.
Затворена тема
Страница 58 от 102 ПървиПърви ... 84854555657585960616268 ... ПоследнаПърви
Резултати от 1 426 до 1 450 от общо 2539
    Майка ми на всеки конкурс беше втора, а за мен можеш да кажеш, че не съм направила всичко възможно, защото мен ме мързи, но за майка ми - никога. Тя вземаше конкурсите с пълния брой точки, но само за да види, че назначеният вече кандидат си отива на конкурса от съседната стая без яке даже. Ходила е на конкурс, на който се явяват само жени, работите им влизат в големи бели пликове, имената и данните в малки бели пликове, всичко е "прозрачно" , изпраща се в София в министерството там да ги проверяват и спускат назначението - мъж. Тя каза "е, освен травестит да е бил..." Разбра и колко точно се плаща, за да станеш например дознател, прокурор, нотариус. И накрая на един конкурс се изгавриха много яко с нея и им тегли една майна и си плати адвокатската такса и сега е добре. Но адвокатите са твърде много и много мръсно се борят за клиенти. Каза, че докато го завърша аз, докато вляза в системата, ще са още повече. Адвокатите изобщо не са толкова добре платени, колкото си мислиш. Не зависи и от уменията ти. Няма да навлизам в истории за известни адвокати, които говорят открити простотии и клиентите им с години се влачат по съдилища, а им плащат теглото им в злато. А и сульо и пульо в момента влизат да учат право, защото е "престижно".
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to touch your body ,
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Цитирай Първоначално написано от JoLLiE92 Виж мнението
    Майка ми на всеки конкурс беше втора, а за мен можеш да кажеш, че не съм направила всичко възможно, защото мен ме мързи, но за майка ми - никога. Тя вземаше конкурсите с пълния брой точки, но само за да види, че назначеният вече кандидат си отива на конкурса от съседната стая без яке даже. Ходила е на конкурс, на който се явяват само жени, работите им влизат в големи бели пликове, имената и данните в малки бели пликове, всичко е "прозрачно" , изпраща се в София в министерството там да ги проверяват и спускат назначението - мъж. Тя каза "е, освен травестит да е бил..." Разбра и колко точно се плаща, за да станеш например дознател, прокурор, нотариус. И накрая на един конкурс се изгавриха много яко с нея и им тегли една майна и си плати адвокатската такса и сега е добре. Но адвокатите са твърде много и много мръсно се борят за клиенти. Каза, че докато го завърша аз, докато вляза в системата, ще са още повече. Адвокатите изобщо не са толкова добре платени, колкото си мислиш. Не зависи и от уменията ти. Няма да навлизам в истории за известни адвокати, които говорят открити простотии и клиентите им с години се влачат по съдилища, а им плащат теглото им в злато. А и сульо и пульо в момента влизат да учат право, защото е "престижно".
    Значи, аз не си мисля, че адвокатите са много добре платени, нашите са били и следователи, и адвокати, сега са нотариуси. А сега аз да ти разясня нещо: "сульо и пульо" няма да влезнат право, защото не се влиза точно така. Е, като говорим за СУ, разбира се, който поне за правото си пази високото ниво, ако не за друго. Така, аз не искам да уча право, защото е "престижно", както ти го наричаш, а защото просто това е моята специалност, не защото нашите така са решили, не за каквото и да било друго, нашите също се опитваха да ме откажат, но просто знаят, че откакто се помня за мен друга специалност просто не е съществувала! Никога през живота си не съм се замисляла какво да уча, просто си го знам. Друго - баща ми е нотариус от 13 години вече и си изкарва пари без да "подбива" цени. Да, права си за това, че нотариус не можеш да станеш без връзки в днешно време, но то и места няма, трябва някой или да умре, или да приключи с дейността си, което е да не кажа голяма дума, но невъзможно... Плюс това се чака, професиите да започнат да се наследяват, но аз не на това се надявам, а просто правото не е само ПРОКУРОР, СЪДИЯ, НОТАРИУС и АДВОКАТ. Не са това единствените професии. Ти можеш да кандидатстваш на много, много, много други места, различни от изброените от теб. А иначе най-лесно е да станеш един адвокат и да си взимаш по 2000 лева на месец, ако няма друго, пак не е като без хич... Но да уча математики или филологии, или каквото и да било друго, при положение, че не ми е интересно и няма да го уча и работя с "кеф", НЯМА СМИСЪЛ...!!! (Извинявам се, беше писала и дознател, пропуснах го...)
    Последно редактирано от Monkler : 02-11-2013 на 19:49

