- Форум
- По малко от всичко
- Бъдещи мами :)
- Аборт на малолетна
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
++
Да речем, че в даден момент в спермата на мъжа има един сперматозоид, който е по-як от другите, и той е такъв, и да речем, че е ясно, че той ще оплоди яйцеклетката. Или някой от другите милиони, в тоз момент.
Жената е в овулация. Има точно една конкретна яйцеклетка в този момент.
Тази яйцеклетка и сперматозоид могат да формират уникална камбинация от гени, която няма да се повтори при други яйцеклетки и сперматозоиди ( иначе всички братя и сестри щяха да си приличат като близнаци на различни възрасти)
Имаш 3 варианта :
- забременяваш и абортираш. Губиш точно това дете.
- оплодена яйцеклетка, пиеш ескапел. Губиш точно това дете.
- презерватив, спермата в кофата или фостата. Губиш точно това дете.
Единствената разлика между трите, която виждам, е физиологически и психически сътресения за майката.
Първото е да хванеш една работа и преди 3тия месец да кажеш - хора, отказвам се, нищо, че започнах.
Второто е да я приемеш и преди да си я започнал, да я откажеш.
Третото е да не я приемеш изобщо.
Но при всеки случай тя е единствена и уникална възможност, и във всеки един от 3те случая ти я ОТКАЗВАШ.
На всички от нас, ако на майка ни й бяха свършили не там където трябва, ами отвън, пак нямаше да ни има.
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
Вие си спорете там който какви има рани, то по финансови , интелектуални или физиологически причини, очаквам някой да реагира на една логична причинно-следствена връзка.
Всъщност, дори и не го очаквам, тук спорът е на лична причина.
Да речем, че в даден момент в спермата на мъжа има един сперматозоид, който е по-як от другите, и той е такъв, и да речем, че е ясно, че той ще оплоди яйцеклетката. Или някой от другите милиони, в тоз момент.
Жената е в овулация. Има точно една конкретна яйцеклетка в този момент.
Тази яйцеклетка и сперматозоид могат да формират уникална комбинация от гени, която няма да се повтори при други яйцеклетки и сперматозоиди ( иначе всички братя и сестри щяха да си приличат като близнаци на различни възрасти)
Имаш 3 варианта :
- забременяваш и абортираш. Губиш точно това дете.
- оплодена яйцеклетка, пиеш ескапел. Губиш точно това дете.
- презерватив, спермата в кофата или фостата. Губиш точно това дете.
Единствената разлика между трите, която виждам, е физиологически и психически сътресения за майката. Може да няма отново деца.
Ако забременееш днес, или забременееш другия месец, децата ще са ралични. Ако вместо да забременееш, не свършат в теб, губиш възможност за точно това дете, което би се получило.
На всички от нас, ако на майка ни й бяха свършили не там където трябва, ами отвън, пак нямаше да ни има, щеше да е друго дете на наше място.
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
За мен всяко възпрепятстване на развитието на точно конкретното дете, което може да се получи в даден момент, е еднакво добро или лошо.
Пак казвам, ако родителите ни бяха правили секс с презерватив точно в този момент, в който не са правили и майките ни са заченали, нас нямаше да има, щеше да има други хора.
Заради това моля всички аргументи в защита на плода да идват само, ако въпросното лице не се предпазва от бременност.
Останалите могат да продължат.
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Аз съм напълно сериозен.
Не е нужно някой да напише, че изкарва толкова пари, има такава кола, живее в такова жилище, за да ти стане ясно, че целия му живот се върти около парите.
Повечето от вас си нямат понятие, че многото пари не гарантират щастие или лесен живот, дори обратното важи в много по-голяма степен.
Защото като ти каже, че ще те ритна в главата, ще стоиш и ще чакаш ли ?
Това мнение е за тук
http://www.teenproblem.net/forum/sho...1#post11221615
Последно редактирано от papugai : 01-17-2015 на 18:02
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Ако разгледаме ритането в главата като последвало след предупреждението за ритане в главата, да, едно и също е, защото първо ще го кажеш и после ще риташ.
Но асоциацията няма нищо общо с горепосочената тема, давам ти шанс да опиташ пак.
@Иве , не обичам да смесвам логиката с емоциите, двете имат единствено общо, ако се опиташ да обясниш емоциите чрез логика. Но логиката чрез емоции не можеш.
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...