- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Тяло от книги. Не от клетки.
Страхотна тема!
В момента чета "Песен за огън и лед" 2рата книга,доста интересна, много леко и бързо се чете. Също така започнах "451 по Фаренхайт", още съм съвсем в началото, но е обещаваща.
Бихте ли ми препоръчали нещо на английски, по-неангажиращо, предвид че ще ми е първа на чужд език. Доста съм хаотична в избора си на книги, нямам предпочитан жанр.
Или преодоляваш страха си и излизаш на сцената, или цял живот оставаш зад кулисите!
-------
Where did my cookie go? O.o
Аз защо не знам Дриймърката да е чела Коелю?
Иначе аз съм чела "11 минути".
Ти![]()
Чела съм го, дам. "Вероника решава да умре" и "Алхимикът". По-назад в темата съм и споменавала по нещо и за двете книги.
Тъжно ми е, че тази страница замира, но е очаквано и разбираемо, предвид работата, с която сме натоварени в този период от годината.
Няма с какво кой знае толкова да се похваля, защото напоследък чета литература свързана със специалността ми в университета, като например Guns, Germs, and Steel: The Fates of Human Societies; Understanding Global Conflict and Cooperation: An Introduction to Theory and History; Bandung Revisited: The Legacy of the 1955 Asian-African Conference for International Order; Culture and Imperialism и т.н. Все скучни неща :Д
Като ми свърши сесията и изляза във ваканция (йей!) ще се разпиша повечко, защото вкъщи ме чакат доста книжки![]()
Чета Когнитивна психология в момента. И Игрите на Ендър. Двете изобщо не са съвместими, ама к'во да се прави - липсва на свободно време.
Хах, познато.
Аз чета гражданско право http://www.conrad.de/medias/global/c...B.EPS_1000.jpg, редувайки го с корпоративни финанси - http://kanellopoulos.files.wordpress...th-edition.pdf.
За ваканцията съм предвидила Майстора и Маргарита, да си довърша поредицата за патрулите на Лукяненко, да прочета Хрониките на Амбър (някой да може да ми я намери онлайн на английски или български?? Ще съм мноооого благодарна.) - Това го виждам да се случи за 15 дни :д
На един професор, който пише (и говори) крайно безинтересно. Дори не си заслужава да го рекламирам...
http://chitanka.info/serie/hronikite-na-ambyr
прочетох "Вината в нашите звезди" стабилно рев му ударих накрая :д много ми хареса, образите на огъстъс и писателят са просто ахх, нарежда ми се в любимите определено. пф и сега отново си спомних, че една позната така и не ми върна "Спасителят в ръжта", ще трябва пак да си я купя, че не мога без да си я чета от време на време, една фраза от нея не ми излиза от главата, ще е някой ден татус на тялото ми даже съм го замислила :д
Развихрих се :Д
Довърших си третата книга от 1Q84 на Мураками. Очарова ме, но някак изведнъж свърши. It didn't ease into the end, but it abruptly ended.
Прочетох Сентръл Парк на Гийом Мюсю. Това е третата негова книга, която чета. Както винаги, всяка глава от книгата започва със страхотен цитат от поет/писател/философ/етц. Страхотна история, но книгата ме разочарова точно в края си, когато авторът обяви, че всичко прочетено до момента е просто... илюзия.
Реших да се захвана с поредицата на Кинг - The Dark Towers. Девет книги са. След това ме чака и "Кристин" на същия автор.
Списъкът ми с книги е толкова дълъг... Ще поствам честичко![]()
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.n...c7fa00b7de705d - направих си коледен подарък сама) скоро ще дам ревю за тях
Току що привърших Спартак на Рафаело Джованьоли. Уникална книга.
В момента чета Lord of the flies by William Golding.
Прочетох:
1. Death on the Nile by Agatha Christie - хареса ми цялата мистерия и неизвестност около убийствата и разкриването на детайли, мотиви и причини зад тях. Някои неща, обаче, ми дойдоха в повечко, особено в отношенията на някои герои.
“A man doesn't wasn't to feel that a woman cares more for him than he cares for her. He doesn't want to feel owned, body and soul. It's that damned possessive attitude. This man is mine---he belongs to me! He wants to get away --- to get free. He wants to own his woman; he doesn't want her to own him.”
Все си мисля, че този цитат is an accurate portrayal of чувствата/мислите на доста хора днес. От двата пола.
“Fey...a Scotch word...It means the kind of exalted happiness that comes before disaster. You know--it's too good to be true.”
Като живееща в Шотландия, нямаше как да не спомена този :Д
2. The Husband by Dean Koontz - някак извън обикновения стил на Кунц. Нямаше извънземни елементи; някои части от историята ми се сториха прекалено exaggerated, та да повярва човек в тях. Някои бяха право в десетката - тоест, бяха непредсказуеми, което се харесва на един поодъртял, опитен ум :Д
3. Already dead by Stephen Booth - подарък ми беше от братя.Действието се развива във Великобритания, Шотландия бива често спомената. Криминална е книгата, разследват се убийство/а, но авторът беше съумял да разкаже и друга история, паралелно с тази, което ми допадна. Не е нещо, което грабва, разтърсва или ужасява, дори, но не мога да виня брат си за вкуса му. Миличкия. Приятно четиво беше.
