- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- На горещия стол е... Electra
Да се намеся, на следващия ще задавам въпроси.
Отговорът на въпроса ти адски много зависи от това на какво ниво искаш да овладаеш езика. Ясно е, че ако искаш да говориш на що-годе правилен руски, без граматика и учебници няма да стане. Граматиката на руския е в десетки пъти по-сложна от тази на английския и немския, събрани заедно. Убеден съм, че почти никой не славянин няма да може да овладее тънкостите на руския в дълбочина, естествено изключваме случая, ако заживее в рускоговоряща страна. Много е важно и дали ти се отдават езиците. Ако случаят е такъв, минимално погледни граматиката за научване на основните правила и после навлизаш в мелодиката на езика със слушане и последващо говорене. И запомни "болгарский и русский язык братские языки, но не братя близнацы" - Бранимир Филипов(ич).
Не съм се изразила правилно - от почти два месеца ходя на курс, а общуването с нейтив спийкър е бонус![]()
Иначе точно тази мисъл визирах - всичко, дето поназнайва руски, се бие в гърдите, че знае, а всъщност е като с английския![]()
Целта ми е далеч над "общувам с пияни руснаци на морето"Eвентуално ще карам и exchange семестър в Санкт Петербург, ама да не казвам голяма дума, че има бая време, докато разбера дали ще ми се получи.
Благодаря ти за отделеното време!![]()
и аз искам Галаксина на стола!!
или числото, т.е. 102
или Анджито
А ти знаеш и немски, и английски, и руски ли?
Щото ако не, не си отваряй устата.
Немски не съм учила, обаче мога да твърдя същото за френски и английски - граматиката на руския ми беше (и все още ми е) много по-трудна отколкото граматиките и на двата езика накуп. Въпреки това всичко си е индивидуално.![]()
Отвори твоята, нося ти подарък.
Немски не знам, защото е груб език, който се учи само от груби хора.
Английски и немски ги е дал като пример, но към тях без проблем могат да се добавят френски, испански, италиански и т.н. , учил съм във френска езикова.
Единствения труден език в Европа е унгарския, може гъза да си сцепиш, но пак няма да го научиш.
не ми се сяда сега, защото не си харесвам живота в момента и предпочитам да седна, когато си върна положителната му страна и мога да разказвам за лошото като за отживелица
papugai, за теб ще я направим легло
да се чувстваш комфортно, както в старческия дом
никой от останалите изброени не е сядал скоро, някои от тях въобще не са