- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Фон-дьо-тени,коректори,основи за грим, пудри, ружове и т.н
По мое наблюдение европейските CC-та са точно фон дьо тени, дори не са тонирани кремове. Допадни ми от намазване на ръка CC-то на Max Factor, но не ми трябва подобен продукт в момента.
Иначе тези дни съм с мостричка на Etude House Moistfull Super Collagen CC Cream #N02, който е със супер приятна консистенция, естествено леко покритие и точно перфектният лъскав завършек, който не мазнее. Задържа ми се прилични 8 часа без каквото и да е отгоре (освен руж на бузите). Много ми харесва и мирише също толкова приятно като цялата Collagen Moistfull серия. Поръчах още 10 мостри от него за символичната цена от 2 долара.
Другото CC, което съм пробвала е Missha Complexion Coordinating BB Cream. От него бях поръчала 20 мостри, най-вече заради супер високият фактор. Първоначално е бяло, но след като се размаже се слива с цвета на кожата. Възможно най-лекото покритие, което може да има продукт за лице. Доволна съм много и от него.
Поръчах и 10 мостри на Tony Moly Luminous Glow Aura CC Cream, както и на Etude House Correct & Care CC Cream #Silky. Вече май съм пробвала много стабилно количество корейски BB-та и CC-та.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
От ибей ли ги поръчваш?
Тези специално от RoseRoseShop. Иначе и в beautynetkorea има евтини тестери.
не знам дали сте го пробвали, обаче според мен Garnier 5 Second Perfect Blur е адски добър, въобще не очаквах....http://fifth-gorgeous.blogspot.com/2...blog-post.html
Колкото и да се навивам, че няма да си купя ПОРЕДНИЯ фдт преди да свърша стария, който не ме удовлетворява достатъчно, не мога. С тези продукти само тествам и тествам. Пробвала съм сигурно 50 различни.
Искам нещо наистина дълготрайно и водоустойчиво (поне ако ми текне сълзичка да не става вадичка) и може би среднопокривно, защото нямам особени проблеми с кожата, но имам няколко малки червени петънца, които аз сама си знам, забелязвам ги, вбесяват ме и искам да ги няма.
Насочила съм се към един от следните:
Colorstay (не съм го пробвала, чувам само положителни мнения, от години се каня да го изпробвам)
Vichy Aerateint pure - един от любимите ми, лек, покривен, точния цвят си знам, грешка няма :Д
Deborah Milano 24 ore - втория любим, малко по-тежък и доста по-покривен, не мърда буквално с 24 часа ако не го почистиш
Radiant Time proof / Air finish / Natural fix - иска ми се да пробвам и трите, защото Радиант са страхотни и много над качеството на Мейбълини Лореали тем подобни, които са в същата ценова категория
Catrice photo finish - не съм изпробвала, но все се каня, а много уважавам марката
Някой пробвал ли е нещо от споменатите?![]()
Последно редактирано от JoLLiE92 : 10-16-2014 на 15:27
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to touch your body ,
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Colorstay имам аз, но го нося в момента смесен с Rolling Fit BB на Peripera. Държа го в един cushion и го нанасям с неговото тапмонче, защото така има по-леко покритие.
А ти все още не си навита за корейско BB или те присняват цветовите ограничения?
Цветовете ме съмняват, да. А и не съм се престрашила.Трябва да ги проуча добре. И си ги представям по-скоро като кремче, което нищо не прикрива.
бту мисля, че ти беше говорила за кремове с охлюви - мажа се с охлюви в моментастранно решение за човек, който се харесва с по-тъмен цвят на кожата, но това е част от поредния опит да се отърва от червените петънца, които май само аз си виждам
![]()
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Ама те охлювите няма да ти свалят тена.А за избелване до цвят по-светъл от естествения ти въобще не можем да говорим. Самата им слуз е богата на много полезни вещества като колаген, еластин и алантоин. Слузта освен, че е анти-бактериална спомага и за много по-бързото регенериране на клетки. За хора с кожни проблеми е прекрасна, а аз си мажа гелчето с 70% слуз и по ранички и порязвания и зарастват доста по-бързо.
Мен ако питаш си прикриват достатъчно повечето BB-та. Въобще не се възприемам бетонирата какъвто е ефекта на повечето фон дьо тени. С BB-то лицето изглежда много по-естествено. Нетренираното око изобщо няма да забележи, че имам нещо отгоре. А си прикрива, изравнява и освежава достатъчно, защото въпреки хубавата ми кожа, тя не изглежда чак толкова перфектно колкото е всъщност с грим. Пък и ти все пак каза, че нямаш кой знае какво да прикриваш. Аз също обикновено имам само лека червенина отстрани на носа.