//така и не почнах с поредицата тъмната кула. тия дни, може би..
///чака ме и towards zero by Agatha Christie. Добре че имам свободно време. хах
Бях забравила, че Towards zero прочетох отдавна.
Дочетох си Lord of the flies by William Golding. Няма да ви занимавам с безполезни анализи. Не ми хареса това, че до края на книгата не разбрах защо момчетата попаднаха на острова. Авторът, обаче, прекрасно е успял да илюстрира някои черти от човешката природа. Не ми действат хубаво dystopian novels, а ме чакат два такива на любимката ми Атууд.
Бр. Както и да е, споделям следното:
“If faces were different when lit from above or below -- what was a face? What was anything?”
“He found himself understanding the wearisomeness of this life, where every path was an improvisation and a considerable part of one's waking life was spent watching one's feet.”
“I believe man suffers from an appalling ignorance of his own nature. I produce my own view in the belief that it may be something like the truth.”
“The half-shut eyes were dim with the infinite cynicism of adult life.”
Хареса ми факта, че Стивън Кинг е използвал Касъл Рок за името на своя ghostly town, появяващ се често в книгите му, точно от тук.
Прочетох и Slaughterhouse-Five by Kurt Vonnegut. И тук няма да се впускам в дълги размисли, а споделям следните мисли:
“And I asked myself about the present: how wide it was, how deep it was, how much was mine to keep.”
“There is no beginning, no middle, no end, no suspense, no moral, no causes, no effects. What we love in our books are the depths of many marvelous moments seen all at one time.”
“All moments, past, present and future, always have existed, always will exist.”
“People aren’t supposed to look back".
“It is just an illusion here on Earth that one moment follows another one, like beads on a string, and that once a moment is gone, it is gone forever.”
“Everything is nothing, with a twist.”
“Well, here we are, Mr. Pilgrim, trapped in the amber of this moment. There is no why.”
Мернала съм око на The idiot by Fyodor Dostoyevsky и Hopes and Prospects by Noam Chomsky.
Никой не е писал за тази година, та ще се разпиша аз.
Прочетени досега:
1. The playboy of the western world - J.M.Synge = ирландска пиеса. Смесени чувства, ошашавих се докато я прочета и надали щях да я грабна, ако не я учехме в курса ми по Controversial classics.
2. Christine - Stephen King.
3. Mr. Mercedes - Stephen King.
4. The Husband - Dean Koontz.
5. The Clash of Civilizations and the Remaking of World Order - Samuel P. Huntington = много забележки имам.
6. The Crucible - Arthur Miller
7. Death on the Nile - Agatha Christie
8. The People Look like flowers at last - Charles Bukowski
Не мога да се впусквам в обяснения надълго и нашироко; за повечето автори съм писала много преди, ако на някой му е интересно, би могъл да се разрови)).
поздрави!
От началото на годината съм прочела сравнително малко книги.
1. "Атлас изправи рамене" - Айн Ранд
2. "Особени сезони" - Стивън Кинг
3. "Дядо Горио" - Балзак
4. "Пир за врани" - Мартин
Писах го и в Любов, но нека се вместя и тук.
Последно - "Мъже" на Г.Марков - прекрасна книга! Малко в повече соц лексика имаше, но аз я очаквах, така че даже не ѝ обръщах внимание (=> настройката за книгата е изключително важна!).
Преди това - "Дзифт" - пълен ужас и ако не беше 150 страници, нямаше да си правя труда да я дочета.
"На живо от София" - очаквах повече, но аз просто си обичам града и все по-трудно се впечатлявам на градска тематика.
Сега дочитам "Нощем с белите коне", която е адски приятна за четене, но по незнайно каква причина върви адски бавно. След нея ще си дочета "Невидими изчадия" на Паланюк, която, подозирам, в оригинал е доста по-добра (още не съм се задълбочила достатъчно в нея). И а пропо, това е една от най-грозните корици, които съм виждала ЦЪК. А някой сигурно е взел пари за направата.
И това са ми по-пресните спомени. Иначе ежедневно чета кратка проза и поезия, последно ми направи впечатление Васка Мадарова, ама не, че е кой-знае какво, просто аз си падам по такива неща/на такава емоционална вълна съм. Също - Георги Рупчев.
И така. След като си довърша започнатите книги (подходящо според Меркурий, хех), ще чета "Булото", "Обич" от Ал. Карасимеонов (която впрочем също започнах и зарязах).
И после мисля да разнообразя с "Мидълсекс".
В бъдещите ми планове са и "Калуня-каля" и "Възвишение". (Решила съм да ги чета в този ред и мисля, че е адекватно.)