.
Отговор в тема
Страница 3 от 45 ПървиПърви 123456713 ... ПоследнаПърви
Резултати от 51 до 75 от общо 1117
    Мега фен Аватара на an7raks
    Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    защото морала до голяма степен е пресъздаден от тях. Религията е учение за качествен живот. Ама не такъв , да е пълноценен само за теб, ами и за останалите хора и природата. Системата също променя светогледа на хората. Ама идеологиите се менят, а църквата съществува от 2000 години вече. Защото няма безгрешен човек. В патриархалния свят църквата е определяла и налага всички ценности. Тя е играела ролята на съд и тнт.
    Само дето религията налага тези ценности насилствено/чрез заплахи/ и обещания, което прави изпълнението им користно и със задни мисли... Един разумен човек може сам да гради ценностите си без да е необходимо да го заплашват с вечни мъки или да му обещават 72 девици...

Мега фен
    а ти трябва да прочетеш република и фаедо

// към кораба ми е насочен постът

Цитирай Първоначално написано от Auriss Виж мнението
    // към кораба ми е насочен постът
    Добре... Този ред няма да се компилира...

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от an7raks Виж мнението
    сила е създала всичко от нищото да говори за логика...
    ми тя и науката така мисли

(големия взрив)

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от dimitar., Виж мнението
    даже свястна аналогия не можеш да направиш
    на практика с догматик aka религиозен кретен не може да се спори, защото при него критическа оценка на нещата няма, а и няма как да има, неговият светоглед е затворен между студените страници на някаква си книжка и в опит да даде отговор на екзистенциални въпроси, от които си няма и грам понятие, същият сладур цитира рандъм фрагменти от библията (на всичкото отгоре не по предназначение) и крещи "аз съм прав". ти самият не правиш нищо по-различно
    "има бог, защото бог е казал, че има бог" - npp
    "бог е източноправославен" - defender
    и т.н.
    митко пак показва завидно ниво

Мега фен
    Добре... Този ред няма да се компилира...
    /*
    http://sacred-texts.com/cla/plato/rep/index.htm

http://sacred-texts.com/cla/plato/rep/rep0109.htm

да му спестя търсенето */

Само дето религията налага тези ценности насилствено/чрез заплахи/ и обещания, което прави изпълнението им користно и със задни мисли... Един разумен човек може сам да гради ценностите си без да е необходимо да го заплашват с вечни мъки или да му обещават 72 девици...
    Да бе. Насилствено е ставало, защото е попадала в грешни ръце. И сега има алчни попчета, но в смисъла на християнството няма нищо насилствено. Тя е започнала именно като борба с неправдата. Когато са били много тежки времена и хората са се нуждаели от обединение и съпричастност. Та призовава за един духовен ред.

За мен повечето хора още дълго време ще останат не толкова разумни. Образованието не е за всеки... По важно е всеки да бъде научен на добродетелните ценности. Или на философия, която да не те превръща във материален консуматор - пиявица

ауре стига тегли американски пропаганди. въобще не ги чета. тва кат вегетарианците направо.

Мега фен
    .....................

Мега фен
    Образованието не е за всеки... По важно е всеки да бъде научен на добродетелните ценности
    Образованието не е за всеки => ще промиваме на хората мозъците.

бих ти казал да си ебеш майката леке лицемерно, ама не съм толкова невъзпитан

Мега фен
    Да бе. Насилствено е ставало, защото е попадала в грешни ръце. И сега има алчни попчета, но в смисъла на християнството няма нищо насилствено. Тя е започнала именно като борба с неправдата. Когато са били много тежки времена и хората са се нуждаели от обединение и съпричастност. Та призовава за един духовен ред.

За мен повечето хора още дълго време ще останат не толкова разумни. Образованието не е за всеки... По важно е всеки да бъде научен на добродетелните ценности. Или на философия, която да не те превръща във материален консуматор - пиявица
    корабе, добър човек си ти

атеистите не са лоши, просто май в основа на тяхната логика стой страха на първо място.
    в смисъл атеизма е може би по-скоро проява на слабост, а не толко сила на раума.

