.
Затворена тема
Страница 143 от 354 ПървиПърви ... 4393133139140141142143144145146147153193243 ... ПоследнаПърви
Резултати от 3 551 до 3 575 от общо 8834
    Цитирай Първоначално написано от 102 Виж мнението
    натъжих се с тва 21 /за баровете/
    бех го забравил
    то и в магазините е така, на касата не можеш да чекираш алкохол, без да ти въведат датата на раждане.
    А в Неделя продажбата на алкохол е забранена, дори в заведенията
    КОЯ ЗОДИЯ СИСкорпион...мисля, така ми казаха. На 19ти Ноември съм родена, сметни го, аз от зодии не разбирам
    .

anonymous708973
    Guest
    Любима потребителка! :P

Скорпионче значи... я си признай тогава:
    Как решаваш конфликти?
    Имаш ли склонност да премисляш нещата прекалено дълго, да не споделиш проблема и в даден момент просто да го изсипеш на главата на нищо неподозиращия човек, барабар с лихвите?
    Злопаметна ли си?

Мега фен Аватара на anonymous908491
    Цитирай Първоначално написано от HollyGolightly Виж мнението
    Преди няколко седмици гласувах на местните избори тук и съм повече от доволна, че всички, за които гласувах победиха. Яд ме е, че преди 2 години не можах да гласувам за президент, ама все тая, един глас нямаше да махне "този" от власт.
    Расист ли си ?
    А на мястото на тая маймуна кой по-добър може да застане ?
    А в последните 20 години повод за гордост ли е, че единствено Клинтън има IQ повече от 50 от президентите ви ?
    Американците тъпи ли са, а могат ли да бъдат заменени от роботи, от не много умни роботи, някви евтини произведени в Тайланд ?

