- Форум
- По малко от всичко
- Пълнолетник
- За или против сватбата?
Е,че какво му е на брачния договор..?
Ако е толкова важно за човека до мен,бих подписала,не виждам с какво толкова ще ме унижи такава една маневра.
Щом това ще му докаже,че не се женя за него,с цел да го ошушкам и да го захвърля на улицата гол и бос(макар че би трябвало да се е убедил,щом е решил да ме взeма) ,OK тогава.Тъй да е.
Иначе към брака изпитвам смесени чувства някакви.
Не съм против,ама и не го възприемам като нещо кой знае какво,tbh.
Май хич не ми е на акъла още.![]()
The crowd is proud
The crowd is loud
The crowd says"No"!
To friend and foe
I stand between
Of might and unseen
What's right and wrong
Debate sing song
To push away
A chance to stay
An idea born
To laugh or sorn
Reject or see
What will,shall be
One"Yes"is spoken
One voice has broken
The silence still
Pay up the bill
One"Maybe",please
The crowd appease...
"Yes","No","Maybe"
Undecided
Crowd
Divided...
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Обидно ми е, душата, че някой смята, че не съм в състояние да си изкарам парите за хляб и разни дребни удоволствия. Затова и съм защитник на тезата, че ако ще се застраховаме предварително, то по-добре да не се вземаме изобщо.
Затова и се изказах крайно на предните страници, че ако това стане достояние на ушите ми- пътя, сака, билета, самолета и го натирвам обратно.
Последно редактирано от kalpazanka : 08-21-2014 на 16:16
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Душата, защо изхождаш от такава позиция? Договорът си е договор и като повечето договори, предназначението му е да даде сигурност и на двете заинтересовани страни. Ако не си в действителност златотърсачка (говоря на ТИ, но не визирам конкретно теб), то тогава такъв договор може само да те радва. Ако си страната с по-голяма материална възможност, той ти гарантира, че другият няма да отнесе със себе си незаслужено голяма част от твоето имущество. Ако си по-бедният от двамата, той ти гарантира, че годините и усилията, които си вложил в този брак няма да са напразно. С други думи - ти може да влизаш в брака с по-малко, но да работиш, да изкарваш пари наравно, да влагаш сили и енергия в дома, в отглеждането на децата или в някакъв семеен бизнес, а накрая няма да бъдеш изхвърлен като мръсно коте с един гол... пръст в устата, само защото не си разполагал с начален капитал. Всичко зависи от договорката между двамата партньори.
От където и да го погледнеш, договорът е застраховка, а застраховката винаги е добре дошла за всяка от страните.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Ако не ме е ударила голямата любов и гледам да хвана някого за ушите, просто за да съм като останалите, ОК, душата, ще го преглътна тоя договор. В името на това да отгледам 1-2-3 деца и да не ме сочат с пръст и да ми подмятат, че съм стара мома.
Обаче да си разправяме колко се обичаме и как се женим не щото той е богат или пък аз-бременна... и изведнъж да се настани идеята за договор... Ми, не, мерси.
Нека съм наивна, рязка, романтична и тъпа, ама...
Дано животът не ме постави точно в тази ситуация...
Последно редактирано от kalpazanka : 08-21-2014 на 18:01
Точно ако не те е ударила голямата любов, тогава договорът би бил проблем.
Ако любовта е голямата, то какво значение има някакъв договор?
Не ме разбра или аз не се изказах правилно. Ако не е голямата любов, тогава подписването на договор няма да е проблем. Знам си, че сме си партньори и се женим, щото часовниците тиктакат/никой друг не ни иска и няма закъде да се дърпам и да проявявам капризи. Не го обичам /или поне не така, както ми се иска/, затова и не се чувствам обидена от предложението за договор и липсата на доверие.
Не знам що си мисля, че голямата любов не върви ръка за ръка с материалното застраховане.
Голямата любов, душата, е илюзияХубаво е да вярваме в нея, но не бива да се оставяме идеята за нея да ни заслепява. В крайна сметка, единственият човек, който може да се погрижи за теб и да съобрази твоят най-голям интерес, си ти самата
И в повечето случаи - мама и тати също. Никой друг.
Мхм. Значи съм на прав път със съвършения егоизъм, който струи от всеки пост.![]()
Последно редактирано от kalpazanka : 08-21-2014 на 18:19
Ех, ако не си в едната крайност, ще си в другата.
Или за по-подготвената страна. Не всеки договор е изгоден за двете страни.
Хората масово си мислят, че като се ожениш и всичко автоматично става общо.
С малко подготовка и планиране, не само че може да не дадеш нищо, но дори и да вземеш от отсрещната страна.
Брачния договор гарантира единствено половината от съпружеската имуществена общност. Евентуално повече от половината за съпруга вземащ децата или спечелил иск за по-голям принос.
Но СИО си има изключения - личните банкови влогове, наследствата, приходите от дейността на ЕТ.
Aeternal, а и kalpazanka:
http://pravatami.bg/884
Не е съвсем като по американските филми.
Брачният договор не е задължителен. Ако такъв не бъде изрично подписан, влизаш в съда и се бориш по разпоредбите на семейния кодекс и останалото българско законодателство. Ако подпишеш "брачен договор", какъвто допуска новия СК, всичко това може да е предварително уредено.
Може би бъркаш "брачен договор" и брак.
Именно.
Не си застрахован, че няма да ти вземат всичко и без договор.
На kalpazanka й е безразлично дали някой ще злорадства или не. Просто баба й на kalpazanka иска да тропа хорце на сватбата и да домба правнуци.![]()
Е то това им е работата на бабите.
Сега пък защо ти е гадно?
Нали влезе само да злорадстваш?
А по смисъла на бг законодателството общо е само имуществото, придобито по време на брака с изключение на това, което идва под формата на наследство. Ако съпругът/съпругата обаче продадат наследството, другият партньор също слага ръка на половината сума.