- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- На всички добър късмет-на есен в университет! 12 клас - 2012/2013 VOL. 2
Ммм, биващ беше изпита. Падна се нещо за музиката ,ама не помня вече какво иии...другата беше нещо за предмет,който се предава от поколение на поколение. Такам.
Иначе утре отиваме за дипломкийейй.
maDamn
Супер идиотско е,къде го намираш?![]()
maDamn
Един преподавател, който е и проверяващ си го е постнал във фейсбук. Още примери (предполагам от диктовката):
"FREAKuent" "self-STEAM", "Pictures of ideal bodies feel the media" ... "the perfect male is handsome tool" ..."the perfect female is beautiful fur" "and impossible tin" ... "the subtle massage" ... "ass pairing to such idealized body images creates pressure in most of us" ... "the result often is pure selfless team" ... "but if we put the hole issue into perspective" ... "not always the best-looking person gets the girl or gay" ... "we need to realise that this is the perfect ass"
еее,туй е от диктовката ,хаахахахах... THIS IS THE PERFECT ASS!
maDamn
Съгласна съм, че базата има голямо значение, че определен начин на преподаване от страна на специалисти е по-добър от друг и бла,бла,бла, НО съм съгласа и с Fisherman, че с желание може да се постигне много. Е, и с доза късмет, може би. Но АМБИЦИЯТА е страшна работа. (: Имам приятели, които си изкараха TOEFL-чето и си ги приеха още преди да започнат 12-ти клас по някакви елитни университети и като си бяха такива НЕученолюбиви, такива си и останаха. Изкарват си посредствените оценки и в западните университети. Можеха да си ги изкарват и тук. Няма разлика между амбициран човек тук и амбициран човек там, както и между посредствен човек тук и посредствен човек там. Разликата е в съзнанието на хората.
Аз лично съм на мнение, че до 12ти клас ми е трябвал свестен, строг и изискващ учител за да ме бута и да придобия навици да уча. Всичко това обаче свършва в гимназията. След това мисля, че сме достатъчно зрели за да се бутаме сами, да сме жадни за знание и да чоплим всяко нещо, което ни вълнува до самата му същност. В тоя свят на отворена и отвсякъдетечаща информация, по никакъв начин никой да не ми се оплаква, че някъде ще му се даде по-малко отколкото на друго място. Където и да си има ВСИЧКО като информация. Това, че някой има нужда да му се даде на готово, а друг има воля сам да си я търси си е въпрос на израстване, въпрос на характер, въпрос на човек. И няма нищо лошо нито в едното, нито в другото.
Това е една от онези безкрайни теми, в които всеки ще си защитава мнението, защото грешно мнение няма. Всеки на тази възраст може да прецени за себе си от какво има нужда и според възможностите си да си го набави. По един или друг начин.
Така е . Всеки сам си решава за себе си дали ще се чувстав по добре в БГ или в чужбина . Не мога да твърдя дали бг университети са пълна скръб или не понеже дори не съм си помисляла да си продължавам образованието в там . Но знам че в СУ изпитите са си досат тежки и доста ги стягат . Но пък при евентуално работа има много по голям шанс да се приеме с този с дипломата от някой западен университет . Не казвам с цел да обидя някой а от лични наблюдения . В кантората на баща ми където аз карам стаж миналаат седмица при нас дойде едно момче с диплома от гръцко уни и момче с диплома от английско такова . Рабатата я получи точно това момче с британската диплома . Защото беше досат по запознато с фукнкциите на бъдещата си професия . Мислеше по новаторски и беше отворено за доскусии .
XTREMEFREERIDE,
И аз мисля, че е до човек. Но едно е цялото ти образование да е построено около тази вълнуваща ценна информация, която търсиш, друго е да си я отсяваш от лайна (и двата варианта са крайности).
Днес си взех дипломата 5,85...доволно!
maDamn
Ти сама го каза. Не е получила работата заради дипломата. Може би е получила запознатостта с функциите на професията си и новаторското мислене от същото място, от където си е получила и дипломата. Вече се кандидатства за работа с интервюта, не с документи. Е, окей, хубаво е да имаш престижна диплома, не съм олигофрен да го отричам. НО, пак казвам, зависи от твоите желания, твоята амбиция, твоето старание. Никой не може да ме убеди, че в България ще бъда по-ограничена. Може би ще ми бъде по-лесно да ми го наливат с фуния, но това далеч не означава, че тук някой ме ограничава. Може би тук самото образование е ограничено като една огромна институция (бих казала), но това далеч не означава, че ОБРАЗОВАНИЕТО ПО ПРИНЦИП ограничава. Вече до там сме стигнали, че мога ако имам желанието да си гледам лекции на MIT. И съм на мнение, че което не се постига с труд, се постига с много труд. Тези, които учат тук не могат по никакъв начин да ми се оправдаят с идиотщините по университетите за това, че са мързеливи и демотивирани.
Приятелят ми е без висше образование. В средата на 10ти клас е минал самостоятелна форма на обучение, защото образованието в училище не му е стигало, а същевременно са му предложили стаж в една британска фирма на 300км. от мястото на което живее. Приоритизирал е за себе си. Дипломата му от училище не е отлична, някъде 5 и нещо беше, матурите са му супер добре изкарани, старал се е човека. И е учил в МГ, не някъде по забутаните професионални гимназии в нашия край. На 14 е започнал да бачка, на 16 вече е бил програмист. В момента все още няма висше образование, предлагаха му професионални стажове по Холандия, бачка понастоящем в една американска фирма и изкарва повече отколкото родителите ми заедно. И всичко това благодарение на мотивация. И само на мотивация.
И това не е единствения пример за такъв човек в живота ми.
Имам и примери с хора, които са учили в чуждестранни университети, изкарали са си диплома и все още не са имали нито една редовна работа с трудов договор за повече от месец.
Имам и примери с хора, които пък учат едно нещо, работят второ и трето и пак изкарват хубави пари. И пак са щастливи с това, което имат.
Никога не бих толерирала оправдания от сорта на "еми, аз тука, в тия университети, нищо не ми се дава и затва нищо не мога".
Пири имаше и интервю за работа не гледаха само дипломата . Дори в интервюто имаше разминаване просто нали говорехме за самите дипломи
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
Тази сутрин в 11 часа ми се обади консултантката ми по кандидатстването и ето как протече разговорът ни:
-Ало, Сашко, как си?
-Много добре, снощи празнувахме.
-Така ли, какво празнувахте?
-Ами, приемът на Евелин и Елизабет.
-Оооо, супер. Ами аз ти се обаждам да ти кажа, че вече имате още един повод. Приет си в Есекс.
И така цял ден усмивката не е слязла от лицето ми.Това бе университета, който ми искаха диплома 5.50, и за това когато видях 5.28 се надявах на чудо да направят изключение за мен.
И май са направили. И така през септември заминавам и ще уча там!
University of Essex, специалност: Accounting (Including Year Abroad)
![]()
Как сте, бе?Защо никой още не се е похвалил с резултатите от журналистиката?
Аз днес си взех дипломата..finally... и се редих 1 час на опашка в МОН. Доста ми беше забавно
Парадокс,ще се хваля на 16 юли като ме приемат![]()
Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!
Парадокс, какво стана с теб, как минаха изпитите по Журналистика?