.
Отговор в тема
Страница 33 от 91 ПървиПърви ... 232930313233343536374383 ... ПоследнаПърви
Резултати от 801 до 825 от общо 2259
    Ина проблемът е че в България повечето като изпуснат 1 година си я пропиляват в безмислени неща .

YSMF
    Едната година не е приблем стига да е запълнена адекватно и с неща които ще бъдат от полза . Нищо не ти пречи да посетиш някоя чужда държава и да научиш език . Да се запишеш на някакъв стаж има доста програми от ЕС . Просто си запълни годината с нещо което ще ти бъде от полза . Не бива че пропускаш година да те притеснява по някакакъв начин освен ако не го правиш заради безмислени неща . Едва 1/3 от познатите ми записаха да учат някъде защото повечето ходим по лагери и състезания и ученето е доста трудно . Моите родители страшно държаха да запиша да уча въпреки , че изнемогвам от тренировки и лагери . Просто си опичай ъкъла и си помисли какво ще правиш .

Мега фен Аватара на YSMF
    Град
    в компютъра ти
    Не знам защо, но си мисля, че останахте с впечатление, че ще седя една година и ще си клатя краката. Искам да науча английски на едно прилично ниво, защото тук изкуствено ни занижават нивото, за да може хората, които до 9 клас са учили немски и руски да не останат на поправка. Искам да се чувствам подготвена и действително да имам шанс, защо не да изкарам сертификат и да мога да погледна чужд университет, а не "ми не ме приеха, айде ще запиша ВО в Шуменския да не се срамуват нашите".
    Хубаво е да се видят и други гледни точки

В коя държава си се насочила ?

Мега фен Аватара на granger
    Град
    Beyond reality
    Първо трябва да им присъствам на презентация, след това подаваш апликация за интервю. Плащането става, доколкото ми каза тя, преди подаването на сами те документи. Но има време дотогава, за да проуча докрай.
    maDamn

Аз не виждам нищо лошо в това да бъде пропусната една година. В крайна сметка е по-добре да си сигурен в специалността, която ще избереш отколкото да учиш нещо, което не ти харесва. Имам позната, която се записа психология във Велико Търново, учи една година реши, че не и харесва и си взе приравнителни за право. Разбира се, не и счетоха приравнителните и трябваше да започне отново. В резултат на всичко това имаше една година, през която си плащаше за да учи нещо, което не харесва.

Мега фен Аватара на granger
    Град
    Beyond reality
    Имам колеги,които са пропуснали,защото не са били сигурни какво искат да учат. Работили са си , изкарали са някакви пари. Даже бих казала,че ако не сте на 100% сигурни, по-добре си направете празната година, запълнете я работа, курсове и тн, ще Ви е доста по-полезно.
    maDamn

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от YSMF Виж мнението
    Не знам защо, но си мисля, че останахте с впечатление, че ще седя една година и ще си клатя краката. Искам да науча английски на едно прилично ниво, защото тук изкуствено ни занижават нивото, за да може хората, които до 9 клас са учили немски и руски да не останат на поправка. Искам да се чувствам подготвена и действително да имам шанс, защо не да изкарам сертификат и да мога да погледна чужд университет, а не "ми не ме приеха, айде ще запиша ВО в Шуменския да не се срамуват нашите".
    Хубаво е да се видят и други гледни точки
    Сертификатът по английски CAE го взех юни (FCE също имам, но не го броя времево)- края на 11-ти клас. 6 месеца по-късно взех DSD по-немски. 6 месеца по-късно изкарах 5.99 и 5.85 на матурата, втората оценка си я броя за ниска. През целия 12-ти клас взимах и материала по литература за 11-ти. Изключително бурен социален живот и двете последни години. Седмицата си я бях направила 4 дни и половина. От петък наобяд до неделя не пипвах, за да си имам време за приятеля.

Не го казвам да се фукам, а за да си напаснеш нещата. Не си струва цяла година да учиш английски в името на един тричасов изпит, особено пък ако е Тойфел. Към кой си се насочила?

За една година можеш да се подготвиш за чужд университет. Вероятно си тръгнала към Германия, защото ако беше Англия, отдавна щеше да си в час с нещата... Та, мисълта ми е - дали ще те приемат в Германия, да ти е най-малкият проблем (освен ако не искаш медицина). Тревожи се какво ще правиш, като те приемат :д

Ако е тръгнала към Германия по-добре да изкара за пропусната година сертификат по немски .

anonymous708973
    Guest
    Е, това има ли нужда да го споменавам въобще :д

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    За няколко дни ваканция успях да свърша:

History IA 2,000 words
    Mathematics IA 2,000 words
    Theory of Knowledge presentation 20 minutes

и съм страшно доволна от себе си. В момента ми остана само бизнес "доклада". + учителката ми по английски, и класна на брат ми, ме похвали със следното:

"Magdalena, when it comes to analyzing literature you are a star! This is your field - just keep up the good work and you will do really well!

