- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- младежко съвещание.
А наясно ли си, че в първия момент, в който започнем да прилагаме реда с НОЖ, ще ни изритат от ЕС и НАТО ще ни обвини в терористична организация?
И пак ще ти кажа.
Смяна на правителството, не означава смяна на пастир?
За да се промени това общество, трябва да се въведат промени в неговите системи!
за начало може да се осигури извънкласна дейност на подрастващите която да е задължителна и да ангажира тяхното внимание
било то спорт театър авиомоделизъм животновъдство ИТ дърводелство и тн
по този начин няма да им се пълнят мозъците с глупости
по-голям контрол в училищата
повече финансиране за научни дейности които също така и да показват публично резултатите
да има цензура по медиите (в културен апект)
така ще се развият мислещи хора а не такива дето искат да се напият и да се сбият в дискотеката
винаги ще има боклуци но какво да се прави
но според мен това е един начин с времето да навлязат млади и мислещи хора които могат да изпъкнат чрез разума си а не чрез цици
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
няма ли това силно да обезцени стойността на висшето и да сведе желанието на хората да го следват до минимум поради ред причини? конкуренцията във всяка една сфера ще стане убийствена и освен със "старите кучета" всички ще трябва да се справят и с половината си набори, което ще ги демотивира тотално
имигрантите налазват навсякъде, защото е лесно да ги експлоатираш, нещо, което не можеш да правиш с нация висшисти :Д
----
донякъде ми допада идеята за 4-те предмета до десети клас и евентуалната специализация (?) в някоя област после, но е твърде радикална, защото силно ще стесни мирогледа на всички и общата им култура вече няма да е дори обща. хубаво е да се търси някакъв баланс
не виждам и разумна причина да се учи толкова математика. важно е логическите заложби на учениците да се развиват, но това трябва да се постига по избран от тях и родителите им начин. самата училищна математика не е нищо по-различно от урок по история, защото е превърната в зазубряне на теореми и стандартни типове задачи към всеки урок и пресъздаването им с други числа. но пък няма как, иначе всички се оплакват, че е много сложно
Последно редактирано от dimitar., : 01-12-2015 на 20:28
система в която имаме стремеж към духовно развитие, а не към материално, а управляват духовно богатите, а не материално богатите - а когато това стане и материалното и техническо развити мисля, че само ще си дойде, но вече няма то да е определящо за това кой да е на власт или кой да управлява. Така ако в хората има алчност тя да не е за материалност, а за духовност.
хахаха
добре
защо, хората са алчни, но материалното може да се откраде, но духовното не може да се откраде, така всеки който иска да управлява трябва да се труди за да пистигне духовно обогатяване и да отиде на власт - кражбата е невъзможна.
така алчността ще стане градивна, ще е стимул за развитие, а не за кражба и бързо забогатяване,
Не. Ти не осъзнаваш, че в момента се управляваме от външни сектори, една колонийка сме и ни маниполират както си искат.
Когато се появи партия, която може да ни изкара от дупката, те веднага ще я очернят чрез медийте, ще ни санкционират и ще ни дестабилизират защото имат голяма власт и влияние в националната ни сигурност.
И защо ли се питаш?
Защото Запада съществува благодарение на бедни държави като нас.
Защо мислиш, че толкова искат Украйна.
Отг - пазарите.
Ако не бяха стоките на Китай, в Европата щеше да се експлоатират по същия начин хората.
Пазарите, сериозно? :Д :Д
Не, сериозно?
Какви пазари има в Украйна? Каква е покупвателната способност на бедните украинци? Можеш ли да сравниш украинските пазари със френските примерно?
Сравни средния украинец със средния французин и пак ела да ми говориш за пазари.
Същият отговор ти давам като на климатика - бакалавърската степен имах предвид. Хубаво че го споменахте, де, тъй като и това отдавна ме гложди - тук са 4 години по бог знае каква причина - в доста държави на запад са 3. Магистратурата тук е 2, в доста държави е 1.
Давам ти пример с комп. графика, тъй като там са ми на мен повечето познания - с бакалавър не знаеш нищо. Имаш някакви основи там, но реално не те бива в нищо. Магистратурата ти дава специализация, която е достатъчна да работиш някъде това, което си учил. Ако искаш да специализираш в някаква тясна област (да речем симулации или алгоритми за обработване на изображения) - тичаш към докторантура.
Но едно са 6 години за магистър тук и съвсем друго 4.
Разбирам ти вметката за имигрантите, но не съм напълно съгласен. Защо в Норвегия и Дания не експлоатират имигранти ? Не се заяждам, наистина не знам.
Що се отнася до средното - не, нямах предвид специализация. Физиката, Химията и Биологията спокойно биха могли да се изучат на повърхностно ниво (каквото и без това се изисква в средното училище в момента).
И сега се усещам, че съм пропуснал историята. Вместо зазубряне на дати и събития, може би ще е добра идея да се пренапишат учебниците така, че да разглеждат събитията в причинно-следствена връзка. И реално да е история на света, а не история на България 6 години поред и тук-там малко Европа, САЩ и Африка. Смешно е ...
А в горните класове защо не и да премине просто в курс по основи на гражданското право. Имам спомен, че тук-там се изучаваха Кант, Шопенхауер, Лок, Хобс етц етц но реално е безполезна и историята, и философията в училище. Зубрене. Т'ва е. Никаква мозъчна дейност не се изисква.
Причината да съм 'за' повече математика е защото смятам, че колкото по-високо е вдигната летвата, в толкова по-лесни се превръщат неща, които иначе биха те затруднили. Отделно, че колкото по-рано си запознат с материята, толкова повече време ще имаш да я научиш.
Повторението е майка на знанието не е просто народна приказка. Тъй, де - на едно мнение са невролозите в случая.
Другото е, че спортът и социализацията също помагат - затова съм и в полза на цял ден именно това в програмата.
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.