.
Отговор в тема
Страница 32 от 45 ПървиПърви ... 2228293031323334353642 ... ПоследнаПърви
Резултати от 776 до 800 от общо 1117
    Мега фен Аватара на an7raks
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Ама християнството не е реваншизъм към големите ве. Ако си мислиш, че хората стават християни за да може Бог да отмъщава на големите, защото те им завиждат, ми много се лъжеш. Пък и може и такива вярващи да има, не знам.
    Не, идеята на налагането на християнството е бедните и слабите да не закачат големите. Замисли се кой го е наложил? Дали са го наложили селяните, дето преди 2000 години не са излизали от селата си или властимащите римляни? С каква цел е наложено в Европа и България? Просто с появата на по-големи държави и империи се е появила и нуждата масите от различни хора с различни вярвания да се обединят и да следват своите господари безпрекословно.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от an7raks Виж мнението
    Не, идеята на налагането на християнството е бедните и слабите да не закачат големите. Замисли се кой го е наложил? .
    Само, че християнството не ни отделя от материалното т.е. не ни забранява да изкарваме пари, освен това не забранява и богатството.
    Така, че няма логика.

Ако християнството насила и задължително ме отклоняваше от това да имам семейство, да изкарвам пари или да стана богат (ако съм кадърен). Щях да се замисля дали не си прав.
    Последно редактирано от defender : 11-08-2014 на 23:10

Ми, аз съм прост човек и като такъв, разсъждавам на база нещата, които виждам/чета. Не мога да си правя разни извратени интерпретации на даден текст.
    ми като не можеш си мълчи и не псувай някои хора, които четат и вярват в нещо, каквото и да е то. няма смисъл

Корабе, ти си един от последните хора, които могат да казват на някого да замълчи... Научи се да си формулираш мислите и може да не си вечно неразбраният.
    Само, че християнството не ни отделя от материалното и не ни забранява да изкарваме пари, освен това не забранява и богатството.
    Така, че няма логика.

Ако християнството насила и задължително ме отклоняваше от това да имам семейство, да изкарвам пари или да стана богат (ако съм кадърен). Щях да се замисля.
    Тогава защо толкова усърдно плюеш по капитализма с разни доводи, че не бил християнски?

Не, идеята на налагането на християнството е бедните и слабите да не закачат големите. Замисли се кой го е наложил? Дали са го наложили селяните, дето преди 2000 години не са излизали от селата си или властимащите римляни? С каква цел е наложено в Европа и България? Просто с появата на по-големи държави и империи се е появила и нуждата масите от различни хора с различни вярвания да се обединят и да следват своите господари безпрекословно.
    ми римляните разпъват Исус, не селяните. . . после става революция и въвеждат Християнството.

Мега фен
    Тогава защо толкова усърдно плюеш по капитализма с разни доводи, че не бил християнски?

защото в капитализма има алчност, там бог е парите.
    аз съм за капитализъм, в който Бог е Бог, а човешкия живот стои над парите, защото не човека е създаден за парите, а парите за човека.

ако изобщо има такъв капитализъм де.
    Последно редактирано от defender : 11-08-2014 на 21:41

Революция... на баба ти хвърчилото...

Корабе, ти си един от последните хора, които могат да казват на някого да замълчи... Научи се да си формулираш мислите и може да не си вечно неразбраният.

Последения човек слага края, затваря корицата и точка. Последен не последен, ще слушаш.

Революция... на баба ти хвърчилото...
    Ами Исус е бил най-обикновен селянин.

Мега фен
    Град
    В деколТето тИ
    Само, че християнството не ни отделя от материалното и не ни забранява да изкарваме пари, освен това не забранява и богатството.
    Така, че няма логика.

Ако християнството насила и задължително ме отклоняваше от това да имам семейство, да изкарвам пари или да стана богат (ако съм кадърен). Щях да се замисля.
    значи е пълен булшит, и кво като станеш богат бе дефенди? щастлив ли ще бъдеш?
    значи ако християнството ти забраняваше да си богат, щеше да се замислиш дали да бъдеш християнин?!?
    осъзнаваш ли колко зле звучиш, и колко си беден всъщност

защото в капитализма има алчност, там бог е парите.
    аз съм за капитализъм, в който Бог е Бог, а човешкия живот стои над парите, защото не човека е създаден за парите, а парите за човека.

ако изобщо има такъв капитализъм де.
    Е, как се изкарват пари без да ги искаш/без да си алчен/?

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от fire_magic Виж мнението
    ама не е задължително да станеш богат, не това е целта, просто човек като е кадърен и парите сами си идват, какво сега да тръгнеш да бягаш от таланта си ли, баси ужаса,

Мега фен
    Е, как се изкарват пари без да ги искаш/без да си алчен/?
    добре за тебе няма други движеща сила за изкарване на пари

Аз чувам и слушам, но не откровени идиоти като твоята особа...
    Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    Ами Исус е бил най-обикновен селянин.
    Да, точно той е направил Християнството световна религия... Кръстоносните походи, мисионерството и държавниците нямат нищо общо...