Адвокатите вземали 2000лв на месец? ПФ.
    Аз не съм ти казала не учи това. Всеки трябва да учи каквото му харесва. Просто попита защо аз се отказах от правото и отговарям.
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Аз познавам адвокати, които са завършили ЮЗУ сега, защото има разлика от преди и сега, които не знаят името да си кажат и да, взимат по 2000 лева на месец, доволно, достатъчно им е...

Аз познавам адвокати, които си нямат на представа какво прави истинският адвокат, защото не са влизали и на едно дело, но вземат пари от разни партийки, сделки с недвижими имоти и тем подобни. Винаги има начин разбира се.
    Аз исках, защото майка ми би могла да ми помага, но тя забрани, а тя има по-реален поглед над нещата от мен. Каза, че въпреки че тя е адвокат, не е добра идея аз да го правя.
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Повече от фен Аватара на maximxxl
    до къде стигнахте по литература? ние сме до Вапцаров

Супер фен Аватара на pifiella
    Град
    Шоколадовия град
    Цитирай Първоначално написано от maximxxl Виж мнението
    до къде стигнахте по литература? ние сме до Вапцаров
    И ние сме до Вапцаров(на последното му стихотворение).
    Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!

Супер фен Аватара на ParadOx
    Град
    Long Beach, California
    ^ Хаха, споко, ние другата седмица свършваме Йовков

Мега фен Аватара на granger
    Град
    Beyond reality
    Ние ги караме успоредно по Зип И ЗП
    При едната вече сме на Вапцаров , при другата на Йовков... чудничко.
    maDamn

много ми е странна ваща система...зип, зп при различен даскал...а авторите от зип,където не се вкл. в матурата учители ги, смисъл четете ли ги и пишете ли съчинения и есета на тях?

BTW кой от тука щеше да учи химия? може ли да ми прати нещо за алкалоидите и в тях да са включени пиридина и там другите наркотични в-ва? имам да изнасям тема...хетероциклени съединения -_-
    Последно редактирано от maximxxl : 02-15-2013 на 17:16

Град
    Beyond reality
    Не , караме си само тези за матура. ЗИПът ни идва тъкмо затова,за да можем да отделяме повече време за 1 автор,ама ги учим 2 успоредно...та такак че е все тая , просто после ще имаме повечко време за упражнения. Ние и сега си правим,но накрая ни дават яко газ.
    Иначе последно правихме тест на Далчев.Оф. Тегава история, ще видим другия път резултатите.
    И имам да превеждам презентация ... от руски на български по математика За числото Пи. Хахаха, г-жата ме помоли, нали уж съм по на ти с езика. Засега върви добре,ама поживем увидим
    Въобразете си е с 2 точки
    maDamn

ъхх и аз учих руски от 5 до 10 клас...вече нямам ) иначе за по бел и ние сме така с общо 6 часа БЕЛ ма даскала е мноооооооооого досаден :@ знае сигурно всички стихотв. на кой ли не наизуст ... иначе теста какъв ви беше? щото нас на Далчев ни пусна заедно с Багряна и накрая трябваше да пишем за образите в Септември (народа и поп Андрей). ама тоя тест беше обединяващ за 2 часа. оня ден правихме тест на Йовков и накрая нямаше нищо за писане ^_^ не знам как беше пропуснал... отвеян даскал