Цитирай Първоначално написано от CrookedMirror Виж мнението
    Защо казваш, че сте толкова различни с приятеля ти? Заради културните ни различния, както и начина, по който сме отраснали, семействата, които са ни отгледали и възпитали.
    Какви точно разлики имаш предвид?Първо, че на външен вид сме точната противоположност един на друг, той е около 180, бяла коса, сиви очи, аз 160 кестенява коса и кафеви очи. Начинът, по който възприемаме дадени неща, той е много по-оптимистичен от мен, а аз си падам повече реалист. Той е с доста високо самочувствие, аз, не толкова, повечето случаи аз премислям действията си, за съм сигурна, а той е доста самоуверен и действа както си иска, вярвайки, че всичко ще се подреди... и му се получават работите обикновено. И най-голямата ни разлика е в това, че той обича да говори, а аз не, аз предпочитам да го слушам
    А къде пък си приличате? Не знам как да отговоря на този въпрос, не мога да се сетя за много прилики, по-скоро се допълваме с различията си
    Как се запознахте? Веднага ли се харесахте, или стана по-късно? Той ми писа във Facebook и ми прати покана за приятелство, при което аз много бързо го отрязах. Много мразех тогава въпроса "Виждали ли сме се някога" понеже от къде да знам дали сме, а и що за начин за запознанство е това? Да не говорим, че и имаме почти 7 години разлика, шансовете да имаме общи приятели и от там да ми е намерил профилът са малки. Та на няколко пъти той се опита да ми пише, аз му отговарях по много лош начин, не знам защо, просто ме дразнеше, а и за мен беше един доста неприятен период от време и събития точно тогава. Около седмица-две по-късно беше Денят на Благодарността, имах някакви планове, които пропаднаха, та една приятелка ме взе с нея на събиране у общ познат. Отидохме и ТОЙ беше там, оказаха се комшии, та нямаше как, дойде, заговори ме, и така откарахме няколко часа в разговори, оказа се доста приятен човек. След това почнахме да прекарваме доста време заедно, след училище, уикендите и така се получиха нещата. Та да, добре че той не се отказва лесно
    Влюбена ли си още в него <под влюбеност аз разбирам да усещаш вълнение като го видиш, да нямаш търпение да прекарате време в заедно, въобще тръпката да е силна>?
    Да, все още съм. Когато си помисля за него грейвам, все още изпитвам това чувство на радост, нетърпение и притеснение преди да се видим
    Какво мислиш за масово насажданото схващане, че след определено време връзките задължително в известен смисъл се изхабявали и преминавали от привличането към "по-висш" етап на доверие, уважение и пр.?
    Смятам, че нищо не е вечно, но също така и не бих нарекла това точно "изхабяване" просто връзката минава през различни етапи, но това какво точно ще се случи с нея си зависи именно от двамата. Чувствата не отлитат от самосебе си и винаги има начин страстта и привличането да бъдат задържани или върнати
    Това за приятелствата в България звучи много тъжно... Кои са "съставките" на приятелствата до край, както се казва? Не е тъжно, просто в повечето случаи се случва именно това. Хората се променят и ако нямат възможността да проследят тази промяна един в друг, те просто се отдалечават. Темите за разговор стават по-малко, проблемите са от коренно различно естество и следователно всеки предпочита да споделя с някой, по-близко до него самият, някой който ще го разбере по-добре. Може би добрата и редовна комуникация
    Любима приказка? Снежанка
    Какво може да ти скапе тотално настроението? Как го оправяш после? Ранното ставане, това е може би единственото. Достатъчно ми е да си помисля само, че на другият ден трябва да стана в 5:30-6 и до края на денят може да съм в лошо настроение.
    Кога и на какво последно се смя със сълзи? Снощи, като никога до сега с майка ми и баща ми се бяхме събрали в една стая и си разказвахме някакви неща. Баща ми стига да иска много го бива да разказва, не заради историята, а заради коментарите, които сам си прави посредата на изреченията
    Доколко сте романтична двойка? По желание може да разкажеш нещо във връзка с темата.
    Не мисля, че сме или може би аз самата не ги отразявам нещата като романтични. Доста често ми се случва да оставам да спя у тях, понеже той така или иначе живее сам, и ако сме имали дълъг и изморителен ден, преди да заспим ми чете.
    Иначе, може би най-ромнатичното нещо, което сме правили или по-точно той е правил е един пикник. Бяхме си говорили още в самото начало на връзката ни за това кой как си представя най-хубавата среща или нещо подобно и аз дори си мислех, че той не ме слуша, камо ли да запомни какво съм му казала и след няколко месеца той успя да я пресъздаде, точно както я бях описала.
    Приоритет в момента ти е...?
    Да завърша, остават ми още 2 семестъра и през това време да ми се изясни дали искам да продължавам да уча или за сега да се задоволя с това, понеже все още не съм на ясно
    Най-красивото нещо, което видя/усети наскоро?
    Имам един Шльомо на работа, който само мен приема и никой друг не слуша, при всички реве, но е много сладък и изключително дребен, но и умен, за възрастта си , та и аз имам по-специално отношение към него. Вчера се опитвах да го сложа да спи и той само ме целунна по бузата и ми прошепна нещо в ухото и след това заспа така. Толкова мило и прекрасно ми стана, не знаех къде се намирам
    .

Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Любима потребителка! :P Мерси

Скорпионче значи... я си признай тогава:
    Как решаваш конфликти? Обикновено седя и ги чакам да отминат, но като цяло не обичам конфликти, след това се чувствам като изцедена. Случвало ми се е, разбира се, да си изпусна и аз нервите и да се развикам, но това е голяма рядкост
    Имаш ли склонност да премисляш нещата прекалено дълго, да не споделиш проблема и в даден момент просто да го изсипеш на главата на нищо неподозиращия човек, барабар с лихвите?
    Да, бикновено така и става, трупам си го в мен и накрая някой, напълно незаслужил си го отнася Никак не е хубаво така, но се случва
    Злопаметна ли си?
    Не, само спрямо себе си. Почти във всяка една ситуация мога да намеря някаква вина в себе си и да отделя повече време ядосвайки си се, отколко да седя и да мисля кой какво ми е направил. Обикновено самата мисъл, че не съм предвидила събитията ме ядосва повече и ме кара вечер да седя и да размишлявам над това, отколкото да мисля за човекът, който също е допринесъл
    .

