- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Новите ни козметични похождения vol.4
Това, че пише 65+ не значи, че не можеш да го ползваш. Това с възрастта много често е маркетингов трик... на мен окоолчния ми е 45+, имам и още един дневен крем, който не съм отворила от същата серия. Особено при дневните кремове тези за по-зряла кожа на мен ми харесват, защото са по-подхранващи и после цял ден ми е мекичка кожата. А тези млада твърде често са или много леки, или направо изсушаващи.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Ми, той този се води за петна, явно не съм разбрала за какви точно :д
Ако ти напиша състав, ще можеш ли да кажеш дали мога да го ползвам?
Давай. По принцип аз избягвам само ретинола, който е за петна, избелване и уж против бръчки, защото ужасно много ми щипе, а и от него кожата става страшно фоточувствителна и трябва много да се внимава.
Имам едно прекрасно серумче на Yves Rocher, което е за дълбоки бръчки, но в състава му има предимно екстракти и масла, не виждам никаква причина да не го ползвам.
Aqua, Olea Europaea Fruit Oil**, Glycine Soja Oil**, Alcohol**, Glycerin, Hydrogenated Palm Glycerides, Rhus Verniciflua Peel Cera, Parfum***, Butyrospermum Parkii Butter**, Amaranthus Caudatus Seed Oil**, Tricaprylin, Sodium Lactate, Hydrogenated Lecithin, Hydrolyzed Wheat Flour, Xanthan Gum, Punica Granatum Fruit Extract**, Sodium Hyaluronate, Brassica Campestris Sterols, Ubiquinone, Ceramide 3, Sodium Cetearyl Sulfate, CI 77891, Mica, Silica, Saccharide Isomerate, Tocopherol, Helianthus Annuus Seed Oil, Ascorbyl Palimitate, Limonene***, Linalool***, Geraniol***, Benzyl Salicytate***, Citronellol***, Citral***, Farnesol***
**ingredients from certified organic agriculture
***from natural essential oils
То на самото описание пише, че има хиалуронова киселина и кютен, които знам, че са за бръчки, но реално не знам дали биха ми навредили :д
Супер е съставчето, има предимно масла и екстракти. Хиалуроновата киселина в случая е минимална, а и аз я харесвам като подхранвваща съставка. Това с Q10 е сериозен маркетингов трик, защото си спомням, че са ни казвали, че няма никакви доказателства да има какъвто и да е ефект нанесен на кожата.
В случая основните съставки са ти всичко преди парфюма и според мен са хубави. След парфюма и консервантите обикновено концентрациите са толкова ниски, че рядко съставката е активна, но пък изписана върху етикета придава "тежест".
Ако нямаш непоносимост към алкохол може да си го ползваш.
хаяши, събудих се с мисълта, че искам да се отърва от едни петънца и си взех мелабел. четох доста противоречиви мнения, но съм доволна от марката и реших да му се доверя. може ли да погледнеш и неговия състав и да си кажеш мнението ;д
Purified water, Paraffinum liquidum, PEG 30 Lanolin, Cetearyl Alcohol, PEG 75 Lanolin, Glycolic acid, Glycerin, Kojic acid, Titanum Dioxide, Dimethicone, Perfume, Linalool, Hexyl cinnamal, Benzyl salicylate, Citronellol, Geraniol, Eugenol.
Първата съставка е е течен парафин, а на мен тя ми докарва гигантски запушени пори и избягвам изцяло в продукти за лице. На някои хора обаче не им прави проблем и може би затова отзивите са смесени.
Ако имат мостри те съветвам да си вземеш и да го тестваш поне 4-5 дена на места където порите ти по принцип се запушват. Иначе от избелващите съставки аз съм фен на AHA и BHA киселините.
Предполагам, че го пише някъде из начина на употреба и го знаеш, но по време на избелване трябва задължително да се слага поне фактор 30 винаги преди излизане, защото иначе се получава точно обратния ефект.
Едит: Всъщност ти май си го взела вече? Надявам се да не ти направи проблем.
Последно редактирано от Hayashi : 03-05-2015 на 16:49
мда, вече го пробвах само върху петната. първоначално леко щипе, но отшумява. четох, че ще ми се обели кожата и тва било нормално, което е кофти. трябва да забравя за фдт.
иначе да, знам за слънцезащитния крем. аз и без туй си ползвам с фактор 50.
благодаря ти (( :
Винаги съм се чудела какво точно избелват избелващите кремове и за какви петна става дума
(не че аз не си взех такъв, де, имам някакви петна, но не знам какво точно се има предвид)
Не съм сигурна, че всичките бачкат на този принцип, но по принцип излющват най-горния слой на кожата и стимулират произвеждането на нови клетки и колаген и така се появява нов слой здрави клетки. Позва се след терапия на акне когато вече няма пъпки, но червените петна още си стоят и при кофяви/тъмни петна от фотостарееене на кожата.
На мен понякога ми остават мънички червени точици след подкожни пъпки с месеци и тях ги избелвам с най-слабите киселини.
Нов балсам получих азмалко предварителен подарък за 8-ми март
![]()
geniusssssssssss
Прекрасно ее! MAC ли е това?
АА честно ??Гледах, че МАК имат някаква колекция на Пепеляшка, затова
![]()
Да се похваля с новите придобивки
![]()
You are broken, I can fix you...
Последните ми покупки са пудра на и фон дьо тен от M.A.C и парфюм от Сефора.
Търсейки евтин ориз за суши, попаднах на сууупермалък азиатско-индийски магазин, претъпкан със съкровища! Освен че щуротиите за суши са 2 до 3 пъти по-евтини, си купих 500 мл 100% кокосово масло за 3.99 евро!! Пише, че е за готвене, значи и за козметични цели става. Ей сега ще си оклепам цялата физиономия с него, понеже авокадовото очевидно не е моето масло!
В онлайн магазина на Кико има -20%, обаче тъй като нагло са сложили минимална сума на поръчка СЛЕД отстъпката, ще се разходя до магазина и ще си избера нещата на място. И без това цветовете в сайта им грам не мязат на реалните. Та, утре-вдругиден ще се похваля стабилно с Кико.
И с някой друг лак на P2.