.
Отговор в тема
Страница 32 от 91 ПървиПърви ... 222829303132333435364282 ... ПоследнаПърви
Резултати от 776 до 800 от общо 2259
    JustaLittleKid
    Guest
    В АЕГ има и тази година Halloween Week (днес и утре). Днес дрескодът беше "пижама", хахаха, и с три мои съученички решихме да го уважим. Та, днес си се разхождах из училище с пижамка, по двора :Д Забавно беше.

Голям фен Аватара на joannalof
    Въобще не ме интересува,че било Хелуин - откровени глупости са това за мен.По математика в училище нищо не правим и ни пишат ниски оценки.Изцяло разчитам на уроците и самоподготовка.По БЕЛ приключваме Септември - кофти произведение според мен.Имаме си дата и ресторант за бала и другарската,така че поне с това да не се занимавам.Не знам кога да започвам да си търся рокля.
    Сега най-важно ми е да си взема кормуването и ще съм много щастлива :Д
    Животът е като огромно виенско колело - върти се,нови хора качват се и слизат. Първо си долу, после горе. И изпитваш страх от височините, и от долините. Но въпреки всичко винаги носиш тръпката и желанието за живот в себе си. <3 (h)

Цитирай Първоначално написано от meche95
    off i az se 4ydq dali da se topiram i da iam syper qk obem noo moje o6te ot 1viq den da biq na o4i?

Мега фен Аватара на YSMF
    Град
    в компютъра ти
    Цитирай Първоначално написано от urlittlelady Виж мнението
    те и нас уж ни успокояваха, че няма да ни натоварват за да си учи всеки за каквото му трябва.. ама на учители не вярвам и то с право
    ^ палец нагоре. Изобщо нямало да ни занимават.... Да бе!
    Аз съм болна, два дена ходих като дух, но утре ще пропусна.
    Реших да кандидатствам през 2015, просто няма шанс да се подготвя адекватно. И ми писна от въпроса "що не си хванеш някой?"
    Ние ще имаме факелно шествие на 1-ви.

Мега фен Аватара на OoVasKoO
    Цитирай Първоначално написано от YSMF Виж мнението
    Реших да кандидатствам през 2015
    seriously?

Супер фен Аватара на tonssy
    Цитирай Първоначално написано от OoVasKoO Виж мнението
    seriously?
    +

Как така? Това означава, че въобще не вярваш в себе си и възможностите си. Я се стягай. Има още време.
    Да, понякога стигам до такива нервни кризи след и по време на учене, че не е за казване, но не съм си и помисляла да се мотая и да пропускам цяла година (въпреки че дори съм 96).

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Подкрепям. Какви са тия глупости? Пф. Две матури имате.

Мега фен Аватара на YSMF
    Град
    в компютъра ти
    Всеки си преценява.

anonymous708973
    Guest
    Всеки си преценява.
    Именно.
    Затова ти препоръчвам да прецениш за какво ще си използваш празната година. Само в България мнението за gap year e толкова негативно, но ти препоръчвам да комуникираш със западняци, защото ако кажа на някого тук, че взимаш година да се подготвиш за матури, ще се спукат от смях. Едно момче, което познавам, е бачкало една година, но не като сервитьор, че да вади пари за глезотии, а по бъдещата си специалност, за да се увери, че е подходящата за него. Едно момиче пък е било една година в Испания на езиков курс и опознаване на света.

Не се излагай.

Мега фен Аватара на an7raks
    Реших да кандидатствам през 2015, просто няма шанс да се подготвя адекватно.
    Защо? Спокойно можеш да изкараш 4-ки без да си се подготвяла допълнително, а с малко подготовка 100% ще хванеш 5 и нагоре.
    Пантерке, в България не се приема добре "празната" година, защото е безсмислена. В момента критериите са толкова занижени, че колкото и да не си учил, пак ще имаш средни резултати/3-4/, а с малко желание, влизаш където искаш. /В България/.

Град
    София, България
    И в чужбина не се приема добре празна година, освен ако нямаш наистина основателна причина, а тази която YSMF посочи не е такава.

YSMF, не си мисли, че те нападаме. Просто е АБСОЛЮТНО БЕЗМИСЛЕНО да си пропилееш така годината. В България наистина можеш да влезеш навсякъде с много малко усилия.

Супер фен Аватара на ge6aaaa3
    Цитирай Първоначално написано от DisappointedDreamer Виж мнението
    АБСОЛЮТНО БЕЗМИСЛЕНО
    Не му се карай на момичето, де!

Супер фен Аватара на tonssy
    YSMF, не си мисли, че те нападаме. Просто е АБСОЛЮТНО БЕЗМИСЛЕНО да си пропилееш така годината. В България наистина можеш да влезеш навсякъде с много малко усилия.
    Да.
    Някои изпити изискват наистина по-сериозна подготовка, но времето за нея е достатъчно. Стига да умееш да си го структурираш.