Цитирай Първоначално написано от papugai Виж мнението
    Расист ли си ?
    Зависи какво имаш предвид под расист, но не смятам че съм
    А на мястото на тая маймуна кой по-добър може да застане ?
    Всеки един републиканец би бил по-добър избор от този. Единственото, което той прави е да руши и да действа срещу конституцията на тази страна. Да не говорим колко нелогично е да се избере президент, чието второ име е Хюсеин??????? Когато партийте представяха кандидатите си през 2010-2011 бях за Herman Cain и бях напълно сигурна, че той ще спечели, но поради стечение на обстоятелствата той се оттегли. Ако можех да гласувам тогава, щях да гласувам за Ромни, не ме интересува какво говорят за него, не ме интересува, че е мормон, по-добре мормон, отколкото непризнат мюсюлманин
    А в последните 20 години повод за гордост ли е, че единствено Клинтън има IQ повече от 50 от президентите ви ?
    И като е с високоло IQ как не можа да предвиди този импийчмънт, а се натресе в ситуация, където цял свят все още говори за любовницата му и се вкара в историята като един от 2мата импийчнати президенти. Искрено се надявам скоро да имаме още един. Другите може да не са били умни като Клинтън, но не са действали срещу страната си, както прави сегашният. Действията му са без никаква логика или дори да имат, те определено вървят срещу страната, на която той би трябвало да бъде лидер. До скоро бях убедена, че Джими Картър е най-лошият президент до сега, но явно съм грешала.
    Американците тъпи ли са, а могат ли да бъдат заменени от роботи, от не много умни роботи, някви евтини произведени в Тайланд ?
    Американците са прекалено много на брой, за да можеш да ги сложиш под общ знаменател. Определено има много ограничени хора, но просто системата никога не е изисквала от тях да мислят много или да имат знания, които не са пряко свързани с интересите им. Пример, можеш да си учител по 3ти клас математика и да работиш това цял живот, никога няма да ти се наложи да преподаваш по нещо друго или на по-големи/по-малки ученици. За какво развитие говорим тогава? Но също така има и много будни и умни хора, просто те не са от ниските прослойки на обществото или ако са, те са рядкост.
    .

Но също така има и много будни и умни хора, просто те не са от ниските прослойки на обществото или ако са, те са рядкост.
    И казваш какво, че някой завършил Харвард по подразбиране е по-интелгентен от някой шофьор на такси ли ?

"Ти си това, което имаш.
    Ти си това, което купуваш.
    Ти си това, което притежаваш."
    И твърдиш, че хора изповядващи подобни цености, не са тъпи ?

Цитирай Първоначално написано от papugai Виж мнението
    И казваш какво, че някой завършил Харвард по подразбиране е по-интелгентен от някой шофьор на такси ли ?
    Не, понеже не е толкова важно колко си интелигентен, а какво правиш с този интелект. Този шофьор може да е природно интелигентен, може да му се отдава да учи, но ако си остане шофьор и по никакъв начин не се развива и не използва мозъкът си по начин, по който трябва, то тогава не може да се твърди, че е умен. Специално в Америка, малко знание и желание за развитие да покажеш и ще ти се отдаде възможност да се изявиш.
    И да, много завършили Харвард може да не са умни, но след като са успели да влезнат в такъв университет и не само това, ами и да го завръшат, значи са целеустремени и знаят какво искат и как да го направят, макар и с много усилия.
    Похабеният потенциал, заради чиста доза мързел и нежелание, може би неориентираност даже е нещо много по-лошо от липсата на такъв.

"Ти си това, което имаш.

Ами не, не са, нали именно за това всички инвестираме в образование, за да може да получаваме нормални доходи един ден. Ако на някой трупането на капитал и вещи му носи радост и му е цел в живота, не виждам защо трябва да се заклеймява за неправилно и глупаво,в крайна сметка всеки си решава какви са му приоритетите и само и единствено понеже не съвпадат с твоите, не ги прави "тъпи"
    .

anonymous708973
    Guest
    Имаш ли най-добра приятелка? Спорите ли? За какво?
    Разкажи повече

Мега фен
    Какво ти е мнението за събитията във фъргюсън ?

Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Имаш ли най-добра приятелка? Спорите ли? За какво?
    Разкажи повече

Имам 2 по-близки приятелки, които по една или друга причина не могат да се понасят, та от там идват и повечето спорове. Иначе с едната спорим на религиозни теми, понеже явно в нейните очи аз съм една грешница и водя живота си по лош начин и не пропуска повод да ми го покаже/каже/натякне.
    С другата не си спомням да съм спорила на тема различна от горе посочената
    .

Супер фен Аватара на JagAlskarDig
    За или против евтаназията?
    Какво не би могла да преодолееш?
    Как се наложи САЩ като избор пред Австралия, Нова Зеландия или друга европейска държава?
    Какво значимо би искала да построиш и какъв ще е неговият завет?
    Възприятията ти отразявят ли света, какъвто е, или го пречупваш през призмата на това, което искаш и трябва да бъде?
    Последното значимо нещо, което преобърна същността ти?
    Обичаш ли захарен памук?
    „Зрелост, това е способността да осъзнаваш предела на своите възможности."

Цитирай Първоначално написано от Auriss Виж мнението
    Какво ти е мнението за събитията във фъргюсън ?
    На няколко пъти почвам да отговарям на този въпрос, пиша стена от текст и го изтривам, понеже звуча много расистки, но за мен случаят изглежда по следният начин:
    Представи си български циганин, огромен, влиза в магазин, набива продавача и го ограбва, продавачът се обажда в полицията и полицаят се отзовава моментално, понеже е наблизо. Циганинът бива любезно помолен да се предаде, усведомен е, че е под арест, при което той напада да бие полицаят и се опитва да му вземе пистолета. Полицаят го застрелва. След това цяло Столипиново се вдига на бунт и почва да троши собственият си квартал.
    Черният, който уж беше удушен в Ню Йорк, също е криминално проявен (31 ареста до тук) и почина, понеже е имал висока кръвна захар заради стреса, който е преживял по време на задържането му. Нямаше да се стигне до тук, ако и двамата не се бяха противопоставили на ареста. Но разбира се какво може да се очаква, когато всички тези са отгледани от самотни майки тинейджърки. Липсата на баща и достатъчно зряла майка води до липса на респект към властта или в този случай полицията.
    Бунтовете са изкуствено подклаждани, понеже много хора имат печалба от такива "Циркове" по улиците, защото е много по-лесно да се правят мизерии на по-високите нива в държавата, докато по новините се показва само как група вандали се изпоизбиват по улиците. Някакви 15-16 годишни пикли ми излезнали крещят, ама като ги питаш какви са им исканията се хилят и гледат като паднали от друга планета.

ето това нормално ли е примерно?
    И в случая говоря само за Фъргюсън, не отричам, че има и много свестни черни, които са си напълно нормални.
    Последно редактирано от HollyGolightly : 12-07-2014 на 16:26

Мега фен
    Град
    В деколТето тИ
    .
    самоОценка*
    Защото така беше зададен въпросът .
    Защо съм го задал така ли? Защото така искам. Мислех, че имам правото . Можеш да отговориш и по разширено - представи си, че имаш по-голям избор тогава и след това разясни както ти е удобно .

Мега фен Аватара на Blab
    "Ти си това, което имаш.

Ами не, не са, нали именно за това всички инвестираме в образование, за да може да получаваме нормални доходи един ден. Ако на някой трупането на капитал и вещи му носи радост и му е цел в живота, не виждам защо трябва да се заклеймява за неправилно и глупаво,в крайна сметка всеки си решава какви са му приоритетите и само и единствено понеже не съвпадат с твоите, не ги прави "тъпи"
    ами... тук лееко си противоречиш:Д

каква е американската мечта за теб (освен "трупането на капитал", за което вече разбрах)?
    каква е американската култура?
    как се формира (американска) идентичност? каква всъщност е тя? а твоята?
    защо мислиш изпитваш потребност да комуникираш с българи/на български (което посочи като първопричина за наличието ти във форума) //имам един документален театрален проект за емиграцията, по който работя от няколко години, ще се радвам да участваш като пример/персонаж;
    неизменно условие ли е да си вярващ, за да успееш да съществуваш в машина като САЩ?
    ти в какво вярваш (освен в себе си, това май е по подразбиране)?
    кога америка предстана да е кастово разделена?
    кажи още нещо за айви лигата и как ако не си минал оттам, значи не струваш:Д