е, кво, няма ли е щастлив?

добре за тебе няма други движеща сила за изкарване на пари
    Е, каква друга движеща сила, освен желанието за придобивки и по-добър живот?

Мега фен
    Град
    В деколТето тИ
    ама не е задължително да станеш богат, не това е целта, просто човек като е кадърен и парите сами си идват, какво сега да тръгнеш да бягаш от таланта си ли, баси ужаса,
    нагло ли ще бъде, ако те попитам лично ти в какво смяташ, че се изразява твоят талант?

Аз чувам и слушам, но не откровени идиоти като твоята особа...

Да, точно той е направил Християнството световна религия... Кръстоносните походи, мисионерството и държавниците нямат нищо общо...
    Че държавниците само са го разваляли и изопачавали, това и дете го знае. Ама не са го създали те.

Мега фен
    Град
    В деколТето тИ
    е, кво, няма ли е щастлив?
    щастието е самозаблуда на съзнанието, когато си удовлетворен от себе си, мислиш че си щастлив, но в действиделност много неща могат да те накарат да се почувстваш удовлетворен от себе си...
    и да.. единият начин е като изкараш много пари да се помислиш за много велик и кадърен, и тъй решаваш, че си щастлив, защото си удовлетворен от себе си, но това е временно-и пак ще имаш други тревоги и проблеми-и няма си абсолютно щастлив според мен, просто защото не сме така създадени
    Последно редактирано от fire_magic : 11-08-2014 на 21:51

Мега фен
    Е, каква друга движеща сила, освен желанието за придобивки и по-добър живот?
    значи ти мислиш, че за да живееш добре трябва да имаш колкото повече, толкова повече, така ли.

Например има ли значение за живота ти, дали ще имаш 5 коли или 10 коли., наистина ли ти е толкова важно, да имаш 10, а не 5 коли за да живееш щастливо. Щото ако наистина това ти създава проблем в чувството ти на щастието може би има проблем но той е психологически.

Че държавниците само са го разваляли и изопачавали, това и дете го знае. Ама не са го създали те.
    Те са създали съвременният вид и идеи на Християнството. Нали знаеш, че има евангелия, които не са включени в Библията? Какво е това, ако не манипулация на истината, ако предположим, че Исуската е бил съществуваща персона с чудодейни дарби, а апостолите са били негови свидетели? Как така става, че има десетки, ако не стотици версии на Християнството още от древността, но само две течения са били признати/с протестантството - 3/?

значи ти мислиш, че за да живееш добре трябва да имаш колкото повече, толкова повече, така ли.

Например има ли значение за живота ти, дали ще имаш 5 коли или 10 коли., наистина ли ти е толкова важно, да имаш 10, а не 5 коли за да живееш щастливо. Щото ако наистина това ти създава проблем в чувството ти на щастието може би има проблем но той е психологически.
    Ами, с 10 коли ще ми е една идея по-хубаво, отколкото с 5... А и какъв е проблемът да имам 10, ако съм ги изкарал с "таланта си" и не съм навредил никому? Нали уж нямаше нищо лошо?

Мега фен
    Град
    В деколТето тИ
    християнството е пълен булшит и само глупаците вярват в него и в измисленият им библейски бог- въпреки това уважавам избора им -но тях не хххх, иначе за масите, за простолюдието и ограниченото съзнание/мислене си е добре да вярват в това

щастието е самозаблуда на съзнанието, когато си удовлетворен от себе си, мислиш че си щастлив, но в действиделност много неща могат да те накарат да се почувстваш удовлетворен от себе си...
    и да.. единият начин е като изкараш много пари да се помислиш за много велик и кадърен, и тъй решаваш, че си щастлив, защото си удовлетворен от себе си, но това е временно-и пак ще имаш други тревоги и проблеми-и няма си абсолютно щастлив според мен, просто защото не сме така създадени
    аз не говоря за пълно щастие, което не съществува и всеки човек си има различна болка на душата, ами за такова, каквото да те слага в рамките на един нормален живот, без да гладуваш. Да можеш да си сбъднеш мечтите приживе за които си се борил години наред, докато накрая като се пенсионираш да си удовлетворен от живота си и да почиваш спокойно... а парите няма какво да се лъжем - се грижат за здравето ни.

Но съм напълно против тезата, че ако всички взимахме малко пари, нямаше да се развиваме. Хората, които се борят само заради материалната изгода за себе си - всъщност не правят нищо и са едни най-обикновени бачкатори. Един велик учен не отдава живота си в изследвания за да бъде милионер, ами защото има други приоритети и цели, а именно - да развие нещо ново, да осъзнае истината, да направи щастливи останалите и тнт.

Мега фен
    Град
    В деколТето тИ
    Ами, с 10 коли ще ми е една идея по-хубаво, отколкото с 5... А и какъв е проблемът да имам 10, ако съм ги изкарал с "таланта си" и не съм навредил никому? Нали уж нямаше нищо лошо?
    аз пък ако имам 10, 9 ще подаря безкористно на други, които нямат
    а може би и 10те- ако нямам нужда от кола

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си