.
Затворена тема
Страница 13 от 157 ПървиПърви ... 3910111213141516172363113 ... ПоследнаПърви
Резултати от 301 до 325 от общо 3909
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Просто не мога да понеса мисълта, че някой отгоре, който най-вероятно не е нищо повече от мен, ще ми слага бариери във възможностите, заплатата етц.
    ти да не си помисли, че искам да отнема материалното на всички, които са го градили години на ред с нов диктат?

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от an7raks Виж мнението
    Нима шефовете ти не определят това?
    Не и по този начин. Ако не те устройва, има други фирми.
    По време на комунизма е нямало значение колко си добър, имало е таван за лекари, инженери и т.н. НЯМА ЗНАЧЕНИЕ какъв специалист си, можеш да стигнеш до Х сума.

А за цигането... моля те, не бъди лицемерен. Следващия път, когато ядеш хубава, сочна свинска пържолка, замисли се как децата в Сомалия не са виждали такова нещо.
    После ме укори в егоизъм.

Мега фен Аватара на an7raks
    Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    Всеки избира пътя на живота си и за всеки трябва да има място. А не само най-успелите да имат право да живеят добре на тази планета.
    Не съм съгласен... Това е идеята на това да си "най-успял" - да можеш да си позволиш най-много блага. Няма нищо лошо в това най-добрите в дадени области да са и най-богати, лошото е че няма работа за масата неуспели и че много кадърни хора нямат шансовете да се реализират, въпреки качествата си.

Цитирай Първоначално написано от an7raks Виж мнението
    Не съм съгласен... Това е идеята на това да си "най-успял" - да можеш да си позволиш най-много блага. Няма нищо лошо в това най-добрите в дадени области да са и най-богати, лошото е че няма работа за масата неуспели и че много кадърни хора нямат шансовете да се реализират, въпреки качествата си.
    и аз това казвам.

По време на комунизма е нямало значение колко си добър, имало е таван за лекари, инженери и т.н. НЯМА ЗНАЧЕНИЕ какъв специалист си, можеш да стигнеш до Х сума.

А за цигането... моля те, не бъди лицемерен. Следващия път, когато ядеш хубава, сочна свинска пържолка, замисли се как децата в Сомалия не са виждали такова нещо.
    имало е много привилегии по етажите.
    Защо е войната в Украйна, защо искат присъединение към Русия толкова много?
    Последно редактирано от golemiq_korab_minava : 05-16-2014 на 20:25

Мега фен Аватара на an7raks

Точно по време на комунизма много хора са получавали шанса да градят кариера... Да, много хора са го правили и защото са нечии синчета...

Не си ме разбрала правилно... Не ми пука за масата мангали, дето ги мързи и не искат да се развиват... Пука ми за онези, които го ИСКАТ и имат качествата. Ти ми обясняваш как розовия капитализъм позволява на всеки да излезе от масата и да успее /като майката на кака Пинко/... Да, съгласен съм с теб, че много са българите, които имат шансовете, но са мързеливи и некадърни, но не всяка чистачка е такава...

Защо кримчани с такава радост искаха в Русия?

Мега фен
    Защо кримчани с такава радост искаха в Русия?
    Защото са руснаци?

anonymous708973
    Guest
    Така, извинете, ако съм станала досадна с примерите за моето семейство. Дадох ги единствено по причината, че Климатроник едва ли не ме обвини, че съм "елит", "аристокрация" и т.н., исках да поясня, че не е така. Явно съм се увлякла, съжалявам за което.

Но виж... обяснявам си донякъде различията ни по темата с избраните ни житейски посоки. Сферата, в която аз искам да се развивам, щеше да е абсолютно непозната за мен преди 30 години. А ти смяташ, че в твоята сфера щеше да имаш по-голям шанс по времето на комунизма. Разбирам го това.
    .
    пропуснах... точно сферата на икономиката е най-най-най-зле от всички и всички завършващи там са без работа.