Град
    Beyond reality
    И аз от 2 години не уча руски,ама го вдявам,колкото да се оправя.
    Първо 20 общи въпроса за творчеството му . После няколко за стихотворенията конкретно, за вещите и какво представляват. Багряна всъщност сега я започваме, Вапцаров е после. Объркала съм се. Иначе имаше на теста и упражнение 10 откъса от стихотворения да кажем кои са те. И 3 упражнения да вадим фигури, тропи и тн. Не беше много труден.
    Над Септември...то други образи няма Ама над него имахме устно изпитване само. и то за миналия срок ни беше.
    maDamn

Супер фен Аватара на pifiella
    Град
    Шоколадовия град
    Аз имам 4 редовни часа БЕЛ,2 ЗИП И 2 СИП.
    Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!

е и при нас беше за 1ви срок...оф днеска на курса в СУ как ни отчаяха... тряяше да решаваме задачи с производни , при което тя беше мн учудена като и казахме, че не знаеме какво е това?! никога не сме го учили...каза ни,че където и да влезем ще ни бъде мнооого трудно, щото мн от нещата, които тряя да знаеме се учат само в профил/зип...а ние не сме имали..

Супер фен Аватара на Wednesday666
    Цитирай Първоначално написано от maximxxl Виж мнението
    е и при нас беше за 1ви срок...оф днеска на курса в СУ как ни отчаяха... тряяше да решаваме задачи с производни , при което тя беше мн учудена като и казахме, че не знаеме какво е това?! никога не сме го учили...каза ни,че където и да влезем ще ни бъде мнооого трудно, щото мн от нещата, които тряя да знаеме се учат само в профил/зип...а ние не сме имали..
    Да, така е.
    Аз ходих на уроци специално за тия допълнителни неща, които реално много тъпо са сложени в изпитите, защото се учат по програма след това във ВУЗ. В момента уча неща, които вече знам, което е нелепо, обаче такава ни е системата.

Град
    Beyond reality
    Аз имам 6 часа БЕЛ общо.
    3 ЗП и 3 ЗИП.
    Отделно 4 часа профилиращи физика
    5 Английски по Спец.
    4ИТ
    4Информатика.
    Тва са ми спец. часове. По останалите са ми по 2 Математика, История,География, СиЛ , Спорт
    maDamn

-.-' не знам кво ще правя...мн ме е яд за математиката :@ то нали затова се записах на курс в СУ , за да ме научат на нещата, които дават на изпит, обаче не се учат в даскало при задължителна подготовка...
    Ние пък сме без профил... 3 часа зип по физика,химия,биология,физи еско,Философия,бел,история/география. 2 часа зп по математика,свят и личност, физическо,английски ез. и 3 часа зп по бел... фейл от всякъде... |( basically продължаваме да учим всичко до края и няква подготовка по математика само от 2/3 часа О.о

Супер фен Аватара на Wednesday666
    Точно производни, тригонометрични уравнения, граници на функции, екстремуми и тн. няма да ги научиш в курса. Просто, защото ги изискват преди това.
    Очакват, че ги знаем.
    Ама малко.. нда, тъпи са.

Повече от половината ми колеги не бяха чували за производна преди да дойдат в университета.
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Мега фен Аватара на bloodyF
    Град
    Heaven
    днес някой ходи ли на интеграл в Шератон?
    аз си направих малка разходка там, но засега ме интересуват само бригадите, за които поговорих с мацката от офиса в Бл-град и тя ми разясни нещата, та, живи и здрави, дано ме приемат, запиша и догодина-в чужбина

времето в София днес беше повече от чудесно , за щастие!
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./

Супер фен Аватара на ParadOx
    Град
    Long Beach, California
    ^ аз ходих, но през есента

Лоши отзиви чувам за фирмата....

Цитирай Първоначално написано от ParadOx Виж мнението
    Лоши отзиви чувам за фирмата....
    И аз. Дано с вас са по-професионални.
    My name is Melissa
    And I am sixteen