.
Отговор в тема
Страница 48 от 91 ПървиПърви ... 3844454647484950515258 ... ПоследнаПърви
Резултати от 1 176 до 1 200 от общо 2259
    Супер фен Аватара на paradosou
    'Правилата важат за всички' е... ненадминатата аргументация на повечето напълно вписващи се в клишето коментирали в сайта. Смешно и обидно е тва изкуствено изравняване. Хората едва ли някога са били равни, сега не са, не могат и не трябва да бъдат. Естествено, че момичето заслужава повече поощрения от съучениците си. Естествено, че ще получава различно отношение. Да се спира отлична стипендия заради отсъствия е меко казано малоумно. И по дискотеки да ходиш, намираш ли достатъчно време за учене и справяш ли се блестящо, би трябвало повявяването ти в училище да е последна грижа.
    Последно редактирано от paradosou : 12-19-2013 на 12:56

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от nqmaznacheniee Виж мнението
    ^е нищо ненормално, кво се учудвате ? Правилата важат за всички

Да, ама това момиче не е 'всички'. Добър опит с клишето, де.

@paradosou хаха изпревари ме ;д

Мега фен Аватара на fUcKsMiLe
    И все пак разбирам да и спират това-онова за НЕизвинени,
    но за първи път чувам нечия стипендия да е спряна заради извинени отсъствия.
    Българска работа.
    Пак, че е прието момичето, че да се отърве от тукашните условия.

Браво на пандичката.

Утре си вземам теста и след това съм във ваканция!
    *сън*

anonymous708973
    Guest
    ^е нищо ненормално, кво се учудвате ? Правилата важат за всички
    Пхахаха, трудно е да си толкова зле.

Евала на момичето!
    После що младите таланти си отивали, ей за това. Да се маха и да не се връща, в България няма кой да й оцени таланта и здравата работа!

Цитирай Първоначално написано от Auriss Виж мнението
    Да, ама това момиче не е 'всички'. Добър опит с клишето, де.
    То проблема не е в момичето, а в правилника на училището. 33 извинени се правят сигурно за една седмица в зависимост от програмата им, ако се направи изключение за нея трябва да се направи за всички. Примерно се разболееш и ги направиш тези 33 извинени, а след това нейното наказание е отменено, а твоето не, на какво отгоре, като и двете причини са основателни ?

anonymous708973
    Guest
    Дори не се опитвай.

Комунистическите идеали за равенство си ги бутай някъде другаде.
    Момичето не е всички и няма да бъде всички. Половината не могат и на малкия пръст да й стъпят, откъде-накъде за нея ще важат същите правила? Ама на бас, че училището си преписва заслугите й и се фука с нея, нали...

Да не говорим, че за такъв правилник аз чувам за пръв път. Стипендия на база успех се дава и взима - изненада - ЕДИНСТВЕНО на база успех. Не е тяхна работа дали аз уча вкъщи или в училище, за да имам над 5.50.

Мега фен
    Затова казах, че е клиширано това, което казваш. Хора на ръководните постове има за да преценяват кога да се налагат правилата и кога да се правят изключения. И съответно да си носят отговорността след това ако са сбъркали.

Тази дама по една или друга причина е преценила, че трябва да постъпи като безмозъчен чиновник. Нейна си работа. Аз не бих го направил и бих нарушил правилата. Съответно и щях да си нося последствията.

Ще ми е интересно ти с твоите идеали, ако изпаднеш в ситуацията, която дадох за пример какво ще ти е мнението. Като е нещо повече от другите да минава на самостоятелна форма и да си се готви денонощно ако иска.

Мега фен
    В каква ситуация да попадна ? Да съм директор на училище и да си затворя очите за отсъствията на някой мой ученик ?

За мен са го правили вече 2 директорки. Не бях от най-редовните, знаеха си, че бягам , не им допадаше и прочие, пък аз често и бележки не носих, но допоследно ме търпяха 'щото бях с приличен успех и не правих проблеми.