Цитирай Първоначално написано от Aeternal Виж мнението
    Защото са руснаци?
    дали само това е причината?

Мега фен
    Не, сигурно няма нищо общо. Просто кримчани искат да споделят финансовото благополучие на руснаците.
    (ебаси въпроса, все едно да питаш дали ФРГ и ГРД са се обединили щото и в двете държави живеят германци или е имало и други причини)

Така, извинете, ако съм станала досадна с примерите за моето семейство. Дадох ги единствено по причината, че Климатроник едва ли не ме обвини, че съм "елит", "аристокрация" и т.н., исках да поясня, че не е така. Явно съм се увлякла, съжалявам за което.
    Извинявай, но с теб си спомням ,че спорихме, как 1000 лв заплата била толкова малка, че не можело да се гледат деца, което показва, че вашия бюджет е около поне 4000 + поне с такова впечатление бях останал.

Цитирай Първоначално написано от Aeternal Виж мнението
    Не, сигурно няма нищо общо. Просто кримчани искат да споделят финансовото благополучие на руснаците.
    (ебаси въпроса, все едно да питаш дали ФРГ и ГРД са се обединили щото и в двете държави живеят германци или е имало и други причини)
    финансовото благополичие е най-главното.. Е нали в Русия много лошо се живееше? Нали са запазили до голяма степен правилата на СССР, а те си мислят че още сме в тези времена. сега ще видим как ще се развият украинците дето избраха ЕС..

anonymous708973
    Guest
    Извинявай, но с теб си спомням ,че спорихме, как 1000 лв заплата била толкова малка, че не можело да се гледат деца, което показва, че вашия бюджет е около поне 4000 + поне с такова впечатление бях останал.
    Надявам се, че разбираш, че няма да коментирам бюджета на семейството си.
    Идеята беше, че това, което са постигнали нашите (забележи, че не включвам себе си в това число), се дължи на техните собствени умения, качества и способности. Апартаментът е подарен от баба и дядо, това е всичко. Без наследствени имоти, без да държим половин Пловдив или нещо подобно. Нищо не е имало даром. Само това исках да кажа

Надявам се, че разбираш, че няма да коментирам бюджета на семейството си.
    Идеята беше, че това, което са постигнали нашите (забележи, че не включвам себе си в това число), се дължи на техните собствени умения, качества и способности. Апартаментът е подарен от баба и дядо, това е всичко. Без наследствени имоти, без да държим половин Пловдив или нещо подобно. Нищо не е имало даром. Само това исках да кажа
    и нашите така горе долу, обаче всичко се променя. А моята идея е в защита за всички , които по една или друга причина не са могли да успеят и прочие

Мега фен
    когато "лошите" руснаци ни бяха приятели

а сега напълно унищожена държава....

Мега фен
    а сега напълно унищожена държава....
    щото 25 години ЕС и САЩ много ни обичали и как много искали да ни помогнат, ама ние все сме били мързеливи - по телевизора казаха.

Мега фен
    Света започва да се събужда
    Шествие в Рим в подкрепа на Русия и руските народни републики!
    http://vladimirputinitalianfanclub.b...-russia-e.html

Новинарите удобно пропуснаха да кажат,
    Руските специалисти спасиха почти 400 души в Сърбия
    http://bulgarian.ruvr.ru/news/2014_0...v-Srbija-9263/

Къде са солидарните ЕС, пак Русия помага на славяните в тежък момент.
    Последно редактирано от defender : 05-17-2014 на 12:51

Мега фен Аватара на yakuza_
    Град
    Niggaland
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    когато "лошите" руснаци ни бяха приятели