И пак ме съмнява да си намеря достатъчно тъмен цвят (казала тя, чувствайки се негърка)![]()
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
я ми препоръчайте от тия корейските бб за светлс кожа с жълт подтон, аз нямам нищо по лицето, така че фдт не ми трябва
Хаяши, ти откъде ги поръчваш точно да не взема да се излъжа с някой кофти продавач
ЕДит: Etude House Moistfull Super Collagen CC Cream- това ми хареса май
нюансът е жълтеникав като за мен :Д
http://www.musingsofamuse.com/2014/0...-swatches.html
на мен ми трябва нещо като мейбълин 210 , но само като нюанс, иначе мразя Мейбълин :Д
Последно редактирано от therichbitch : 10-16-2014 на 21:08
Тъкмо щях да пиша, че мойто не е такова жълто чак, но тази мацка има W13, а аз съм с N02, който е по-светъл и по-неутрален, нищо, че пак е жълтеещ. На мен много ми допада това CC, въпреки, че по-скоро го определям като BB, защото си има съвсем прилично покритие достатъчно да скрие всичко, което искам и пак да изглежда естествено. То е по-лъскавичко. W13 на Etude House на мен ми е достатъчно тъмно, за да не мога да го нося. Иначе и от Precious Mineral Bright Fit имам една мостра, но или ще я подарявам, или ще я смеся с нещо друго.
Missha имат доста тъмни нюанси. [Url="https://www.google.fr/search?q=missha+bb+cream+27+vs+31&newwindow=1&espv =2&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=3J1AVM_2KsjxasLrgs gF&ved=0CAgQ_AUoAQ"]Можеш да видиш[/U] колко тъмни мацки ги носят.
Аз пазарувам от RoseRoseShop, beautynetkorea, доста продавачи от eBay и не съм имала никакви сериозни проблеми, които да ме изнервят.
Аз днес съм с него, не се окислява изобщо моят цвят. Ето и снимка щракната на бързо.
http://i226.photobucket.com/albums/d...psd09a9684.jpg
Игнорирайте косата ми, навън е супер мъгливо и бухна ужасно.
Ааа, най-накрая си направих лосион от мицеларната вода на авен + зехтин. Разкошно почиства, но имам въпрос - вие за цялото лици ли го ползвате или само за очите?
мерси, Хаяши
ако е тъмен, няма смисъл, на мен ми трябва светъл, но жълт, ще видя още review-та значи
това синичкото измивното за лице хубаво ли е? гледах го в сайта и ми се стори прекалено евтино, после обаче го видях в снимките ти, пък ти нали се интересуваш и разбираш, та питам :Д
Последно редактирано от therichbitch : 10-17-2014 на 21:47
Какво е мнението ви за SuperStay Better Skin на Мейбълин? Покривен ли е и издържа ли толкова, колкото го хвалят??
мисля, че си реших проблема с жълтия подтон, имало си специални жълти коректори за фдт , капваш една-две капки и се променя подтонът
нз как не ми е хрумнало да потърся по- рано
Аз искам да попитам Афинитон и СуперСтей е по-добър? Като цяло и за двата има положителни мнения, но реших тук да се допитам![]()
JoLLiE92, аз ползвам на Катрис - Photo Finish
Много съм доволна, покритие средна работа, може да се понаслагва. За моята суха кожа е доста добре, не ми подчертава сухите места, доста съм светла и си оцелих и цвета. Издържа сравнително доста време, абе за парите си (13-14лв.) е доста добър. Поне за мен.
![]()
![]()
Весииии
![]()
![]()
![]()
Една Любов, Една Борба, Един Отбор
http://makeupandbeauty.com/coastal-s...yellow-review/
Примерно този, има различни видове
Утре ще пусна снимка, да се види разликата, че на вечерна светлина не се вижда добре
Последно редактирано от therichbitch : 10-29-2014 на 13:13
Да, разбрах. Пробвах различни видове и нямаше нито един, който да ми пасне на цвета. Учудващо защо са толкова хвалени.
А тя от жълтия ли капва или от зеления о.О
Афинитон ми беше първият свестен фон-дьо-тен - след Импала, пхаха. Трябваха ми 3 опаковки докато се усетя, че грешката не е в мен и че не е нормално в магазина да ми стои перфектно, да го купя и като го ползвам вкъщи, да съм откровено оранжева. И това беше преди поне 5 години, смятайте колко са малоумни и как още не са сменили формулата.
от жълтия :Д
ако се сложи малко повече от капка две, си става жълтоо