Ето, че може. Защо за мен можеше в прилично софийско училище, а за нея в някаква провинциална дупка да се взимат толкова насериозно ? Ще я уволнят ли тази директорка според теб ? Мен ме съмнява.

//на самостоятелна и аз опитвах да мина едно време. така и не ми разрешиха. просто казвам.

Това беше към PinkPan7her.

Въпроса не е да се направи изключение, а да се промени правилника. Каквото и да си говорим едно изключение ще доведе още проблеми след себе си.

Супер фен Аватара на paradosou
    Отбелязка - не е точно провинциална дупка тая гимназия, достатъчно преки впечатления съм натрупала. Всяка година си има немалко пълни шестици на матурите по математика, по физика, по биология... (и не само, разбира се). Постиженията от олимпиади също не са за пренебрегване. Ама въпреки всичко е факт, че в последно време много пада нивото.

Мега фен
    Е това е абсолютно така, но от думите ти звучеше сякаш хапеш момичето, пък то милото какво е виновно, че образователната ни система е някаква ... интересна такава. Както и да е, разбрахме се поне Пр ден

anonymous708973
    Guest
    Това беше към PinkPan7her.

Въпроса не е да се направи изключение, а да се промени правилника. Каквото и да си говорим едно изключение ще доведе още проблеми след себе си.
    Ще го кажа още веднъж и дано го загрееш - Стипендията от 50 (моята беше 21) лв се дава за УСПЕХ. Следователно, би следвало един ученик да се лишава от нея, когато УСПЕХЪТ му падне. Момичето ходи на международни олимпиади, малоумният директор й взима стипендията? Чудесна реклама си прави, нямам думи. Айде да не сме по католици от папата, а?

Няма да ти хареса моята теория за болестите. Смятам, че хора, които са често болни, си го правят сами. Ако е нещо тежко и изненадващо като операция, винаги има врътки, специални болнични листове и т.н., които биха помогнали при един сериозен разговор с директора, ако толкова държи да ти вземе стипендията за УСПЕХ заради ОТСЪСТВИЯ.

Единственият път, когато съм отсъствала по болест дълго (тоест, една седмица) беше заради вадене на сливици. Ако ми бяха взели стипендията заради това, щяхме да си имаме разправии. Обаче... ако в същото време имах позната от училище, на която й я взимат, а тя е ходила на олимпиади и прославя страната и училището си, знаеш ли, че пет пари нямаше да давам за собствената си стипендия? Щях директно да отида и да се разправям за нейната особено ако знам, че е в по-затруднено финансово положение, както е това момиче. Да, толкова съм странна.

Много се съмнявам някой да се направи на интересен и да иска същото изключение и за себе си.

Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Ще го кажа още веднъж и дано го загрееш - Стипендията от 50 (моята беше 21) лв се дава за УСПЕХ. Следователно, би следвало един ученик да се лишава от нея, когато УСПЕХЪТ му падне. Момичето ходи на международни олимпиади, малоумният директор й взима стипендията? Чудесна реклама си прави, нямам думи. Айде да не сме по католици от папата, а?
    Явно ти не загряваш, всяко училище само определя условията за получаване на стипендия, както и нейния размер. Ако искат и на 1 отсъствие ще им я спрат. Предполага се, че учениците са запознати с тези условия и знаят кое до какви последствия ще доведе. Директора има вина, че техния си правилник е в този смешен вид, но няма вина, че прилага правилата еднакво за всички.

Мега фен Аватара на an7raks
    Комунистическите идеали за равенство си ги бутай някъде другаде.
    Момичето не е всички и няма да бъде всички. Половината не могат и на малкия пръст да й стъпят, откъде-накъде за нея ще важат същите правила?
    Що да е нещо повече, от /да речем/ момичето, което се труди ежедневно, но за тялото си и е станало модел? И двете са много добри в своята си област, и двете да се трудили за този резултат, защо едната да има привилегии?
    И да не се хванеш за думата, това е просто пример.
    Правилника не го коментираме, малоумен е, както и доста други "правилници" в държавицата ни.

anonymous708973
    Guest
    Явно ти не загряваш, всяко училище само определя условията за получаване на стипендия, както и нейния размер.
    ДРЪЖКИ.
    Който плаща, той поръчва музиката. Парите не ми ги дава училището от своя бюджет, следователно познай каква роля има? Въпросното училище злоупотребява, искрено ме съмнява и официално да отказва въпросната стипендия, по-скоро тя се прибира някъде по трасето.
    Иди до МОН.