абе, не знам.
    Последно редактирано от defender : 10-28-2014 на 18:58

Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    ми тя и науката така мисли

(големия взрив)
    Големия взрив е само една от ТЕОРИИТЕ и никой не заявява категорично, че така е станало... Истината е, че науката казва "Не знам " на много от важните въпроси, но поне не въвежда никого в заблуда с недоказани твърдения.

Супер фен Аватара на JDeel
    Така си е, и това просто показва каква човешка измислица е религията. В днешно време и децата са наясно, че "Не прави това" е чисто предизвикателство да го направят. До скоро модела за възпитание е бил да се забраняват нещата. Още от малки ни пълнят главите с думички като "Не", "Недей", "Не може". Този метод на забраната не е показал кой знае какви резултати, но е най-интуитивен и не изисква акъл. Толкова ли глупав е Бог, че да ни предложи толкова маймунски диктаторски подход

Вместо "Не убивай" можеше да е "Цени живота на останалите същества, защото той е толкова свещен, колкото и твоя". Вместо "Не кради" можеше да е "Цени притежанията на ближния, както цениш своите, независимо дали имаш повече или по-малко". Просто е по-добре да липсва това "Не".

Само че 10-тте Божи заповеди за написани в маймунски стил. А мозъците ни са шампиони в обръщането на "Не" в "Да", което пак казвам, и децата го знае, камо ли пък Бог.

Щом аз дето съм обикновен човек мога да се сетя за по-добър вариант на тия прословути заповеди, то Бог дето е в пъти повече би трябвало да може да се сети за пъти по-добър вариант. Но явно някой друг (човек от ония векове) се е сетил преди него, след което една сурия народ са повярвали, че не е бил човек тоя дето ги е измизлил, а самия Бог. Наивно, и за съжаление деструктивно

Мега фен

хаха, супер

корабе, добър човек си ти

атеистите не са лоши, просто май в основа на тяхната логика стой страха на първо място.
    в смисъл атеизма е може би по-скоро проява на слабост, а не толко сила на раума.

абе, не знам.
    За митко, не знам, ама твоята логика гърми...

Мега фен
    ми стоя си на терасата и си гърмя, ей такова, хаха

ПП: митко е класика, това не е ирония, говоря нормално
    Последно редактирано от defender : 10-28-2014 на 19:14

anonymous895156
    Guest
    ауре стига тегли американски пропаганди.
    научен си на добродетелните ценности

Образованието не е за всеки => ще промиваме на хората мозъците.

бих ти казал да си ебеш майката леке лицемерно, ама не съм толкова невъзпитан
    90% от новото българско население е висшисти. Питам. Какво направи цялата ни образователна система в България за 20 години, че новото поколение до такава степен да деградира? С какви ценности капитализма и глобализма одухотвори децата?
    Образованието е ВАЖНО, но не е всеки човек има качествата и капацитета.

Аз също съм атеист, защото не виждам логически причини за бъдещето на обществото ни като природата ни е егоцентрична.Щото и колкото да си умен, ако нямаш вяра - ще предпочетеш да продадеш душата си на дявола за някви си мижави 50 години и да оставиш поколенията след теб в гибел, НИЩО ЧЕ СИ ОБРАЗОВАН.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от dimitar., Виж мнението
    даже свястна аналогия не можеш да направиш
    на практика с догматик aka религиозен кретен не може да се спори, защото при него критическа оценка на нещата няма, а и няма как да има, неговият светоглед е затворен между студените страници на някаква си книжка и в опит да даде отговор на екзистенциални въпроси, от които си няма и грам понятие, същият сладур цитира рандъм фрагменти от библията (на всичкото отгоре не по предназначение) и крещи "аз съм прав". ти самият не правиш нищо по-различно
    "има бог, защото бог е казал, че има бог" - npp
    "бог е източноправославен" - defender
    и т.н.
    а отгде знаеш дали някои хора не са срещнали самия истински Господ Бог и чули Неговия глас?!, не допускаш ли, че е възможно да е имало мнозина, които са видели Неговото явление с чудеса и знамения?!