Тия данни вероятно са спуснати от партията Едни от най-големите производители на пшеница винаги са били САЩ, Канада, Русия и Украйна. Също за доматите, как сме втори на Европа и Балканите, като в Испания дори имат празник където се бият с домати, да не говорим, че е и една от основните продукции на Италия. Изобщо откъде имаме толкова площ, че да сме едва ли не топ плод-зеленчук магазин в света (вероятно и на млечния път)
    Последно редактирано от yakuza_ : 05-17-2014 на 15:04
    n00bs

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от yakuza_ Виж мнението
    Тия данни вероятно са спуснати от партията Едни от най-големите производители на пшеница винаги са били САЩ, Канада, Русия и Украйна.
    yakuza_, не схващаш изяществото на комунистическата мисъл.
    Диалектика братче.
    На 99% съм убеден, че данните са на глава на населението.
    Тоест, ако някой намери и покаже производството на суровините в тонове съм почти сигурен, че никаде няма да ни има в първите 10.

Мега фен Аватара на yakuza_
    Град
    Niggaland
    Никакви не са, поредната комунистическа илюзия.
    n00bs

Мега фен
    За периода 1989-1994

"Динамиката на брутната добавена стойност след 1989г. показва, че общо за периода 1989-1994г. СПАДЪТ е ЗНАЧИТЕЛЕН във ВСИЧКИ икономически сектори.

В аграрния сектор след прираст от близо 8 на сто през 1991г., обусловен и от ниската базова 1990г., следват две години на значителен спад от близо 14% за 1992г. и 16.3% за 1993г. За 1994г. съществува ръст с 3% спрямо 1993г. Не без основание се смята, че прекъсването на тази негативна тенденция чрез създаването на благоприятни икономически условия за реален растеж в земеделието е един от най-ефективните пътища на стабилизиране и даже нарастване на равнището на БВП в следващите няколко години.

От 1989г. до 1994г. общата продукция от земеделието е намаляла с 32.5%, като най-драстично е намалението в животновъдството (-66.5%). Коренните промени в производствената структура, които са в резултат преди всичко на провежданата поземлена реформа през този период предопределиха намалението на относителния дял на животновъдството в ОП. В същото време, пак по същата причина преобладаването на растителна продукция - житни култури и слънчоглед, е свързано с предоставянето на земя за временно ползване.

Най-голям спад в продукцията от растениевъдството има в периода 1992г.-1993г. Положителните показатели за 1994 г. за растениевъдството (плюс 23 на сто), определят за периода положителна тенденция на развитие (+0.4%) на подотрасъла. За 1995г. може да се очаква продължаване на тази тенденция за растениевъдството. Животновъдството се нуждае от по-продължителен период, за да излезе от отрицателните нива.

Ценовите индекси (1990г.=100) илюстрират много ясно политиката в тази област за изминалия период. За периода 1990г-1994г. индексът на цените на влаганите ресурси е 2342, докато на изкупните цени е 868. Индексът на цените на дребно е 2208."

Център за изследване на демокрацията
    Последно редактирано от defender : 05-17-2014 на 15:33

Цитирай Първоначално написано от yakuza_ Виж мнението
    Тия данни вероятно са спуснати от партията Едни от най-големите производители на пшеница винаги са били САЩ, Канада, Русия и Украйна. Също за доматите, как сме втори на Европа и Балканите, като в Испания дори имат празник където се бият с домати, да не говорим, че е и една от основните продукции на Италия. Изобщо откъде имаме толкова площ, че да сме едва ли не топ плод-зеленчук магазин в света (вероятно и на млечния път)
    Ама не е важно на кое място сме били, а че секторът е работил. Дори в учебниците по география днес може да прочетеш данните на целия срив в производството на зеленчуци, овощни насаждения, лоза и тнт. Има ли сме работеща индустрия и добри пазари. Има ли сме здравеопазване. Днес като се разболееш в тази държава те оставят като куче или просто не могат и докторите да ти помогнат. Не ми обяснявай обратното. И по зле става. Смърт за дивия капитализъм на транс-международните връзки и подчинения !

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си