- Форум
- По малко от всичко
- Бъдещи мами :)
- Аборт на малолетна
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
Ок, а това, което бива абортирано има ли?
Не ме разбирай погрешно, аз съм против убийството на личности.
Но както бях писал по-горе, при инвитрото се оплождат десетки, дори стотици яйцеклетки, които в последствие биват изхвърляни.
За да го водим тоя спорт адекватно, трябва да сме наясно къде е границата. Щото и за мен представата за лекари, душащи борещи се за въздух бебета е отвратителна. Но трябва да сме наясно в кой момент оплодената яйцеклетка става човешко същество, за да си говорим за убийство.
хубав въпрос
та яйцеклетката е нещо на клетъчно ниво опложда се и започва да се дели но получените клетки не са крайния вариант има още много да се развиват не се знае кои какво ще станат (демек не показват никаква индивидуалност)
докато не стане зародиш вече е съставен от напълно развитки клетки които се знае какво ще станат започват да се изхранват и да развиват организма според ДНК информацията
така нареченото развитие на нов организъм тоя недоразвит организъм минава през много процеси и шантави имена (понеже съм вет при мен са повече) при хората фетус например после плода се ражда и става бебе бебето става дете детето пубер дето пише в тоя форуми и тн и това развитие на организма свършва някъде 25 26г мисля че беше не съм сигурен като до 9ти месец не може да живее без майката
на 21 ден сърцето вече бие че и други органи вече са започнали да се разиват и както казах това развитие ще спре на 25 26г