Антракс, когато едно момиче е модел, трудно ще прослави училището си. Това училище трябва да се гордее с момичето, не да прави всичко възможно да я кара да съжалява за избора си. Поне аз така го виждам.

Мега фен Аватара на an7raks
    Антракс, когато едно момиче е модел, трудно ще прослави училището си. Това училище трябва да се гордее с момичето, не да прави всичко възможно да я кара да съжалява за избора си. Поне аз така го виждам.
    Какво значение има дали ще прослави училището? Полага усилия и има резултати в своята област, не си развява гъза по чалготеките.

Инка ако момичето тръгне по световните модни подиуми ще прослови не училището си ами и родината си .
    Иначе аз съм твърдо ЗА стипендията на успели деца . Независимо в каква сфера се изявяват това е най-малкото нещо което може да се направи за труда и усилията им . И под успели имам предвит и учени и музиканти и спортисти . Така както за човек който е ходил ан световно по Математика може да има стипендия защо да няма такава и за човек ходил на световно по футбол ?

Мега фен Аватара на Баща Ти
    Цитирай Първоначално написано от paradosou Виж мнението
    "най-добрата млада жена физик". Подигравка със физиката е това заглавие.

Решаването на задачи по физика по състезанията не те прави физик.
    Както и решаването на задачи по информатика по състезанията не те прави програмист.

Има си правила, няма значение, ако ще да е дъщеря на Абрамович и аз трябва да имам стипендия, ама надвиших отсъствията. Приоритети.

Цитирай Първоначално написано от girlwithblueeyes Виж мнението
    Става дума за елементарно възпитание а не мене кое ме боли или не .
    Значи признаваш, че честитиш от възпитание, а не щото ви пука.

Пикая ви на лицемерното възпитание.

Мега фен Аватара на pandabear
    Цитирай Първоначално написано от Баща Ти Виж мнението
    "най-добрата млада жена физик". Подигравка със физиката е това заглавие.

Решаването на задачи по физика по състезанията не те прави физик.
    Както и решаването на задачи по информатика по състезанията не те прави програмист.

Има си правила, няма значение, ако ще да е дъщеря на Абрамович и аз трябва да имам стипендия, ама надвиших отсъствията. Приоритети.
    да, ама теб не те дават по ти-ви-ту. ;p
    u mad?

Цитирай Първоначално написано от pandabear Виж мнението
    да, ама теб не те дават по ти-ви-ту. ;p
    u mad?
    Всъщност не, аз си имам достатъчно постижения от национални нива на олимпиади. И достатъчно физика съм учил.

Нищо специално не виждам в постижението, най-голямото състезание на човек е със самия него...

Мега фен Аватара на pandabear
    не е казано, че е специално постижението. трябва да се радваме за такива хора. и то много. България има нужда от тях. уви с подобно отношение няма как да се задържат тук.

edit: аз също имам постижения от национални нива на олимпиади, но не реагирах като теб. защо ли? :}
    Последно редактирано от pandabear : 12-19-2013 на 15:57

Aillereus
    Guest
    Здравейте, не съм сигурен дали е най-точното място да попитам, но след доста чудене се ориентирах към Техническия университет "Факултет Компютърни системи и управление", гледах в сайта за подгодвителни курсове и т.н., но не намерих нищо, изобщо има ли такива подгодвителни курсове или вече съм закъснял? И принципно, ако се интерсувам от ИТ технологиите, кой е най-добрия вариант за специалност?

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Баща Ти Виж мнението
    Нищо специално не виждам в постижението, най-голямото състезание на човек е със самия него...
    Завистливо мухълче си ти.
    Прочети последните два реда на статията.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си