- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Кое е най-скъпото нещо,което сте си купили със собствени пари?
лаптоп asus -1800lv ( bokluk)
часовника -1200лв / хап/gsm ( малко под 1000)
Телефон Сони Ериксон К750 (и още го ползвам) пред 6 години-320 лв.
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=220394
една велика тема
Боже,който си на небето,върни ни 2pac и си вземи Джъстин Бийбър!!!!
От доста години си спестявам от закуски(на 16 съм), а и когато отида при роднини се случва да ми дават, та до сега съм си купила доста неща сама.
Телефон за 320лв
Фотоапарат за 400
Лаптоп за 800
И днес инвестирах последните си спестявания в най-умната ми покупка до тук - колело 200лв.
Мисля, че това са най-скъпите ми неща. Радвам се, че умея да пестя.![]()
Само глупости си купувате.Аз събрах пари и изкарах шофьорски курсове за "Е" и после "Д" за околко 1300 кинта.Сега тази инвестиция ми се връща многократно
Е аз това не го смятам за покупка... Иначе не забравяй, че голяма част от хората тук нямат М, какво остава за D,EИначе аз след като изкарах A за удоволствие, от сума години се каня да изкарам и едно C, не че ще тръгна да работя, ама ей тъй за кеф, пък и нали никога не се знае. Ама като, че ли като се видя малко в пари ще взема един часовник, че съм му хвърлил око.
Да,моля.
На мен едва ли ще ми е полезно да карам автобус, не ми е нещо ,което ме влече. Лаптоп за моята сфера на дейност е по-необходим.
Всеки си има различни интереси, за мен например , твоята безкрайно умна инвестиция е непотребна.
maDamn
Не знаят.
Драйд, аз знам колко взима един международен , мисълта ми е друга. За всеки нещо различно е важно. За мен книжка различна от категория от B,A лично за мен е непотребна. Да определяш придобивките на другите като "глупост" само защото на теб не ти е по вкуса и не отговаря на желанията ти е глупост в случая.
maDamn
аа молиМ ви
'баба и дядо ми дадоха за рождения ден' НЕ са собствени пари.
'спестявания' също
Както и 'от стипендията'..
Собствени пари са, когато си ги изкарваш сам.
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
И що от стипендия да не са си лично мои? Пак си си ги изработил един вид?
Никой не ми ги е дал просто щото съм много 'убава.
maDamn
Защото идват на готово.
Защото никой не учи, за да изкарва пари.
Оценките не са критерий.
И аз взимах стипендия, но никога не съм чувствала парите като 'мои' и изкарани с труд. Дори рядко съм ги пазела за себе си.
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
Ем, аз не уча , за да ми дават стипендия. Уча си ,щото ще ми трябва след време. Това поощрение под форма на стипендия си е лично моя заслуга.
maDamn
Дънки :Д
Щруделче, в техническия ми стъпваха едно 1200-1500лв на семестър, така че не е като да не са париОсобено ако работиш и нещо друго и после на края на семестъра ти преведат една такава сума на 2-3 пъти в рамките на месец. Та в тоя ред на мисли за всеки парите от стипендия са си заработени един вид със ученето, защото ти може да не се напрягаш и да не вземаш, например. Сега ако можеше пак да вземам такива пари хич нямаше да се ядосвам или да не ги смятам за мой
Парите от баби и дядовци, няма да ги коментирам, те вече са си в графа подарък.
Иначе идеята за книжката е че това е инвестиция или влагане на парите в един вид актив, за разлика от лаптопа, макар че и той може да се смята като такъв, стига да го ползваш за работа.
Еми да.Иначе идеята за книжката е че това е инвестиция или влагане на парите в един вид актив, за разлика от лаптопа, макар че и той може да се смята като такъв, стига да го ползваш за работа.
На мен книжка профи категория не ми върши работа по никакъв начин , за разлика от лаптопа, който ще ми е далеч по-необходим.
maDamn
Има далеч по - заслужаващи си неща да си вложиш парите от една книжка. Освен ако детската ти мечта и единствения ти стремеж в тоя живот е да си тираджия или шофьор на такси.
А това за градския транспорт и парите в него как да го коментирам - да кажем че си шофьор на автобус и одраскаш ли леко автобуса (и то да не ти се случва някой от новите) няма да ядеш дълго време.
Последно редактирано от Sh@d0w : 03-31-2013 на 16:33
И ти се изказа, то е същото да седя и да работя на програмна гилотина/ фреза/ обработващ център за 150-200 хил и да удариш инструмента или пък да удариш осезателя на 3-координатна ИМ. Какво си мислиш не всяка професия е с нулева отговорност. Или архитект или инженер да проектира нещо с голям пропуск и да лежи в затвора после. Тва е положението.
Последно редактирано от draid : 03-31-2013 на 17:27