.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 1524

Hybrid View

Голям фен Аватара на Bloodlust
    Град
    ...
    Цитирай Първоначално написано от xoxi Виж мнението
    Хораа, давайте малко повече информация за книгите, които споменавате. "Интересна е" не върши работа и не грабва читателя.
    Не знам към кого беше насочено, но ще взема бележка и ще "разширя" предния си пост.

Биографията на Едит Пиаф е написана от сестра й Симон. Те са били неразделни през почти целия живот на Едит. Книгата е увлекателно написана, детайлна, но без излишни подробности. Много добре е уловен духът на времето, направо се пренасяш във Франция по онези години. Харесва ми това, че авторката описва сестра си без да я идеализира. Не съм фен на автобиографиите, но животът на Едит е бил направо като роман - успехи, провали, любовни авантюри, парични проблеми, слава и т.н. Самата мисъл, че всичко това реално се е случило, през цялото време ми подклаждаше интереса. Препоръчвам с две ръце

"Мадам Бовари" е съвсем друг случай. Признавам си, имах големи очаквания и те изобщо не се оправдаха. Флобер пише много подробно, има едни дъъъълги пасажи описващи обстановката, които направо ме убиваха. Сюжетът върви що-годе плавно, на моменти леко скучно. Всички персонажи ми бяха блудкави, едностранчиви и досадни. Особено мадам Бовари. Тя постоянно ме дразнеше с глупостите си, които с напредването на сюжета растат прогресивно. Като цяло могат да се извадят няколко хубави цитата. Книгата е била скандална за времето си, искали са да я забранят. В днешно време прелюбодеянието не е нищо сензационно. Определено не препоръчвам.
    let them have the
    stage
    so long
    as I need not be
    in the
    audience.

Мега фен Аватара на xoxi
    Цитирай Първоначално написано от Bloodlust Виж мнението
    ...
    Към всички беше насочено.
    Докато четях поста ти, си спомних за автобиографията на Чарли Чаплин. Бих я препоръчала, ако на някой му се занимава да я чете. Аз я бях почвала поне 5 пъти, когато бях по-малка. Когато стигнах някакви години, на които да разбирам написаното, прочетох книгата за отрицателно малко време. Препоръчвам старото издание, ( цък ) защото от новото чух няколко не добри отзива.
    С много подробности, Чарли разказва за целия си живот. Като се започне от ранното му детство, та до напредналата му старост. Аз какви ли не различни чувства изпитвах към него, докато четях автобиографията му. В началото изпитвах съжаление, към средата вече с мъка го четях, защото ми звучеше прекалено надменно (може би не е това правилната дума), студено и някак далечно от образа, който си бях изградила. Към края на книгата вече четях скорострелно, защото добих ясна представа за Чарли Чаплин като човек и творец. В различните си етапи от живота ми правеше различно впечатление.
    Много интересно ми беше и да чете за историята зад всеки негов филм, за идеите му, за всичко... Интересен живот е имал, съумял е да запази човещинката в себе си.
    Това е може би една от най-ценните книги, които притежавам. Много трудно бих се разделила с нея.
    И спря да се върти за миг земята..

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си