идйфжфййглфгйдлгй и ми е доволно!

//трябва да се стегна по математика, обаче. повече задачи трябва да решавам!

JustaLittleKid
    Guest
    Реших какво ще уча (може би).
    Management или International Relations/Politics.
    Въпросът сега е "къде" - тук или в чужбина, в кои университети.
    Учи ми се в Холандия, страшно красива страна, имам финансовата възможност, но се притеснявам как ще се оправям сама навън, не знам дали съм достатъчно самостоятелна, за да ми е добре. Но до седмица-две трябва и това да реша, за да се подготвям и прочие.

Мега фен Аватара на Баща Ти
    Не, че ти се бъркам, но какво ще работиш с това?

Мега фен Аватара на AnarchyBoy
    Пантерке не, че се заяждам, ма в света няма само Англия, България и ГЕРМАНИЯ!..
    Може да иска да учи в Холандия, Франция и прочие други яки държави..
    "It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House

Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
    Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.

Kid Давай към Холандия. Доста добри отзиви чувам за нея . Имам доста познати там и са доволни като цяло . С холандският език ще ти е малко трудно защото е доста шантав но и с него ще се справиш .

Цитирай Първоначално написано от girlwithblueeyes Виж мнението
    Kid Давай към Холандия. Доста добри отзиви чувам за нея . Имам доста познати там и са доволни като цяло . С холандският език ще ти е малко трудно защото е доста шантав но и с него ще се справиш .
    Холандския е опит на пияни германски моряци да говорят английски..
    Dr. Gregory House

Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.

Да добре ти колко пъти си чувал холандски ?

В холандия имат "готини" кексчета. И много красиви лалета!
    [color=#B22222][size=3][b]

Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

Цитирай Първоначално написано от girlwithblueeyes Виж мнението
    Да добре ти колко пъти си чувал холандски ?
    Мони, това е ебавка..
    Dr. Gregory House

Мхмм добре !

Не, сериозно, това е от виц.. *фейс-палм*
    Dr. Gregory House

Цитирай Първоначално написано от fama Виж мнението
    Като цяло аз съм с испански език и си бях решила да ми е по езика, но реших да кандидатствам в морското във Варна, а там ми искат втората да е или по география/физика/математика/немски или руски , за да се утрои бала и това е , което ми налага промяната за избора относно географията .
    Здравей Fama със каква специалност си избрала да влезеш във ВВМУ? Аз също смятам да кандидатствам там и то със Корабоводене - морско, даже си изпратих състезателния картон за "Ранно записване за учебната 2014-2015 година впредварителното записване". Втората ми матура също ще бъде География и от сега се стягам.

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от AnarchyBoy Виж мнението
    Пантерке не, че се заяждам, ма в света няма само Англия, България и ГЕРМАНИЯ!..
    Може да иска да учи в Холандия, Франция и прочие други яки държави..
    А дали пък не съм си писала с потребителката по темата?

Или пък дали не давам информация точно за Германия, защото съм най-запозната, съответно най-полезна?

Или пък дали като цяло в чужбина не е така, а просто давам пример със себе си? Щото за никъде не й трябва година подготовка.
    И в трите ситуации изводът ти е неуместен.

JustaLittleKid
    Guest
    Тези сечения изобщо не ги разбирам. Ама изобщооо! Построяваш нещо, свързваш нещо... и ХОП, имаш сечение. Как така o.O
    А най-лошото е, че господинът вече не разрешава на момичето, с което седя, да ми помага. Ще имам двойка.

Помоли някой който разбира да ти ги обясни след часовете с 2-3 думи .

Здравейте,
    Може ли някой по-информиран и ориентиран от мен за каже кога започват предварителните в СУ 2014. Аз търсих в сайта на СУ, но нищо не открих, а една съученичка, която ходи на уроци каза, че датите били опредени, но ми отказа да провери моите предмети.
    Моля, ако някой има инфо да каже. Става дума за изрити по: български, история, английски и журналистика. Също така ме интересува срокът за подаване на документи за явяване.
    Благодаря предварително.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си