- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Подкрепа за Русия
Не и по този начин. Ако не те устройва, има други фирми.
По време на комунизма е нямало значение колко си добър, имало е таван за лекари, инженери и т.н. НЯМА ЗНАЧЕНИЕ какъв специалист си, можеш да стигнеш до Х сума.
А за цигането... моля те, не бъди лицемерен. Следващия път, когато ядеш хубава, сочна свинска пържолка, замисли се как децата в Сомалия не са виждали такова нещо.
После ме укори в егоизъм.
Не съм съгласен... Това е идеята на това да си "най-успял" - да можеш да си позволиш най-много блага. Няма нищо лошо в това най-добрите в дадени области да са и най-богати, лошото е че няма работа за масата неуспели и че много кадърни хора нямат шансовете да се реализират, въпреки качествата си.
Точно по време на комунизма много хора са получавали шанса да градят кариера... Да, много хора са го правили и защото са нечии синчета...
Не си ме разбрала правилно... Не ми пука за масата мангали, дето ги мързи и не искат да се развиват... Пука ми за онези, които го ИСКАТ и имат качествата. Ти ми обясняваш как розовия капитализъм позволява на всеки да излезе от масата и да успее /като майката на кака Пинко/... Да, съгласен съм с теб, че много са българите, които имат шансовете, но са мързеливи и некадърни, но не всяка чистачка е такава...
Защо кримчани с такава радост искаха в Русия?
Така, извинете, ако съм станала досадна с примерите за моето семейство. Дадох ги единствено по причината, че Климатроник едва ли не ме обвини, че съм "елит", "аристокрация" и т.н., исках да поясня, че не е така. Явно съм се увлякла, съжалявам за което.
Не, сигурно няма нищо общо. Просто кримчани искат да споделят финансовото благополучие на руснаците.
(ебаси въпроса, все едно да питаш дали ФРГ и ГРД са се обединили щото и в двете държави живеят германци или е имало и други причини)
Надявам се, че разбираш, че няма да коментирам бюджета на семейството си.
Идеята беше, че това, което са постигнали нашите (забележи, че не включвам себе си в това число), се дължи на техните собствени умения, качества и способности. Апартаментът е подарен от баба и дядо, това е всичко. Без наследствени имоти, без да държим половин Пловдив или нещо подобно. Нищо не е имало даром. Само това исках да кажа![]()
когато "лошите" руснаци ни бяха приятели
![]()
а сега напълно унищожена държава....
Света започва да се събужда
Шествие в Рим в подкрепа на Русия и руските народни републики!
http://vladimirputinitalianfanclub.b...-russia-e.html
Новинарите удобно пропуснаха да кажат,
Руските специалисти спасиха почти 400 души в Сърбия
http://bulgarian.ruvr.ru/news/2014_0...v-Srbija-9263/
Къде са солидарните ЕС, пак Русия помага на славяните в тежък момент.
Последно редактирано от defender : 05-17-2014 на 12:51
Тия данни вероятно са спуснати от партиятаЕдни от най-големите производители на пшеница винаги са били САЩ, Канада, Русия и Украйна. Също за доматите, как сме втори на Европа и Балканите, като в Испания дори имат празник където се бият с домати, да не говорим, че е и една от основните продукции на Италия. Изобщо откъде имаме толкова площ, че да сме едва ли не топ плод-зеленчук магазин в света (вероятно и на млечния път)
Последно редактирано от yakuza_ : 05-17-2014 на 15:04
n00bs
Никакви не са, поредната комунистическа илюзия.
n00bs
За периода 1989-1994
"Динамиката на брутната добавена стойност след 1989г. показва, че общо за периода 1989-1994г. СПАДЪТ е ЗНАЧИТЕЛЕН във ВСИЧКИ икономически сектори.
В аграрния сектор след прираст от близо 8 на сто през 1991г., обусловен и от ниската базова 1990г., следват две години на значителен спад от близо 14% за 1992г. и 16.3% за 1993г. За 1994г. съществува ръст с 3% спрямо 1993г. Не без основание се смята, че прекъсването на тази негативна тенденция чрез създаването на благоприятни икономически условия за реален растеж в земеделието е един от най-ефективните пътища на стабилизиране и даже нарастване на равнището на БВП в следващите няколко години.
От 1989г. до 1994г. общата продукция от земеделието е намаляла с 32.5%, като най-драстично е намалението в животновъдството (-66.5%). Коренните промени в производствената структура, които са в резултат преди всичко на провежданата поземлена реформа през този период предопределиха намалението на относителния дял на животновъдството в ОП. В същото време, пак по същата причина преобладаването на растителна продукция - житни култури и слънчоглед, е свързано с предоставянето на земя за временно ползване.
Най-голям спад в продукцията от растениевъдството има в периода 1992г.-1993г. Положителните показатели за 1994 г. за растениевъдството (плюс 23 на сто), определят за периода положителна тенденция на развитие (+0.4%) на подотрасъла. За 1995г. може да се очаква продължаване на тази тенденция за растениевъдството. Животновъдството се нуждае от по-продължителен период, за да излезе от отрицателните нива.
Ценовите индекси (1990г.=100) илюстрират много ясно политиката в тази област за изминалия период. За периода 1990г-1994г. индексът на цените на влаганите ресурси е 2342, докато на изкупните цени е 868. Индексът на цените на дребно е 2208."
Център за изследване на демокрацията
Последно редактирано от defender : 05-17-2014 на 15:33
Ама не е важно на кое място сме били, а че секторът е работил. Дори в учебниците по география днес може да прочетеш данните на целия срив в производството на зеленчуци, овощни насаждения, лоза и тнт. Има ли сме работеща индустрия и добри пазари. Има ли сме здравеопазване. Днес като се разболееш в тази държава те оставят като куче или просто не могат и докторите да ти помогнат. Не ми обяснявай обратното. И по зле става. Смърт за дивия капитализъм на транс-международните връзки и подчинения !