.
Отговор в тема
Страница 6 от 9 ПървиПърви ... 23456789 ПоследнаПърви
Резултати от 126 до 150 от общо 212
    Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    докато тая система се управлява от идола на Златния телец и парите хубо нема да видим, винаги ще сме в ролята на роби.
    И коя система да дойде?

Цитирай Първоначално написано от Aeternal Виж мнението
    Самия факт, че ти, с цялата ти вродена тъпота, си тръгнал да говориш за полтика е показателен.

Моите ценности са евро-атлантически едиснтвено в твоята глава, в която всичко, що не е руско е евро-атлантическо.

В основата на демокрацията стои редът, наясно ли си какво значи термина 'правова държава'?
    А наясно ли си, че в първия момент, в който започнем да прилагаме реда с НОЖ, ще ни изритат от ЕС и НАТО ще ни обвини в терористична организация?

И пак ще ти кажа.
    Смяна на правителството, не означава смяна на пастир?
    За да се промени това общество, трябва да се въведат промени в неговите системи!

Мега фен Аватара на haritov
    Град
    системата дегоба
    Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    Перфектно!

Сега върпсът е как да го постигнем.

Ама не на теория, ами на практика.

Тоест, кои хора, къде и какво да направим.
    за начало може да се осигури извънкласна дейност на подрастващите която да е задължителна и да ангажира тяхното внимание

било то спорт театър авиомоделизъм животновъдство ИТ дърводелство и тн

по този начин няма да им се пълнят мозъците с глупости
    по-голям контрол в училищата
    повече финансиране за научни дейности които също така и да показват публично резултатите
    да има цензура по медиите (в културен апект)
    така ще се развият мислещи хора а не такива дето искат да се напият и да се сбият в дискотеката

винаги ще има боклуци но какво да се прави

но според мен това е един начин с времето да навлязат млади и мислещи хора които могат да изпъкнат чрез разума си а не чрез цици
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

anonymous895156
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Auriss Виж мнението
    Защото не ми допада накъде вървят нещата в Зап. Европа и нямам желание държавата ми да се озове с няколко милиона неграмотни, били те имигранти или бай-ганьовци. Опасно ми се вижда.
    няма ли това силно да обезцени стойността на висшето и да сведе желанието на хората да го следват до минимум поради ред причини? конкуренцията във всяка една сфера ще стане убийствена и освен със "старите кучета" всички ще трябва да се справят и с половината си набори, което ще ги демотивира тотално

Отделно че (поне предполагам) би трябвало автоматично да тушира възможността страната да се превърне в привлекателна дестинация за имигранти - ако всеки тук е с висше, пък било то и шофьорите на таксита и сервитьорките, какъв е шансът да си намериш работа като нискоквалифициран работник ?
    имигрантите налазват навсякъде, защото е лесно да ги експлоатираш, нещо, което не можеш да правиш с нация висшисти :Д

----

донякъде ми допада идеята за 4-те предмета до десети клас и евентуалната специализация (?) в някоя област после, но е твърде радикална, защото силно ще стесни мирогледа на всички и общата им култура вече няма да е дори обща. хубаво е да се търси някакъв баланс
    не виждам и разумна причина да се учи толкова математика. важно е логическите заложби на учениците да се развиват, но това трябва да се постига по избран от тях и родителите им начин. самата училищна математика не е нищо по-различно от урок по история, защото е превърната в зазубряне на теореми и стандартни типове задачи към всеки урок и пресъздаването им с други числа. но пък няма как, иначе всички се оплакват, че е много сложно
    Последно редактирано от dimitar., : 01-12-2015 на 20:28

Мега фен
    И коя система да дойде?
    система в която имаме стремеж към духовно развитие, а не към материално, а управляват духовно богатите, а не материално богатите - а когато това стане и материалното и техническо развити мисля, че само ще си дойде, но вече няма то да е определящо за това кой да е на власт или кой да управлява. Така ако в хората има алчност тя да не е за материалност, а за духовност.

Мега фен
    А наясно ли си, че в първия момент, в който започнем да прилагаме реда с НОЖ, ще ни изритат от ЕС и НАТО ще ни обвини в терористична организация?

И пак ще ти кажа.
    Смяна на правителството, не означава смяна на пастир?
    За да се промени това общество, трябва да се въведат промени в неговите системи!
    Да, добре, вярвай си.

Нали някой трябва да е виновен, иначе ще се изправиш пред истината, че всичко на което са те учили да вярваш е лъжа.

Гърците преди години много хубаво бяха излязли на протест с лозунг "Да не събудим българите".

