима хляба от устата, гладувайте и си обичайте България. ДА има и някакви 10,20% от населението, които искат да си съберат багажа и да изчезнат на някъде, но нямат възможност. Плюя народа защото сте РОБИ и сте свикнали да РОБУВАТЕ още от турското робство и ДА ще плюя народа колкото си искам защото не съм БЪЛГАРИН!!Живяла съм достатъчно за да видя какви овце сте всички, не ми трябва повече да ви гледам тъпите физиономии.. и тва че има някъв процент от хора ,които не са тъпи и знаят какво искат от живота, но нямат възможности не оправя държавата!Другата част са коне с капаци! Айде чакам хейтърите пак да се изкажат!
Ами бий си камшика тогава нанякъде бе, какво ни занимаваш с твоите глупости. Заминавай си там в Турция ли къде ще вървиш там като си такъв. Тъкмо ще се отърве държавата от туморите си. Върви в Европата, да им лижеш задниците. А ние тука колко работим за жълти стотинки не ни гледай.
Ооо мамина златна. Русия да не мислиш, че е цъфнала и вързала ??? Изхвърляш се тука как в България било зле и не знам какво, а погледнала ли си Русия ? Да не мислиш, че имат по-малко проблеми от нас ? Просто мащабите са други там. И мога да предположа, че си 50/50, така че не се самоопределяй.
Според мен няма кой знае какви проблеми България, всеки обикновено сам си е виновен за немотията, ти какви умения притежаваш, какво можеш да свършиш в полза на някой друг, че да искаш висока заплата?
Иначе не е някакво геройство да вършиш черната работа на западняците, да може като мияч да взимаш повече пари там, отколкото тука, пък най са ми смешни черноработниците от запада, които като дойдат после тука с някой лев и се представят едва ли не за богаташи.
Ако си в Швейцария, не знам какво толкова се радваш, все едно имаш някакви заслуги за благополучието на тая страна, трябва да благодариш, че са те пуснали в нея.
Ами ако още 10 000 ревливи и онеправдани източноевропейци дето не могат да се оправят в страните им(в които има много възможности, ако в България не можеш да се оправиш, трудно ще се оправиш и в чужбина)отидат там, с какво си повече от тях?
Последно редактирано от Nam3less3 : 02-13-2013 на 11:01
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
mirorforce, кажи ми точно ти какво си направил/-а, за да живееш сега в Швейцария или там където си? Пари, за да заминеш там, ли си изкарал/-а, жилище ли си намерил/-а, данъците сега ТИ ли ги плащаш или просто си разчитал/а на мама и на тате да те емигрират натам?
Какво си постигнал/-а ти в живота, че смееш да казваш кой робува и кой не?
Айде, ако обичаш си налягай малко парцалите.
Според мен, това поведение на mirorforce е изградено от постоянните разговори на родителите, в които те гласят колко по-по най () е от всички останали пешки в България. И shmatarok е права. Едно е да си блъскаш главата с всичките неща, които тя изброи, други е всичко да ти предоставят на готово без да си мръднеш и малкия пръст.
Но същото това поведение ще започне (сигурно) да омеква, когато реалността я връхлети. Ще ти липсва лютеница, сирене, Иван Вазов, манастири/църкви, българска реч, дори дупките по улиците (изхвърлям се). Та, съгласна съм с Виоленца. Не я нападайте много :с. Единственото хубаво нещо от държанието и е, че видимо ( в момента ) е щастлива, че е там и не се е депресирала по баба/дядо/котка/бащината къща/120 или 88 в София. Благородно и искрено и завиждам. Това е като да избирам между това да бъдеш весел глупак (глупак е прекалено силна дума; весел не-в-правото-си-човек) и тъжен гений.
Щом си твърде слаба, за да останеш и да се бориш за по-добро бъдеще - бягай, крий се. Давай гъза на чужди хора, раждай деца швейцарчета. Бъди велика, но склонила главата пред по-богатите. Куче, което те отглеждат. На което хвърлят трошичките. Чуждопоклонник. Тук ти си единственият роб.
mirorforse
Toва,че нямаме мама и тати,които да ни издържат в Швейцария не ни прави роби,глупаци и каквито искаш ни наречи.
Сподели ни тайната с какво си заслужила да живееш в Швейцария ?
Някакви уникални способности ли притежаваш ?
Да не си момичето с феноменалната памет или си млад лауреат на нобелова награда...
Все пак не си ми отговорила на предишния пост...
По темата : нямаш качества,които да отговарят на стандарта ти на живот !
Приеми го както искаш .