'Оцени' сатанизма на лавей ако обичаш
    Твърдо негативно. То е просто очевадно за какво иде реч. На който му е изпила чавка мозъка и се прехласва по тези неща, да му е честито - записал се е в губещия отбор. Шандор Лавей е написал нещо като библия с обратен знак, където се стреми да обърне понятията добро и зло. Това е духовно съсипан човек инспириран в живота и творчеството си от бащата на лъжата - дявола. Така че ако все още се залъгвате, че тук ще намерите някаква истина- сори, това е мястото, където със сигурност няма да я намерите. Ако истината ви боде в очите и вместо нея предпочитате да ви лъжат,значи сте закъсали много яко.
    Както казва един богослов, ,, Дяволът-това е маймуната на Бога'' т.е. жалък имитатор. Имитира Бога , Библията, Църквата, истината... все с обратен знак. Кой е той е описано в Библията, каква участ му е предопределена е описано в Апокалипсиса, както и това каква е участта на тези, които му се кланят и му играят по гайдата.
    Така че - който както си е постлал приживе...
    Господ да ви вразумява!

Мега фен
    90% от новото българско население е висшисти. Питам. Какво направи цялата ни образователна система в България за 20 години, че новото поколение до такава степен да деградира? С какви ценности капитализма и глобализма одухотвори децата?
    Образованието е ВАЖНО, но не е всеки човек има качествата и капацитета.

Аз също съм атеист, защото не виждам логически причини за бъдещето на обществото ни като природата ни е егоцентрична.Щото и колкото да си умен, ако нямаш вяра - ще предпочетеш да продадеш душата си на дявола за някви си мижави 50 години и да оставиш поколенията след теб в гибел, НИЩО ЧЕ СИ ОБРАЗОВАН.
    https://www.youtube.com/watch?v=8-qEiB6a5f4#t=1820

малиии ква гибел ни е замисли тоя

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    а отгде знаеш дали някои хора не са срещнали самия истински Господ Бог и чули Неговия глас?!, не допускаш ли, че е възможно да е имало мнозина, които са видели Неговото явление с чудеса и знамения?!
    "Тогава ако някой ви каже: Ето тук е Христос, или: Тука, не вярвайте;" (Мат 24)

