- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Не са ли сладки?
Нищо няма да му стане на детето... Ама хич! Ще израстне щастливо с татко и... татко, ще отива да се гушне с татко(?!?), когато му е криво нещо и ще си плачат двамата... Всички сме минали през този период, когато ни е била особено нужна майка/около 7-10г/. За това са ти двамата родители от различен пол. Майката е по-чувствителна, съчувства ти и можеш да споделяш с нея, а бащата - по-уравновесен, вдъхващ уважение и сигурност и постоянно ти повтаря, че си мъж/ако ще и на 7 да си/ и не трябва да плачеш и да се жалваш за глупости, а да се вземеш в ръце. И двамата са ти нужни, за да израстнеш пълноценно. Има деца с по един родител, но определено не им е леко, така че недей да ги даваш за светъл пример. За мен, това с осиновяването на деца от гей двойки си е експеримент...
Frozen is heaven and frozen is hell.
And I am dying in this living human shell.
I am a dying God, coming into human flesh.
I am a dying God.
Frozen my heart.
Frozen my soul.
Frozen my love...ﻩﻩﻩ
Къде това? В американските сериали или в дамските романи от 60-те години?
И децата без тези съвършени супер родители са непълноценни?
Боже, все едно не може да има негативна семейна среда и без родители хомосексуалисти...
Ти колко си израсТнал с хетеро родителите си? Сърдечен хирург ли си или най-благият човек на този свят?
I am a dying God.
Frozen my heart.
Frozen my soul.
Frozen my love...ﻩﻩﻩ
нз що усетих как омеквате при мисълта за родители лесбийки, ъмм?
не мислите ли, че не е честно?
Какво им е на децата с един родител? Не мисля, че имам грешно възпитание, или че ми е било много тежко. С други думи, не е фактор.
А разделянето на ролите при родителите само затруднява детето да гледа на тях като равноправни. Ще израстне с идеята, че бъдещият/бъдещата му съпруг/съпруга трябва да изпълнява същите тия роли.
Както ти например си израстнал с идеята, че можеш да се оплакваш пред мама, а тати ще те стяга. Нима не може майката да подпука детето а бащата да е миличък с него?
И щели да подиграват детето, че родителите му са гейове... Вашето дете като ревне, че другите му викат, че е с евтини дрехи, вие ще изтичате веднага до магазина да му купите скъпи маркови парцаляци или ще го научите да има самочувствие и да отстоява себе си?
Какво за мама и баба дето се ебат? Вие заварвали ли сте родителите си докато се онождат? Май не го гледате много често. Да не би да го объркват само хомосексалните контакти? Чели ли сте "Малкият Ханс"?
И да оставиш поколение не е никаква мисия на човека в 21 век, ще ме извинявате, имаме си вече 7млрд. души и най-разнообразни приноси. Днес, за да се храниш, не е нужно да отгледаш овцата, да я заколяш и да си я сготвиш, за всяко нещо си има лица на длъжност.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
аз съм против правенето на деца,ако родителите са бедни тъй че тва отпада :Д
да бъдеш отгледан от един родител или роднина е в хиляди по-добре ,отколкото от лезбийки и педали.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Не казвам, че са непълноценни децата. Някои четете през ред. Непълноценно им е детството. Те и без родители, могат да оцелеят и в редки случаи, дори да преуспеят в живота, но с цената на какво? Не, това не е идеалното, а нормалното семейство. Това, че в България на доста деца им се налага да търпят тормоз от пияния дришльо, дето им се пише баща, а не знае къде е през 90% от времето, не го прави нормално. Ми, мога да кажа, че съм станал човек.
Чачо, и на теб ти казвам, нищо им няма на децата с по един родител. В много от случаите излизат дори и по-отговорни хора, но за едно малко дете няма как да е едно и също дали ще е с или без майка или баща.
И какво му е лошото на това родителите да имат различни роли? Много ясно, че няма майката да ходи да излива плоча на строежа, а бащата да стои вкъщи, да гледа децата и да чака със салатката./това при условие, че и двамата са здрави прави хора с възможност да работят/ Мъжът трябва да е този, който води семейството, а не да си развява патката и да пита жена си "сега на къде", защото били равноправни. Не говоря за онзи патриархат, където жената трябва да си трайка и да слуша, говоря за това, че мъжа трябва да е лидер, да се вслушва в хората около себе си и да взима решението "сега на къде", вместо да прехвърля отговорността. На майката, други работи и влизат в "длъжностната характеристика". Тези работи се научават, когато имаш двама родители, работещи в екип и както ти каза, детето ще ги приложи в оформянето на бъдещото си семейство.
За подигравките... Кое ти е по-обидно, да кажа нещо за дрехите ти или за хората които са те отгледали?
А,ако изчезне единия хомосексуален баща или лизбийка? И като порасне малко детето и започне да пита майка или баща си : - мамо мамо, я ми разкажи за моя тате, защо нямам тате. В училище всички мои съученици имат татковци.
Мама отговаря... - ами сине майчин.. ми ти никога си нямал тати, ами мами номер2.. С нея вечно спорихме,кой ще е мами номер 1 и мами номер 2, но понеже тя си замина.. аз си взех титлата на МАйкаа номер 1 .
