- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Дванадесетокласници 2013/2014
Andrews са готини, доста приятели имат неща от там, аз също. Цените са добри.
Четене на учебници, не само този, който в момента имам, но и по - стари. Има един черен от '93 - за него казват, че е много добър, но го намирам само в антикварни книжарници. Четене на готови теми, чета си и моите разработки, които съм писала в клас. Мисля си какво може да се редактира по тях, за да станат по - добри. Решавам пробни матури, тестовете, които са ми в учебника, изобщо всичко, до което мога да се добера.
Госпожата ми по история каза, че трябва да си луд да се явиш на матура по история :O
tonssy как смяташ да се подготвяш за матурата по АЕ , аз мисля да зема да чета някоя книга, граматиката на кърфи нещо др?
Матурата по история не е чак болка за умиране, ако си бил постоянен през годините, а не да седнеш и за няколко месеца да решиш,че ще научиш всичко. Няма как да стане,ако нямаш стари знания,върху ,които само да градиш - нищо няма да направиш. Има и много подвеждащи въпроси, има и такива,които въобще не ги бях чувала. Плюс това темата или ще ви закопае жестоко или както тазгодишната ще е супер айляшка.
И без да се готвя за нея лично аз изкарвах над 5и50 , като не съм си дала всички точки от темата.Просто трябва постоянство, не от днес за утре. Специално при история и географията е така.
maDamn
Който иска да кандидаства Право му препоръчвам да избягва матура по История.
МОМЧЕ
Penguin power!!
Империята се разраства-.-
мдааа и аз исках, но ме разубедиха май
всички казват, че матурата по История е най-трудна
понеже не съм запозната и да си питамнякой ще държи ли матура по тези предмети, които са ни от 9-ти клас (Психология, Етика, Философия и Свят и личност) и всички ли предмети включва матурата, щото май само това ми е алтернативата?
![]()
Защото ти трябва оценката от дипломата по история , а е хубаво да не си я разваляш с матурата. Защото ,ако хипотетично ти е 6.00 в дипломата и 4и80 да кажем от матурата, няма да ти толкова висока и ти пада бала. Иначе е хубаво да си се готвиш за изпита по история отсега,защото хич не е лек.
maDamn
най-добре съм от класа по тези предмети, ама знам ли
не съм запозната изобщо
философски цикъл, демек?![]()
психологията не ми е много приятна, а за свят и личност все още не знам как ще е..идеалкаа
оффф това ще е най-гадната година
Ива, защо да е най-гадната година?
Предметите ще са по-малко, последна година е, ще си наблягаме на това, което най-много ни харесва. А пък и учителите ще са по-милостиви.От нас се иска само да си седнем на задниците и да учим.
И спря да се върти за миг земята..
А някой има ли информация за кандидат-студентските изпити по история и литература в Софийския?
Запис.
И аз ще съм с втора матура по английски език.
*сън*
Предметите ще са по-малко Да, но натягането е по-голямо
А пък и учителите ще са по-милостиви. Вярвай си
Иначе много ясно, че не е най-гадната година, но трябва да си дадете зор
И ние си мислихме, че учителите ще пишат оценките по-лесно, но е точно обратното
ЕДИТ: Забравих да кажа мн важно нещо. Не мислете, че в 12ти клас може да не ходите на у-ще, защото точно поради тая причина 5 човека от моя клас ги преместиха на самостоятелна последните месеци. Да, прозвучах като майка ми, но това наистина е важно да се знае!![]()
Последно редактирано от ParadOx : 07-16-2013 на 17:10
В моето училище е така.
Примерно математиката - отначало е тежко, но в 11 и 12 клас такъв ни е преподавателя, че щом няма да кандидатстваш с математика имаш 4 за годината при всички положения. С малко старание отиваш на 5.Отсъствия не пише, домашни не дава, тези които искат да се явяват на математика просто седят в часовете и той ги подготвя.
По английски въобще не пишат отсъствия, от миналата година всички имаме само шестици.
По Литература (БЕЛ) госпожата ни е много печена, в часовете постоянно обсъждаме произведенията и ни подготвя доста добре за матурата.
По ЧЕ сме няколко смесени класа, но никой няма оплаквания. По физкултура е лежерно. За Свят и личност знам, че за цялата година имаш някакъв проект и на него ти пишат 6.
Много зависи на какви учители ще попаднеш, не е вярно, че навсякъде са много лоши или много добри.
Ох, този Железен светилник много ми харесваВече съм на 4тата част и става още по-интереснооо
)
В нашето училище в 12кл се присъства задължително,защото винаги пишат отсъствия и дори оставят на изпит.И учителите стават по-заядвили,защото това е последния им шанс да ти вгорчат живота.
Животът е като огромно виенско колело - върти се,нови хора качват се и слизат. Първо си долу, после горе. И изпитваш страх от височините, и от долините. Но въпреки всичко винаги носиш тръпката и желанието за живот в себе си. <3 (h)
Първоначално написано от meche95