Мега фен Аватара на Dagichka
    значи според вас е по-добре (макар и с 3-4, без усилия) да влезе където и да е, само и само за да се знае, че "учи"?
    принципно и аз съм против свободна година, ама пък примерно на мен, ако ми излезе късмета да ме вземат във фирма за година на работа в моята специалност, като нищо ще си забавя студенството с още годинка..

anonymous708973
    Guest
    В България наистина можеш да влезеш навсякъде с много малко усилия.
    Хайде да не е навсякъде, защото право и медицина в България се кандидатстват доста по-трудно отколкото която и да е специалност в доста чужди университети.

О, в чужбина си се приема много добре, но там на никой не му минава ума да я пропилява с подготовка за две кирливи матури и евентуално кирлив кандидатстудентски.

Не, Дъгичке, според нас е добре да спре да се жалва, да си седне на гъза и да учи. Щом аз за 1 година наваксах ЦЕЛИЯ 11-ти клас, на който имах шестица, а не си знаех авторите, начи и тя може. Имаше хора, които успоредно със стабилните оценки на матури, си влязоха медицина и то по първите места. Не говорим да си посвети свободната година на опит/стаж/eзиков курс, а да я пропилее с... матури и изпит за влизане в уни. Това, което ти би направила, лично на мен ми се струва точно за идеята на gap year.

Едит: Антракс, кой те банна :д
    Последно редактирано от PinkPan7her : 10-31-2013 на 16:27

Цитирай Първоначално написано от Dagichka Виж мнението
    значи според вас е по-добре (макар и с 3-4, без усилия) да влезе където и да е, само и само за да се знае, че "учи"?
    Това къде го прочете?

Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението

О, в чужбина си се приема много добре,
    Къде? Защото в Обеднинеото Кралство изобщо не го приемат.

anonymous708973
    Guest
    Къде? Защото в Обеднинеото Кралство изобщо не го приемат.
    Точно там, например.

Една приятелка завършва гимназия там, взима си една година почивка, за да работи в банка точно това, което я вълнува. Ще й изглежда невероятно в СВ-то, 100% се е консултирала с някого за тази стъпка.
    Приеха си я в университет и всичко, но тя така си прецени.

Град
    София, България
    Точно там, например.

Една приятелка завършва гимназия там, взима си една година почивка, за да работи в банка точно това, което я вълнува. Ще й изглежда невероятно в СВ-то, 100% се е консултирала с някого за тази стъпка.
    Приеха си я в университет и всичко, но тя така си прецени.
    Да, защото е имала основателна причина. Моля те, върни се по-назад и прочети какво съм написала. Не толерират изобщо причини от сорта на "искам да си почина от даскало; чакам гаджето, та да кандидатстваме заедно" и т.н.

anonymous708973
    Guest
    Прочетох.
    Хората тук не си врат носовете в паничката ти да те питат какво си правила тая една година. Без да чуят причината, те са окей с идеята.
    В България сме по-скептични.

Град
    София, България
    В Обединеното кралство си го врат. Защото като кандидатстваш чрез ucas, има специална графа отделена точно за това - посочваш причината, поради която си изпуснал тази година. И ако нямаш основателна причина, директно те отрязват.

anonymous708973
    Guest
    Еее, така да, разбира се, аз имах предвид като си говорите по приятелски.

Супер фен Аватара на shmatarok
    В Обединеното кралство си го врат. Защото като кандидатстваш чрез ucas, има специална графа отделена точно за това - посочваш причината, поради която си изпуснал тази година. И ако нямаш основателна причина, директно те отрязват.
    Всъщност не е точно така. Зависи как си напишеш всичкото. Познавам всякакви индивиди, включително и такива, които са си взимали 1 година, ако знаеш как да си поднесеш информацията, никой не се взира чак толкова много. Друг е въпроса, че дори да поднасяш инфото по възможно най-добрия начин, пак печелиш черна точка, ако не си правил нищо съществено. Но дори и само няколко реда, свързани с работа/стаж/семинари/курсове, могат да се възприемат точно по обратния начин.
    В случая на потребителката по-горе обаче, не виждам смисъл да си отлага кандидатстването. В гимназията изобщо не учех, в 12ти клас се подготвих за матурите за около месец, докато всички ходеха на уроци и кво ли не. Накрая дори имах по-високи оценки от повечето, а дори не си давах зор през годината (ако не броим IELTS-а).

anonymous708973
    Guest
    Ако си завършва бакалавъра, живот и здраве, ще си направя годинка преди мастъра да поработя малко в чужбина с AIESEC или както там се пише.
    Дано, дано.

Мега фен Аватара на granger
    Град
    Beyond reality
    Ако си завършва бакалавъра, живот и здраве, ще си направя годинка преди мастъра да поработя малко в чужбина с AIESEC или както там се пише.
    Дано, дано.
    Аз мисля пролетта да се запиша там за интервю , пък каквото сабя покаже. Имам колежка,която работи към AIESEC и е много доволна,като паралелно съчетава МО в СУ и право в НБУ.
    maDamn

anonymous708973
    Guest
    За оценката първо трябва да платиш, нали знаеш?
    Няма как само на интервю.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си