Мега фен
    система в която имаме стремеж към духовно развитие, а не към материално, а управляват духовно богатите, а не материално богатите - а когато това стане и материалното и техническо развити мисля, че само ще си дойде, но вече няма то да е определящо за това кой да е на власт или кой да управлява. Така ако в хората има алчност тя да не е за материалност, а за духовност.
    http://www.mashada.com/blogs/p/4366/...ase-car-zero-j

http://www.blitz.bg/news/article/204044

http://i.kinja-img.com/gawker-media/...mhatnoe6p3.jpg

Мега фен
    хахаха

добре

Цитирай Първоначално написано от haritov Виж мнението
    за начало може да се осигури извънкласна дейност на подрастващите която да е задължителна и да ангажира тяхното внимание

било то спорт театър авиомоделизъм животновъдство ИТ дърводелство и тн

по този начин няма да им се пълнят мозъците с глупости
    по-голям контрол в училищата
    повече финансиране за научни дейности които също така и да показват публично резултатите
    да има цензура по медиите (в културен апект)
    така ще се развият мислещи хора а не такива дето искат да се напият и да се сбият в дискотеката

винаги ще има боклуци но какво да се прави

но според мен това е един начин с времето да навлязат млади и мислещи хора които могат да изпъкнат чрез разума си а не чрез цици
    оф, не ме разбра
    перфектно 2

Но въпросът е КАК, кои хора и къде ще напрявят промените?
    Вие всички говорите от трето лице.
    Но не се усещате
    че
    вие всички сте единствените съвестни хора
    които могат
    да направят
    нещо
    и ги е грижа

Това май е невъзможно за този етап от човечеството
    по-скоро трябва твърда ръка. отнемане на част от свободите и затягане на контрола.
    така животните ще се възпитат :Д

Мега фен
    защо, хората са алчни, но материалното може да се откраде, но духовното не може да се откраде, така всеки който иска да управлява трябва да се труди за да пистигне духовно обогатяване и да отиде на власт - кражбата е невъзможна.

така алчността ще стане градивна, ще е стимул за развитие, а не за кражба и бързо забогатяване,

Да, добре, вярвай си.

Нали някой трябва да е виновен, иначе ще се изправиш пред истината, че всичко на което са те учили да вярваш е лъжа.

Гърците преди години много хубаво бяха излязли на протест с лозунг "Да не събудим българите".
    Не. Ти не осъзнаваш, че в момента се управляваме от външни сектори, една колонийка сме и ни маниполират както си искат.
    Когато се появи партия, която може да ни изкара от дупката, те веднага ще я очернят чрез медийте, ще ни санкционират и ще ни дестабилизират защото имат голяма власт и влияние в националната ни сигурност.

И защо ли се питаш?
    Защото Запада съществува благодарение на бедни държави като нас.
    Защо мислиш, че толкова искат Украйна.
    Отг - пазарите.
    Ако не бяха стоките на Китай, в Европата щеше да се експлоатират по същия начин хората.

Мега фен
    Не. Ти не осъзнаваш, че в момента се управляваме от външни сектори, една колонийка сме и ни маниполират както си искат.
    Когато се появи партия, която може да ни изкара от дупката, те веднага ще я очернят чрез медийте, ще ни санкционират и ще ни дестабилизират защото имат голяма власт и влияние в националната ни сигурност.

И защо ли се питаш?
    Защото Запада съществува благодарение на бедни държави като нас.
    Защо мислиш, че толкова искат Украйна.
    Отг - пазарите.
    Ако не бяха стоките на Китай, в Европата щеше да се експлоатират по същия начин хората.
    Пазарите, сериозно? :Д :Д
    Не, сериозно?
    Какви пазари има в Украйна? Каква е покупвателната способност на бедните украинци? Можеш ли да сравниш украинските пазари със френските примерно?
    Сравни средния украинец със средния французин и пак ела да ми говориш за пазари.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от dimitar., Виж мнението
    няма ли това силно да обезцени стойността на висшето и да сведе желанието на хората да го следват до минимум поради ред причини? конкуренцията във всяка една сфера ще стане убийствена и освен със "старите кучета" всички ще трябва да се справят и с половината си набори, което ще ги демотивира тотално

имигрантите налазват навсякъде, защото е лесно да ги експлоатираш, нещо, което не можеш да правиш с нация висшисти :Д

----

донякъде ми допада идеята за 4-те предмета до десети клас и евентуалната специализация (?) в някоя област после, но е твърде радикална, защото силно ще стесни мирогледа на всички и общата им култура вече няма да е дори обща. хубаво е да се търси някакъв баланс
    не виждам и разумна причина да се учи толкова математика. важно е логическите заложби на учениците да се развиват, но това трябва да се постига по избран от тях и родителите им начин. самата училищна математика не е нищо по-различно от урок по история, защото е превърната в зазубряне на теореми и стандартни типове задачи към всеки урок и пресъздаването им с други числа. но пък няма как, иначе всички се оплакват, че е много сложно
    Същият отговор ти давам като на климатика - бакалавърската степен имах предвид. Хубаво че го споменахте, де, тъй като и това отдавна ме гложди - тук са 4 години по бог знае каква причина - в доста държави на запад са 3. Магистратурата тук е 2, в доста държави е 1.
    Давам ти пример с комп. графика, тъй като там са ми на мен повечето познания - с бакалавър не знаеш нищо. Имаш някакви основи там, но реално не те бива в нищо. Магистратурата ти дава специализация, която е достатъчна да работиш някъде това, което си учил. Ако искаш да специализираш в някаква тясна област (да речем симулации или алгоритми за обработване на изображения) - тичаш към докторантура.
    Но едно са 6 години за магистър тук и съвсем друго 4.

