- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Дванадесетокласници 2013/2014
Вече като сме се хванали на въдицата не можем да ги изритаме. Но не трябва да допускаме повече. Обърках се за бунтовниците, бях чувал слухове за други бунтовници, които с фалшиви документи минават границата, за да купуват коли и да ги превръщат в коли-бомби в Сирия.![]()
Казах, че е слух, ама като знам на границата колко сме трагични, въобще не е невъзможно.![]()
Ти да не мислиш, че там живеят в пещери? Що да бият път чак до тук да си вземат кола?![]()
Ок. Очаквах да не харесате коментара ми и да кажете, че от кетъринг/охрана/бачкане на строежи/продаването в магазин се вадят повече пари от колкото в България.
Но се замислете - тези неща ли движат света. Колко Българи са приети да работят в топ лаборатории или фирми занимаващи се с наука/техника?
Ле-ле, днес почнах да решавам задачи, започнах граница на редица, защото утре имаме контролна и днес 3 часа се мъчих да ги науча, резултатът е, че научих някои правила и начини за решаване, по-лесните мога да ги реша, но има още толкова много за учене...
аз пък утре имам входно по мат. и пак нищо не вдявам от тия тригонометрични функции, смис уж знам ги формулите и тн, ама като ми даде израз за опростяване съм шах и мат![]()
а като знам, че ме чака стереометрия скоро.... животът е гаден :Д
Просто приемете, че математика не се учи, а се разбира. Това не ви е история.
Я стига глупости. Интелектът е просто способността за разпознаване на шаблони. При някои е повече и става по-бързо, при други по-малко и отнема повече време. Но изходът и в двата случая е един и същ. Ако можеш 2+2 да събереш и с тригонометрията ще се оправиш, пък ако ще и цяла седмица да ти се наложи да си блъскаш главата.
Ясно ми е, че ще те мързи и няма да го направиш, ама the benefit of the doubt дето се вика - https://www.udacity.com/course/ph100 Понякога помага да има изобщо някаква представа защо аджеба ги учиш тия глупости и за какво можеш да ги ползваш. Достатъчно е само урок 1 да изгледаш - изключително просто е обяснено всичко. Ако бяха такива и даскалите по училищата ...аз пък утре имам входно по мат. и пак нищо не вдявам от тия тригонометрични функции, смис уж знам ги формулите и тн, ама като ми даде израз за опростяване съм шах и мат
Вчера беше прословутото входно по математика, от което ми се беше изправила косата, хаха. Не бях решавала много задачи, защото трябваше да направя една презентация, която дори не представяхме, и учителят реши, че няма да даде на момичето до мен да ми помага. Даде и ВТОРО контролно, вика й "Я, вземи това да си решаваш, след като си свършила с твоето" (не знам с нея как се нацелихме... аз - супер зле по математика, тя - влюбена в предмета). Реших уж някакви задачи, въпросът е доколко са верни. :д Поне се надявам да е около 4.
Иначе се оказа, че почти нямаме входни, не знам моите съученици какво истерясват толкова. Половината са ни ги дали за домашно, при другата половина няма проблем с преписването. :д
Пф, че се ядосах. Днес обсъждахме оферти за бала. Харесаме една, всичко е страхотно и е за пари, които мога и сама да отделя. НО незнайно как се оказва, че ние няма да се събираме в училище с бално облeкло, няма да се минава по центъра както беше говорено. Изобщо си идва тука автобуса и ни взема по дънки и тениски, вече в хотела ще се обличат рокли и ще се правят грим и прически.
Да прощават, но мен какво ме е*е, че ще ме видят 1000+ човека от *произволно място* като абитуриентка при положение, че семейството ми няма да ме види, една снимка няма да имат с мен и ще ме гледат само на хартия? За къв *уй ще го правя цялото това начинание при положение, че даже родителите ми няма да ме видят? Отделно аз прическа и грим сама НЕ МОГА да си направя, една голяма част от съученичките ми също. И една кифла веднага ми опонира да не сме се фръцкали толкова. При положение, че тя от време оно закъснява за час, за да се наконти да казва на момичета, които един път в живота си искат да имат малко по - различен вид, че се фръцкат?! На родителската среща ще се организираме и това нещо се променя или просто няма да отида. Балът не е задължителен и не е казано, че тия 220 лева ще ги дам при условия, които не ме устройват.
Искам да ви питам... вие възползвали ли сте от услугите на Интеграл за кариерна консултация или познавате ли някой, който го е правил? Или някъде другаде?
Има различни предложения, но на родителската ще се види какво ще изберем. Празничната вечеря оскъпява всичко, защото без нея при същите условия е 165. И все пак кой нормален родител ще се съгласи да не си види детето, бе яяя.
Да се похваля: до другата сряда трябва да науча 223 определения.
мерси за линка, ще го погледна съботата ^^ наясно, че математиката се използва в супер много сфери и неща от живота, за които дори не се замисляме, просто от някакво време в училище този предмет не ми върви. от 5 до 7ми клас ни смениха 3 даскалки, сега от 8ми сме си с една, ама тя колкото да е пич преподава адски бързо, решава си сама на дъската и трие веднага да пише следващото.. ;д
имам 6 на входното на Дебелянов, йей. дадоха ни и първите проекти - един лист 100 на 100см хаха и на него трябва да правя куп надлъжни и напречни профили за път, нека ми е зле
Сигурен съм, че имаш самочувствието на интелигентен човек. Аз поне не мога да приема, че не ми достига капацитета да разбера нещо, колкото и да ми е далечно. Всичко е въпрос на труд, ако ще и мисловен.
Не ти трябва даскал или да ти се отдава нещо, пълно е с онлайн курсове, можеш да дръпнеш по всеки един предмет.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.