- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Има ли начин да забравя Бог?
То та клетва пред кого я дават, пред тях си ли. Ти да чуваш в клетвата да има нещо да се казва за Бог.
в живота на всеки има и радост и тъга, или смееш да твърдиш, че в твоя всичко е перфектно-само радост?
това, че хората сме алчни и обикновено мислим само за себе си, ни пука за ближния/себеподобните си (в случая негърчето в африка) си е наша вина, а не вина на създателя, и примерно след 1000 години може и да не е така,-да няма хора, които умират от глад)
човечеството в крайна сметка ще разбере, че това е неправилно, върви напред, колкото и бавно да е
ако не си схванал, негърчето в Африка гладува заради алчността на други хора, но и то(неговият дух) е заслужило съдбата си заради грешки в минал живот-примерно духът му е бил от тези, които са виновни за сегашното му състояние, или е убивал други хора и т.н.
така чувствам аз нещата, не искам да те убеждавам в моето мнение/разсъждения, убеждения, защото е недоказуемо и те разбирам ако ме сметнеш за луд :Р (не че ми пука, да си знаеш)
Последно редактирано от fire_magic : 11-07-2014 на 20:55
Е , че клетвата пред кой се дава ве? Бойко се покръсти, виж го каза, Бог да бил с тях.. :d :d мършички малки.. ама не си мисли, че ако властта беше в храма, щеше да е по-добре, а напротив. ей такива щяха да сложат чалмите, да вземат библията, да хипнотизират народа и да го изнудват, но сме прескочили тези времена вече![]()
Айде пак! Кой където го сърби, все там гледа да се почеше.Аз писах вече какво падение е, когато пренебрегването на съвестта се съчетае със самооправданието, ама няма кой да чете. И ако се самоцитирам, това не е от скромност, а защото е казано доста преди аз да съм бил заплануван. 10 века преди Христа пророк Давид се моли с винаги актуалното ,,Не отвръщай сърцето ми към лукави думи, за извиняване на грешни дела'' Пс 140
я пак, я пак, за секса и съвестта и науката? Като докаже, науката, че има нещо вярно, тогава ще вярвам.![]()
чикията оформя характера
извън темата - глей какво става в центъра на Европа - това трябва да го види тигъра http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4414131
Айде пак! Кой където го сърби, все там гледа да се почеше.Аз писах вече какво падение е, когато пренебрегването на съвебсттасе съчетае със самооправданието, ама няма кой да чете. И ако се самоцитирам, това не е от скромност, а защото е казано доста преди аз да съм бил заплануван. 10века преди Христа пророк Давид се моли с винаги актуалното ,,Не отвръщай сърцето ми към лукави думи, за извиняване на грешни дела'' Пс 140
Не вярвам в булшитите за минали животи... Напълно съм съгласен с идеята, че едни хора са виновни за страданието на други хора, както и че някои хора сами са си виновни. Обаче, къде е Бог в цялата тази картинка? Щом хората са способни сами да управляват света, да определят кое е добро и кое е зло, да причиняват страдание или щастие, то Бог е излишен. Или поне Богът, познат ни от Християнството като добър и милостив, грижещ се за хората тип...
ми като не вярваш в булшитите за минали животи аз кво да направя? (аз пък вярвам)
относно философията на Спиноза чете ли? коментирай я, ако не си, ето линк http://bg.wikipedia.org/wiki/Барух_Спиноза
"всичко, което се случва става посредством необходимостта"
не вярвам в християнския бог, ако още не си разбрал, за мен той е измислен, идеализиран от човека образ, когото ги радва и удовлетворява това, което те търсят
ако толкова искаш ела ми го пръсни? -нямам против?
адрес искаш ли?
Що пак търсиш под вола теле? Откога науката е идола, дето дава отговор на всички въпроси? Ще има да я чакаш да ти отговори на въпроси, с които тя е обявила, че не се занимава. Ама това е твоята всесилна богиня и щом тя не може да го докаже, значи никой друг не може и значи е недоказуемо, следователно невъзможно. На това му се вика ограничен кръгозор. Погледни се малко отстрани!
турбо глупав кораб, ще докаже науката-хахахаха, толкова знаеш и какво науката е доказала, и колко мозъци е промила, невеж глупак тип псевдо умник-"не вярвам в нищо, което науката не е доказала", тя и да е доказала/ и да докаже,(което е много малко вероятно в този случай) точно пък на теб ще ти го каже наготово, щото си мноу важен, да те просветлят безплатно/без усилие от твоя страна да ти кажат в какво да вярваш
Последно редактирано от fire_magic : 11-07-2014 на 21:24
ти ако си удовлетворен от сегашното си състояние-че не вярваш в нищо, или не знаеш в какво точно вярваш, няма да искаш науката да ти доказва нещо, а ще си щастлив и удовлетворен напълно така, но не си
кораба потъва или плава, но не знае накъде
хахаха