- коооооо. значи татко ми е бил жена??
- ми , да маминото. нали съм лизбийка
- оо , да бе. забравих.. абе знаеш ли кво искам да те питам?
-не сине, кажи?
-нищо, _)_ :Д
- и аз така си мислих
-но как сте ме направили
-колко пъти да ти обяснявам, синко... че щъркелът,който те носеше обърка комина .
- деам. да го имам в мръсника. __)__
Въпреки че спора ви е досаден за мен, се радвам че оживявате раздела.
I am a dying God.
Frozen my heart.
Frozen my soul.
Frozen my love...ﻩﻩﻩ
Можеш ли да обясниш защо майката има майчините си роли, а бащата - бащините, без да използваш аргумента "защото е така"? Мъжът трябва да може да каже "сега на къде", но смятам, че е също толкова важно за жената. Това е просто умението да поемаш отговорност, което е нужно на зрелите хора да се справят с живота, а не просто на мъжете да бъдат мъже. Мисълта ми е, че дори да работи модела с разделените роли (и то по-точно ролите майка и баща/жена и мъж), не означава, че другия модел е грешен и води до нещо лошо. Просто е различен и длъжностите по естествен начин отново се поделят, не е нужно да остава празно.
@klimatronik, примерът ти е толкова валиден, колкото и детето да пита що няма братче и майка му да му каже щото така. Що трябва да има татко в семейство на две майки? Пък да се карат за ролята на майка е абсурдно. И двете са майки и ще му се обясни, че не е нужно да има баща и ролята му е поделена между двете.
Чудя се, ако детето ви един ден каже, че е обратно, какво тогава ще му обяснявате, щом се притеснявате за него? Ще му кажете ли, че то не е способно да отгледа нормално семейство и трябва да живее нещастно, щото има 3 лоши варианта - да си избере партньор от същия пол, да се примири с партньор от противоположния пол който не го привлича, или да няма семейство. Не знам как ще му лекувате тая рана, като трябва да се бори същевременно и с неудобрението на родителите си.
Добре. И когато детето иска да извика едната си майка... и двете му дотичват хахах
Таткото е полезен за придаването на мъжките качества и точка
Ако дето ми има такъв проблеми ще му обясня да не се притеснява и да си намери приятел.
Пък като порасне и стане мъж за женене - ще му кажа да прави каквото си иска , че той сам си е отговорен и аз няма да му се сърдя за нищо. Въпреки,че няма да ми е приятно. Да не говорим,че ако съм му баща - с времето може да свикна и да си променя мисленето. Но сега. НЕ
Не казвам, че 100% няма да проработи, но е много вероятно... За това казах, че си е експеримент. Как да ти обясня защо всеки има своите роли? Все едно да те накарам да ми обясниш защо стоманата е стомана, а дървото - дърво... Така ни е създала природата. Това са двата модела, които после копираме при създаване на наше семейство. Ясно е, че не е задължително детето да стане гей заради родителите си, но когато е отгледано в такава среда, то дори и да е хетеросексуално, няма да знае какви са ролите в "нормалното" семейство. Сещаш се, че повечето жени си искат тези роли, защото така е по-удобно и за двете страни. Когато са двама мъже или две жени, могат да си разпределят еднакви задължения, но когато става въпрос за мъж и жена, не е така. Те са просто с различен характер и мислене. Защо мъжа да върши отвратителната за него работа, да мие чиниите, а жената да се мъчи с някаква физическа работа, като може всеки да си знае ролята и работата да върви? Същото е и с това защо трябва мъжа да се насилва да бъде чувствителен, а жената - дисциплинирана? Идеята на това разпределение на ролите е улеснение и на двамата партньори и даване на пример на бъдещия мъж или жена.
Ако един ден детето ми заяви, че е хомосексуалист, ок. Все ми е тая. Ако толкова много иска дете, ще го посъветвам да вземе такова от дом. При всички случаи ще му осигури по-добър живот, отколкото институцията.![]()
Добре, но нали разбираш, че има случаи, в които се оказва, че хората могат да вършат и нещата от чуждата роля.
Много мъже не се дразнят да мият чиниите.
Много жени са дисциплинирани.
Много мъже са чувствителни.
Много жени могат да вършат физическа работа.
Много мъже мислят като жени.
Много жени мислят като мъже.
Нали в крайна сметка казваш, че ролите са за улеснение? Защо просто не си намерят половинка, с която да постигнат баланс в ролите и мъжът да е мъж, а жената - жена, но просто да са си разменили чистенето с поправянето на ел. уреди, ако жената е електроинженер?
Става въпрос за това, че натикваме хората в едни роли, които са угодни на мнозинството, а не на всички, при условие че можем да ги направим така, че да са угодни за всички - просто всеки трябва да се напасне с отсрещния.
Забележи, че днес има жени културистки, които стават мощни колкото мъже, благодарение на това, че науката е напреднала и това е един пример за размиването на ролите. Като се мени битието ни, защо не изменяме модела с ролите, който явно остарява?
Последно редактирано от klimatronik : 07-12-2013 на 16:18