- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Френски, Испански или Немски ?
Ине казвам, че на фона на другите два.. ми се струва по-лесен / забележка това не значи мега убер по-лесен, просто по-лесно усвоим/Сблъсках се с немския преди 45 дни , един колега ми преподава.. схващам изключително бързо..а френски брат ми учеше преди време покрай него опитах... много ми харесва, но ми е труден /МНОГО/.. За испанския.. имал съм 3 приятелки говорещи испански..сега новата и тя говори, харесва ми, но не се виждам в някоя от страните в които се говори....
Илия.. не се отказвам от специалността си.. даже напротив.. просто искам да имам повече европейски езици възможно по-скоро.. руски и английски не ме задоволяват, а и не се знае къде ще записвам магистър след време..
Но съм си харесал няколко неща във Франция, Германия, Холандия и още няколко места, а и България..
осъзнавам, че има много време до тогава, но не вярвам това, че съм научил някакъв език да е какъвто и да е минус.
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.
Ще те помоля да не ме намесваш само, че малко ми писна от цялата драма. Тъкмо бях решила, че съм се поотървала от всичкото това.
ПТ: Не ни каза кой език за какво ще го използваш и колко ще ти е нужен изобщо. Ако се замислиш над това, ще си отговориш и сам на въпроса. Започни от това, което ти е най-нужно.
Като съвет ще ти дам да започнеш от немския, защото за момента ти трябва, като най-вече научи как да водиш диалог с клиентите относно стоката си и после го усъвършенствай.
Dr. Gregory House
Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
Ами от тия всички испанският е най-най-лесният, но зависи колко интерес има.
♥ 2PAC ♥
Just be yourself! You don't live to impress all this motherfuckers out there! ;PP
----------------------------------Реалността е фалшива. Мечтите са истински. - 2Pac
Dr. Gregory House
Ем поздравявам ги, предупреждавам, че не говоря много немски.. обяснявам им, че стъклото е италианско, ръчна изработка от Венеция.. кое животно какво значи.. и прочие.. те ме питат разни неща, повечето ги разбирам, това което не мога, ги моля да ми го обяснят с прости думи.. разпитвам ги, дали им харесва в България, за първи път ли са тук.. /опитвам се да водя разговор с общи неща../ после ги изпращам ;д
ако съм се сблъскал с нещо ново, моля колегата да ми го обясни на бързо и така до следващите клиенти..
през свободното време, което имаме докато няма хора.. се упражняваме с него.. ;д а вечер вкъщи чета, разни неща, които ми е дал ;дд
Имайки предвид, че за пръв път се сблъсках с езика преди има-няма 40 дни.. смятам е добре.. но не ми харесва звученето на езика и това ме тормози.. ;/
Dr. Gregory House
как е РЪЧНА ИЗРАБОТКА на немски ;д
не че нещо, просто не моа се сетя, а мноо се изнервям кат не моа се сета нещо
Последно редактирано от AnarchyBoy : 06-15-2014 на 14:33
Dr. Gregory House
handausgearbeitet щех да кажа аз лел
както и да е
писах вече кво мислим по тоо въпрос
Взимай испански.Немският ми е перфектен (там от 3 години,уча и френски от 2 години,испански започвам другата година и да ти кажа френския не е по-малко труден от немския..а испанския е най-лесният от 3те езика,и се говори повече отколкото немския.
Никой не е казал, че е задължително само заради Латинска Америка да учиш испански.
Никой не знае накъде ще го отвее вятърът, не забравяй, че в една доста добре развита част на САЩ вторият официален език е испански.
И да, знам, че ти харесва от край време, затова и него ти предлагам на първа инстанция.
Вече ако след него харесаш някой друг, това ще е добре за теб.
Не е най-лесния от трите, повярвай ми. Немският с падежите си побеждава всички, но наклоненията в испанския са просто.. Да не ги коментирам. И във всичките 75947548393 времена не са хич лесни. И ти го казвам от опит, за 5 години в гимназията имам около 700 часа испански изучени и хич не ми е било лесно. Учила съм и немски, също не е лесен, но не подценявай испанския.![]()
Последно редактирано от Wednesday666 : 06-15-2014 на 16:06
ех, тез падежи.. : )
3 падежа, общо 5 окончания, голем зор
аз дори почвам да си мисля, че езици без падежи са по-трудни
Френския, ако няма да ходиш във Франция не ти е от полза. Ама от никаква. Немския ще ти бъде в плюс, ако смяташ да излезеш извън България след време и да правиш бизнес (или на морето, както и руски). За испански нямам мнение, въпреки че съм искала да го науча и от части ми е все още интересен.
Бтв, сега като почнах да уча немски (може както Ина каза, да не съм се сблъскала още с най-трудните неща, но..), френския е 100 пъти по-труден. И произношение и писане, и всичко. Граматиката може да не е толкова трудна като на немския (още уча, don't judge me), но със сигурност ще ти ебе майката. Аз 4 години учих френски, грам не мога да говоря без помощ от някой друг за структура и т.н., а не е като да не съм се мъчила по нощите да запомня всичко, което даскалката ни преподава, че и да практикувам с разни рандъми говорене и писане. Ужас е просто и повече френски няма да уча.
Препоръчвам немски, останалите два, само ако ще ходиш в съответната страна или искаш да си преводач/ако следваш нещо с комуникации някога в бъдеще.
*сън*
Зависи какво ще правиш с тоя език
Най-добрият вариант е немски и френски.Руският сьщо вече е мн търсен
Къде пък го намесваш френския като търсеност? Говори се само във Франция, буржоазните страни, които са малко и части от Канада. В Канада не е много почитан между другото.
Испанският е втори по говоримост в света след английския. Ако ще се гледа по това, той би му бил най-от полза. Но той си знае за себе си кое му е нужно.
Така е, и по-голямата част от официалните документите на ЕС изобщо не са френски, неее.В световната политика и дипломация този език също не се използва.
![]()
И това за Канада изобщо не е вярно. В Квебек, най-голямата канадска провинция и втората по население и икономическо развитие, френският е официален език.
И накрая един съвет към Цветомир - започни с испанския, френският ще те озори доста и само ще си създадеш негативни емоции от и спрямо него.
Welcome to the Jungle...
учи китайскище ни трябва...
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last