съзнавам, че в малък хейт избухнах, ама може да се включа по-късно и с други въпроси;

//на всички, които са ми писали на лични, ще отговоря. имайте търпение и споко)

Мега фен Аватара на 102
    стига с тая америка бе

Мега фен Аватара на Blab
    Цитирай Първоначално написано от 102 Виж мнението
    стига с тая америка бе

Мега фен Аватара на 102
    улии
    помня я
    сега америка не е каквато беше преди 7-800 години !!

Мега фен
    http://www.theguardian.com/us-news/2...ice-shot-vigil
    За този и сходните случаи какво мислиш?

Цитирай Първоначално написано от fire_magic Виж мнението
    самоОценка* Ок
    Защото така беше зададен въпросът .
    Защо съм го задал така ли? Защото така искам. Мислех, че имам правото . Можеш да отговориш и по разширено - представи си, че имаш по-голям избор тогава и след това разясни както ти е удобно .
    Според зависи, както споменах някъде по-горе, често си сменям предпочитанието. Няма да изпадам в подробноси, понеже не желая
    .

Цитирай Първоначално написано от Blab
    ами... тук лееко си противоречиш:Д

каква е американската мечта за теб (освен "трупането на капитал", за което вече разбрах)?

Аз американска мечта нямам, понеже напоследък все повече и повече се замислям дали наистина искам да прекарам остатъка от живота си тук. Но ако това може да се сметне за моята "американска мечта" искам да мога да пътувам и да имам свое семейство, може би място, което да нарека "наше", за времето, когато не сме на път
    каква е американската култура? Не мисля, че все още съществува такова нещо. Прекалено много различни хора, от различни места живеят тук и всеки носи своята култура със себе си. Може би преди е имало културно разделение по щати или райони "Юг и Север" но и това вече е прекалено омешано
    как се формира (американска) идентичност? каква всъщност е тя? а твоята?
    защо мислиш изпитваш потребност да комуникираш с българи/на български (което посочи като първопричина за наличието ти във форума) //имам един документален театрален проект за емиграцията, по който работя от няколко години, ще се радвам да участваш като пример/персонаж; Нямам толкова потребност, колкото не желая да забравя как да пиша и чета на български. Ако трябва да съм честна, дори в редките случаи, когато съм била в предимно българска компания, не съм се чувствала добре. По една или друга причина съм останала с много лошо впечатление от българските емигранти и за това предпочитам да контактувам предимно с хора, които все още живеят в България.
    неизменно условие ли е да си вярващ, за да успееш да съществуваш в машина като САЩ? Просто да съществуващ - НЕ, но ако искаш да успееш в дадено начинание, то това е неизменна част където и да било по света
    ти в какво вярваш (освен в себе си, това май е по подразбиране)?
    кога америка предстана да е кастово разделена? Не знам, мисля че все още не е, може да не се усеща така силно, както в други страни, но разделение винаги ще има.
    кажи още нещо за айви лигата и как ако не си минал оттам, значи не струваш:Д
    Никога не съм смятала, че не струваш, освен ако не си бил в Айви Лийг училище/университет, съжалявам ако така е излезнало, човекът, който ме попита този въпрос даде Харвард като пример, за това и аз него споменах.
    Единственото, което ще кажа е, че ако един ден имам деца, не бих искала да влизат в такъв университет, по-добре да разберат какво им се отдава и да отидат на място, където ще могат да се развиват именно в такава насока, а не да се стремят да се перфектни във всичко и да... както и да е, не желая да навлизам в тази тема. Друго се опитвах да обясня в предният си пост, явно не съм се изказала както трябва

