- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Има ли начин да забравя Бог?

Реториката, брат. Бива те да ми обръщаш думите срещу мен, браво. Ако се опитвах на всяка цена да 'спечеля' някакъв дебат, и аз така щях да постъпя.А за мизерията в страните, където църквата има власт питам
* каква власт има в България църквата, след като по конституция е отделена от държавата и по устав духовниците нямат право да заемат политически постове?
* когато руснаците преследваха църквата, в по-малка мизерия ли живееха.?
Прав си. Обаче в отговор ще те попитам за държава, в която църквата или джамията са били на власт, и си можел безнаказано да излезеш с някакво провокативно произведение на изкуството; шантава музика или просто да излезеш навън облечен по нетрадиционен начин. Някак трудно се оказва да се сетя за такава.
Ми отиди и ги питай следващия път като ги слушаш какво мислят за Азис или чалгата; какво мислят за хората, които имат някакви сексуални фетиши; какво мислят за мъжете с дълга коса ако щеш. Питай ги какво мислят и за метъл музиката или съвременното изкуство. Питай ги за холивудските филми какво им е мнението, за западната култура. Питай ги после какво мислят за водената от Путин политика.Слушал съм какво говорят поповете и всички се молят и призовават за добро и мир.
Мога да ти гарантирам, че в огромен процент от случаите ще останеш с кофти вкус в устата. Ако не споделяш мнението им, де.
Да разбирам ли че смяташ за нередно и да се преследва наказателно изказването 'негрите са подчовеци' или 'негрите статистически са с по-ниско IQ от бялата раса => са по-глупави, а и масово се наблюдава склонност да се организират в гета и неспособността им да се впишат в обществото'. Това, по принцип, не е далеч от истината. Необходимо ли е да го казваш ? Какво ще постигнеш ? Искаш всички да знаят, че хомосексуалността е грях. Окей. Питам защо ? Какво целиш? Мислиш, че хомосексуалните ще започнат да спят с противоположния пол, защото обществото го смята за грях ли ? Ми това си е чисто репресиране бе пич. Буквално изнудване. Чист фашизъм.Колкото до насилието, доста хора в ,,цивилизования'' Запад са преследвани и уволнявани само за израза ,,Хомосексуализмът е грях'',или даже ,,Не го одобрявам.''
Какво ти дава правото ? Кой си ти, че да си налагаш вижданията ?
И преди да ми скочиш - не, аз не налагам своите. Отхвърлянето на твоята доктрина не означава, че се опитвам да наложа на околните своя собствен мироглед.
Единственото, което се опитвам да ви набия в канчетата е, че религията ви възгледи не са закон и никой не е длъжен да се съобразява с тях.
А когато на база вярата си започнете да обиждате хората - и да, точно това правите - държавата е в правото си да вземе мерки.
Както вие четете Библията, така аз чета конвенцията за защита на правата на човека.
Ако не рева срещу глупостите ви, някой ден ще рева от действията ви. Гледам на североизток и просто ме побиват тръпки. А на тебе сигурно ти става пишката. Разбираш ме, надявам се.ПП: Аурисе, орева форума бе братче, направо ми стана жал за тебе.
И ето, продължава същия цирк. Гоня си опашката като водя каквато и да било дискусия с религиозни индивиди.Какво даваш клипове и сравняваш православните с някакви гамени дето бият хората, тва е гадно
Ми като не харесваш еди-кви-си хора - окей, не си ги харесвай.
Ама недей ми обяснява, че религията ти няма общо с омразата, лееща се в обществото, просто защото ти не принадлежиш към групичката, която тероризира околните.
Звучиш като някой нацист на нюрнбергския процес, разбираш ли го това ? Смешно е. Може ти да не си индивидуално отговорен, но институцията, към която се числиш, с нищо добро не мога кредитирам.
Последно редактирано от Auriss : 11-05-2014 на 19:48