- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Дванадесетокласници 2013/2014
В АЕГ има и тази година Halloween Week (днес и утре). Днес дрескодът беше "пижама", хахаха, и с три мои съученички решихме да го уважим. Та, днес си се разхождах из училище с пижамка, по двора :Д Забавно беше.
Въобще не ме интересува,че било Хелуин - откровени глупости са това за мен.По математика в училище нищо не правим и ни пишат ниски оценки.Изцяло разчитам на уроците и самоподготовка.По БЕЛ приключваме Септември - кофти произведение според мен.Имаме си дата и ресторант за бала и другарската,така че поне с това да не се занимавам.Не знам кога да започвам да си търся рокля.
Сега най-важно ми е да си взема кормуването и ще съм много щастлива :Д
Животът е като огромно виенско колело - върти се,нови хора качват се и слизат. Първо си долу, после горе. И изпитваш страх от височините, и от долините. Но въпреки всичко винаги носиш тръпката и желанието за живот в себе си. <3 (h)
Първоначално написано от meche95
^ палец нагоре. Изобщо нямало да ни занимават.... Да бе!
Аз съм болна, два дена ходих като дух, но утре ще пропусна.
Реших да кандидатствам през 2015, просто няма шанс да се подготвя адекватно. И ми писна от въпроса "що не си хванеш някой?"
Ние ще имаме факелно шествие на 1-ви.
+
Как така? Това означава, че въобще не вярваш в себе си и възможностите си. Я се стягай. Има още време.
Да, понякога стигам до такива нервни кризи след и по време на учене, че не е за казване, но не съм си и помисляла да се мотая и да пропускам цяла година (въпреки че дори съм 96).
Подкрепям. Какви са тия глупости? Пф. Две матури имате.
Именно.
Затова ти препоръчвам да прецениш за какво ще си използваш празната година. Само в България мнението за gap year e толкова негативно, но ти препоръчвам да комуникираш със западняци, защото ако кажа на някого тук, че взимаш година да се подготвиш за матури, ще се спукат от смях. Едно момче, което познавам, е бачкало една година, но не като сервитьор, че да вади пари за глезотии, а по бъдещата си специалност, за да се увери, че е подходящата за него. Едно момиче пък е било една година в Испания на езиков курс и опознаване на света.
Не се излагай.
Защо? Спокойно можеш да изкараш 4-ки без да си се подготвяла допълнително, а с малко подготовка 100% ще хванеш 5 и нагоре.
Пантерке, в България не се приема добре "празната" година, защото е безсмислена. В момента критериите са толкова занижени, че колкото и да не си учил, пак ще имаш средни резултати/3-4/, а с малко желание, влизаш където искаш. /В България/.
И в чужбина не се приема добре празна година, освен ако нямаш наистина основателна причина, а тази която YSMF посочи не е такава.
YSMF, не си мисли, че те нападаме. Просто е АБСОЛЮТНО БЕЗМИСЛЕНО да си пропилееш така годината. В България наистина можеш да влезеш навсякъде с много малко усилия.
значи според вас е по-добре (макар и с 3-4, без усилия) да влезе където и да е, само и само за да се знае, че "учи"?
принципно и аз съм против свободна година, ама пък примерно на мен, ако ми излезе късмета да ме вземат във фирма за година на работа в моята специалност, като нищо ще си забавя студенството с още годинка..
Хайде да не е навсякъде, защото право и медицина в България се кандидатстват доста по-трудно отколкото която и да е специалност в доста чужди университети.
О, в чужбина си се приема много добре, но там на никой не му минава ума да я пропилява с подготовка за две кирливи матури и евентуално кирлив кандидатстудентски.
Не, Дъгичке, според нас е добре да спре да се жалва, да си седне на гъза и да учи. Щом аз за 1 година наваксах ЦЕЛИЯ 11-ти клас, на който имах шестица, а не си знаех авторите, начи и тя може. Имаше хора, които успоредно със стабилните оценки на матури, си влязоха медицина и то по първите места. Не говорим да си посвети свободната година на опит/стаж/eзиков курс, а да я пропилее с... матури и изпит за влизане в уни. Това, което ти би направила, лично на мен ми се струва точно за идеята на gap year.
Едит: Антракс, кой те банна :д
Последно редактирано от PinkPan7her : 10-31-2013 на 16:27
Точно там, например.
Една приятелка завършва гимназия там, взима си една година почивка, за да работи в банка точно това, което я вълнува. Ще й изглежда невероятно в СВ-то, 100% се е консултирала с някого за тази стъпка.
Приеха си я в университет и всичко, но тя така си прецени.
Прочетох.
Хората тук не си врат носовете в паничката ти да те питат какво си правила тая една година. Без да чуят причината, те са окей с идеята.
В България сме по-скептични.
В Обединеното кралство си го врат. Защото като кандидатстваш чрез ucas, има специална графа отделена точно за това - посочваш причината, поради която си изпуснал тази година. И ако нямаш основателна причина, директно те отрязват.
Еее, така да, разбира се, аз имах предвид като си говорите по приятелски.
Всъщност не е точно така. Зависи как си напишеш всичкото. Познавам всякакви индивиди, включително и такива, които са си взимали 1 година, ако знаеш как да си поднесеш информацията, никой не се взира чак толкова много. Друг е въпроса, че дори да поднасяш инфото по възможно най-добрия начин, пак печелиш черна точка, ако не си правил нищо съществено. Но дори и само няколко реда, свързани с работа/стаж/семинари/курсове, могат да се възприемат точно по обратния начин.
В случая на потребителката по-горе обаче, не виждам смисъл да си отлага кандидатстването. В гимназията изобщо не учех, в 12ти клас се подготвих за матурите за около месец, докато всички ходеха на уроци и кво ли не. Накрая дори имах по-високи оценки от повечето, а дори не си давах зор през годината (ако не броим IELTS-а).
Ако си завършва бакалавъра, живот и здраве, ще си направя годинка преди мастъра да поработя малко в чужбина с AIESEC или както там се пише.
Дано, дано.
За оценката първо трябва да платиш, нали знаеш?
Няма как само на интервю.