Разбирам ти вметката за имигрантите, но не съм напълно съгласен. Защо в Норвегия и Дания не експлоатират имигранти ? Не се заяждам, наистина не знам.

Що се отнася до средното - не, нямах предвид специализация. Физиката, Химията и Биологията спокойно биха могли да се изучат на повърхностно ниво (каквото и без това се изисква в средното училище в момента).
    И сега се усещам, че съм пропуснал историята. Вместо зазубряне на дати и събития, може би ще е добра идея да се пренапишат учебниците така, че да разглеждат събитията в причинно-следствена връзка. И реално да е история на света, а не история на България 6 години поред и тук-там малко Европа, САЩ и Африка. Смешно е ...
    А в горните класове защо не и да премине просто в курс по основи на гражданското право. Имам спомен, че тук-там се изучаваха Кант, Шопенхауер, Лок, Хобс етц етц но реално е безполезна и историята, и философията в училище. Зубрене. Т'ва е. Никаква мозъчна дейност не се изисква.

Причината да съм 'за' повече математика е защото смятам, че колкото по-високо е вдигната летвата, в толкова по-лесни се превръщат неща, които иначе биха те затруднили. Отделно, че колкото по-рано си запознат с материята, толкова повече време ще имаш да я научиш.
    Повторението е майка на знанието не е просто народна приказка. Тъй, де - на едно мнение са невролозите в случая.
    Другото е, че спортът и социализацията също помагат - затова съм и в полза на цял ден именно това в програмата.

Мега фен Аватара на haritov
    Град
    системата дегоба
    оф, не ме разбра
    перфектно 2

Но въпросът е КАК, кои хора и къде ще напрявят промените?
    Вие всички говорите от трето лице.
    Но не се усещате
    че
    вие всички сте единствените съвестни хора
    които могат
    да направят
    нещо
    и ги е грижа
    всеки може да го направи идеята е какво да се направи

но за жалост някой няма полза
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Цитирай Първоначално написано от haritov Виж мнението
    всеки може да го направи идеята е какво да се направи

но за жалост някой няма полза
    какво да се направи - организираме се , свламе властта и правим нова с нашите идеи
    въпросът е как

Мега фен
    какво да се направи - организираме се , свламе властта и правим нова с нашите идеи
    въпросът е как
    И после? :Д

Не, сериозно?
    Какви пазари има в Украйна? Каква е покупвателната способност на бедните украинци? Можеш ли да сравниш украинските пазари със френските примерно?
    Сравни средния украинец със средния французин и пак ела да ми говориш за пазари.
    Освен пазарите. В Украйна има много революционни идеи, които при обединение с Русия могат да направят много ''страшни'' неща на Запада. В момента искат да разпокъсат Русия.
    Европа не е индустриална. Всичко, което си набяват е от Китай и останалата част от Света.

И после? :Д
    Рибата се вмирисва от главата. После ни е нужно само здрав дух, образовани хора, жертвоготовни, които да работят за народа.

Не, сериозно?
    И между другото. Като елеминират конкурецията (пазарната) си осигоряват повече превъзходтво. Това е идеята.

Мега фен
    Освен пазарите. В Украйна има много революционни идеи, които при обединение с Русия могат да направят много ''страшни'' неща на Запада. В момента искат да разпокъсат Русия.
    Европа не е индустриална. Всичко, което си набяват е от Китай и останалата част от Света.
    Страшни неща, като например, какво? Да спрат газа и да фалират руската икономика?

Писах преди, в индустриализацията няма пари, Китай са просто завинтвачи на гайки. Какво си мислиш, че германците не могат да си завиват гайките сами ли?

Мега фен
    Рибата се вмирисва от главата. После ни е нужно само здрав дух, образовани хора, жертвоготовни, които да работят за народа.
    Или за себе си, кво щр ги спре?

И сега се усещам, че съм пропуснал историята. Вместо зазубряне на дати и събития, може би ще е добра идея да се пренапишат учебниците така, че да разглеждат събитията в причинно-следствена връзка. И реално да е история на света, а не история на България 6 години поред и тук-там малко Европа, САЩ и Африка. Смешно е ...
    .
    По история учим за България само 12 клас в средното...

Страшни неща, като например, какво? Да спрат газа и да фалират руската икономика?

Писах преди, в индустриализацията няма пари, Китай са просто завинтвачи на гайки. Какво си мислиш, че германците не могат да си завиват гайките сами ли?
    Преди и Европа е била в индустриализацията и хората са живеели много трудно. Днес живеят на гърба на индустриалните държави като сучат от тях. Един вид, живеят изкуствено на кредит, но реално не работят.

Или за себе си, кво щр ги спре?
    и ти говориш за трето лице
    сложи се себе си на екрана
    Ако ще крадеш, ще те махнем :Д

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си