съзнавам, че в малък хейт избухнах, ама може да се включа по-късно и с други въпроси;
    Цитирай Първоначално написано от Aeternal
    http://www.theguardian.com/us-news/2...ice-shot-vigil
    За този и сходните случаи какво мислиш?
    Мисля, че вече се изказах за подобни такива случаи по-горе, мнението ми няма да се промени само от факта, че "жертвата" тук е на 12. Никой не споменава фактите, че такива се избиват един друг с хиляди на година, но гръмне ли ги някой бял и веднага вадят "race card" Всички знаят, че този оранжев накрайник стои там с дадено предназначение, след като го е махнал и е насочил "пистолетът" към полицая, то тогава ще си носи последствията
    Както един мой близък познат казва "Live like a thug, die like a thug"

Мега фен
    тук ще си позволя да вмъкна, би било по-добре родителите да бъдат напълно информирани за тези неща, не само при закупуване на такова оръжие, но и въобще по принцип, така че и самите те да обяснят добре на децата си, че лесно могат да се окажат обект на полицейска акция, и дори да бъдат простреляни от полицаи, но от друга страна и полицаите трябва да бъдат по-добре инструктирани/обучавани да не бързат да използват смъртно опасни мерки, особено когато на улицата има дете, защото ето как имаше родители, които не предполагат, че детето им може да се окаже жертва на полицейска акция, ето и друг пример, спомням си как майка ми веднъж ме накара да се кача на подемна платформа, чиито въжета се бяха размотали от улеите на ролките, без да предполага, че това може да бъде много опасно, защото и въобще не разбираше от механика, аз, който бях на около 12-13 години, и казах да не правим това, но тя настоя, защото имаше спешна работа и трябваше да побърза, и тогава асансьорът падна, за щастие оживяхме, макар и платформата да и нарани сериозно крака, понеже тя се жертва за мен като застана на пътя на асансьора за да ми спаси живота (и слава Богу платформата се оказа задържана от въжетата, иначе можеше да пострада и по-лошо, понеже само няколко милиметра по-надолу бяха достатъчни за да и строши костта, а няколко сантиметра - достатъчни да и отсече крака), така по света може да има родители, които поради някакви причини може да не вземат правилна преценка за нещо, затова органите, като полицията, трябва да могат да реагират адекватно, а не да бързат най-напред да вадят оръжия и стрелят, но това зависи и от тяхното обучение, било то в полицейската академия или в полицейското управление, защото ако дете на 7 години държи еър софт пистолет, това означава ли, че трябва да го обградят и застрелят?!, а и трябва да имат повече средства за защита, например ако стъклата/вратите на автомобилите им бяха бронирани, тогава щяха да могат да (си) останат в колата и да кажат на детето да остави оръжието на земята, а така щяха да могат да проверят дали оръжието е бойно или не, включително и в случай, че детето беше стреляло по тях, защото зад бронираните стъкла/врати нямаше да бъдат наранени дори и от такъв боен пистолет
    Последно редактирано от npp : 12-10-2014 на 03:47

.
    Мисля, че вече се изказах за подобни такива случаи по-горе, мнението ми няма да се промени само от факта, че "жертвата" тук е на 12. Никой не споменава фактите, че такива се избиват един друг с хиляди на година, но гръмне ли ги някой бял и веднага вадят "race card" Всички знаят, че този оранжев накрайник стои там с дадено предназначение, след като го е махнал и е насочил "пистолетът" към полицая, то тогава ще си носи последствията
    Преди да заминеш беше ли расист или там освен ограничен американски акъл, си получила и бяла качулка ?

Мега фен
    .

Според теб е нормално да се отстрелват 12 годишни с играчки?
    Пази боже сляпо да прогледа.

12 годишно-не, но в случая говорим за гетото, където и 5 годишно може да излезе и да те застреля. Полицаят е действал както е намерил за редно в дадената секунда. И вместо да го обвиняват него, помислете къде са родителите на това хлапе и защо то е било навън само, при положение че е под 14 и няма право да е където и да било без родителски контрол. Ако те си бяха свършили работата както трябва, нямаше да се стигне до тук

Би ли направила група във фейса, в която да настояваш да накажат родителите на 12 годишното, за това, че няква кука им е гръмнала детето ?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си