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Pitancho Виж мнението
    Проблемът не е в това как си го оформил графично, а в съдържанието, т.е. имах впредвид че твърденията не са верни.
    Неуспешен като при теб или заблуден като при npp опит да намериш вярата не променя факта, че обектът ѝ съществува. За толкова века има прекалено много успешни опити, за да ги игнорираш с чиста съвест. Не случайно светците са пример за подражание. Били са от всякакви възрасти и съсловия,но са намерили начин. Още повече, че Бог не се крие като шушумига, ако решиш да Го търсиш. Само дето се противи на горделиви, а на смирени дава благодат. Та намирането на Бога не е само интелектуално упражнение, а трябва и да посвиеш перките и да се пазиш от пороци. А нали и гордият ум не иска да си признае незнанието, и се напъва да се оправи сам, не признава опита на по- мъдрите и не търси и не изпълнява съветите на по- опитните. Никой не е успял по този път,така че си помисли ти къде си оплескал работата. Ти си се отказал, npp колкото и да препрочита Библията не иска да види, че човек от човек се учи, а не се абонира директно за откровения и наставления свише. Нашият човек пък е повярвал на клеветите на лукавия лъжец, че Бог е някакъв деспотичен Big Brodher и се е панирал от ужасите, които се мътят в главата му... Абе хора, няма нужда да ходите през 9 земи в 10а, защо усложнявате толкова нещата и сте тръгнали сами да изобретявате всичко! Нима църкви и манастири са затворени, свещениците са избити, а вярващите не смеят да се покажат?
    Та в резюме, неуспешният опит, ако човек не си види грешката и не се помъчи да я поправи не го обогатява. И извода аз съм врял и кипял в тези неща е дълбоко погрешен. Търсил си под вола теле и не си намерил. Имаше един афоризъм от времето на соца - някои наричат растежа на грешките си грешки на растежа.
    Аз уважавам правото на всеки да си изгражда позиция по мирогледни въпроси. И Бог никого няма да набута насила в рая. НО!
    Човек, който е духовно неграмотен не бива да се смята за спец по неща, от които не разбира, ако иска да бъде честен пред себе си. Ако си обущар - гледай си работата и не отивай по-далеч от обувките. Уважавам ти труда и уменията, но никой не е длъжен да ти слуша глупостите, когато изказваш мнения за неща които не познаваш. То си личи от километри, когато говориш за неща от които нямаш не само опит, ами и понятие. Например какъв молитвен опит имаш, та твърдиш, че молитвата била голяма простотия?!!
    Ето защо смятам в удобно време да дам, моля за извинение, ама поне малко по- компетентно мнение по графично прегледно структурираните ти твърдения.
    П. С. За разлика от теб, аз не смятам, че разговор между атеист и вярващ е безпредметен. Преди доста време попаднах на едно интересно изказване на западноевропейски католически проповедник. Той казва, че за него като свещеник е голямо щастие да попадне на атеист в днешно време. ,, С атеиста имаме общ проблем, само че го разрешаваме по различен начин. С такъв човек съм готов да дискутирам винаги. Но какъв духовен разговор би могъл да проведа с преобладаващата маса хора, които заявяват, че това, дали има Бог или не просто не ги интересува''
    ти като се пишеш за толкова голям специалист, изгонил ли си бесовете поне от един обладан така както Исус и Неговите истински ученици са го правили, т.е. без изгонените бесове да могат да обладаят отново до края на "века"(вечността), и изцелил ли си напълно поне един болен така както Те са изцелявали, т.е. без той да се разболее повече до края на "века"(вечността), а възкресил ли си поне един мъртвец така както Те са възкресявали, т.е. така щото той да наследи изобилен и вечен живот в истинския Бог?!, но ето как нито изповядваш истинската Божия истина, но ръсиш някакви си сектантски шикалки от онези, които никога не са ползували някой в истинския Исус Христос, и това е защото единствената ти цел сякаш е да се чопкаш с някого като някакъв духовен дон кихот, а не да направиш нещо добро за твоя ближен(съжител) или брат, ако ти и останалите подобни на теб сектанти видите някой наистина свят/праведен човек, и се втурвате да го нападате, но ако някой лъжепророк ви проповядва само сатанински шикалки, тогава сте склонни да приемете неговите думи за истина повече отколкото думите на светия/праведния, и така дори и ако дойде не един, но хиляди антихристи на света, вие дори няма да разберете кога сте били ограбени, за останалото да не говорим, понеже дори и ако сте помогнали на милиони човеци, но на света има още от онези, които все още не са спасени за изобилен и вечен живот в истинският Господ Бог, Той пак ще каже, че има още работа да се върши във вярата, обаче ето как вие не сте спасили дори и един човек както трябва, иначе може да сте погребали милиони, но бързате да се хвалите, и даже казвате, че Онзи, Който слуша думите от устата на истинския Господ Бог и ги свидетелствува на други хора по Неговата(Божията) Воля е нищо, а многовековното предание от човек на човек е много повече
    Последно редактирано от npp : 10-28-2014 на 20:04

Мега фен
    "Тогава ако някой ви каже: Ето тук е Христос, или: Тука, не вярвайте;" (Мат 24)

а ако някой истински Светия, като Св. Петър, Св. Йоан и Св. Павел, ви е написал послание от истинския Бог Отец и истинския Господ Исус Христос, пак ли няма да (по)вярвате, и ще го изкарате, че е лъжепророк?!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си