- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Менюто ви за днес? (vol.10)
^А ще споделиш ли как го правиш?
З - кафе,
500 гр ягоди, 500 гр малини
О- смути от праскови и базиликум
разбира се
120 гр. смлени бадеми
25 гр. ленено брашно
65 гр. протеин на прах
¼ ч.л. сол (хималайска)
1 ¼ ч.л. сода за хляб
300-400 мл. кокосово мляко от консерва
4 белтъка от големи яйца
1 с.л. ябълков оцет
смесвам всичко и го вкарвам в хлебопекарната, докато добие коричка (около 30-40 мин), това е основата и всеки път експериментирам със стафиди, ядки, банан, шоколад и каквото ми хрумне
по темата: обядвах нахут, грах и едно варено яйце
извара
гювече пълно с броколи и домати и един белтък + извара и пилешко за вечеря
You are everything baby ! ol baby !
ahahehha ;*
бяло фрапе
цял шоколад милка :Д
салата спанак, червено цвекло, рулца от раци, зехтин, лимон
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Нулев апетит, бе. Нулев!
3 филии с Нутела и 2 банана на кръгченца.
2 грейпфрута
кафе
и още кафе
200 мл протеин + мляко
салата от домати, краставици, чушки, маслини и печено пуешко
банан
Последно редактирано от PinkPan7her : 03-18-2015 на 21:06
з: 1/2 авокадо, 1 домат, зелен чай
м: 1 ябълка
о: малко кафяв ориз с тофу (никога не си купувайте тофу с кимион, няма по-ужасен вкус ;д)
м: чаша нискомаслено соево мляко
Вчерашната вечеря: филийка черен хляб с авокадо, шопска салата без сирене
днес: Ягоди, кофичка соево кисело мляко
Зеленчукова супа с броколи, карфиол, моркови, картофи, паприка, домати
Филийка с фъстъчено масло
омлет + овесени ядки, 2 парчета линд, фъстъчено масло, чиа и ленено семе + чай
2 ябълки на фурна с канела, чай
филийка протеинов хляб, с един белтък и малко маслини
малко грах и нахут
пилешки гърди, гювече със зеленчуци и извара, чай
ahahehha ;*
з.бисквити с кисело мляко,1 парче кекс
о.пилешка супа,салата миди с лук,2 чаши бира
с.2 парчета пица с бекон и чушки
в.следмалко ще ходя до магазина и там ще реша
препечена филийка с кашкавал
витамин
студен чай
детска милка ;д
картофена салата
спагети
маслини
Наясно ли сте бтв, че соята е вредна?:Д
он:
4 ябълки
салата, спанак с яйца
салата, кафяв ориз
мда, ГМО е, аз преди няколко дни пробвах за пръв път соево шоколадово мляко и щях да повърна, гадно ми е :с
кокосовото е по-полезно май
+ че вдига нивата на женските хормони и като цяло влияе зле. Just sayin'
кокосовото е полезно, мда, ама не съм пила още. но ми разправяха, че щели да пускато соево мляко с вкус на кокос? а някъде си в Младост продавали кокосово мляко и кокосова вода даже, сигурно е супер вкусно
а за пилетата и пангасиуса кво ще кажеш, хормонни бомби (женски хормони)
за жалост аз спрях пилето на 100% от 1 година
ядях само пиле всеки ден и сега минах на риба, пъстърва и скумрия(а я мразех)- уж е океанска дано нищо и няма
предпочитам да приемам боклуците на морето отколкото женските хормони на пилето
От скоро (година) ям много и едни огромни ябълки, дано не са гмо ама май и те са щото са 1.40/кг пък приличат на луксозни гиганти :/
Последно редактирано от LoadRunner : 03-19-2015 на 19:54
Пангасиус съм яла точно веднъж, а пиле ям, но ми е супер гадно на вкус вече, понякога наистина усещам как ям нещо мъртво :Д и ми е гадно.
Принципно обичам риба доста, но не ям често... нямам наблюдения дали влияе зле в тоя смисъл, а и не съм се зачитала безкрайно много за нея, но принципно рибата би трябвало да е (все още) с една идея по-окей.
Ябълки аз ям ежедневно... рядко падам под 2 на ден, демек ги ям във всички сезони... случвала съм и на доста безвкусни, вероятно ГМО. Сега ям едни сравнително малки или, аре, нормални, червени, сочни... надявам се да не са ГМО. И пак по-добре от соя. :Д
Леле, мацки, супер, някои от вас хапвате много готино, особено ми допадат snack-овете ви. Да взема и аз да си намеря фъстъчено масло май... И ще си ям него или извара за междинно хапване. Само да видя коя ще си харесам, че нещо не ме кефи идеята за 40% масленост.
Днес
1. Банан
2. Някакви неща, минали покрай буритос - абе, само телешка кайма, сухичка така, с царевица и боб, увито в тортия + potato wedges <3 И без едно кило сирене отгоре, за щастие. + кафе
3. 2 грейпфрута
4. кафе, слънчогледови семки
5. пилешко месо като за дюнер плюс голяма салата с айсберг, зеле, боб, домати, краставици... прекалено набързо я ометох, че да регистрирам какво има. плодово мляко.
6. малко енергийна и протеин с мляко.
Втори ден без яйца о.О :д
I don't even...
Соята не е вредна, комуняги... Целия бум със соята идва около 2000 и някоя година с някви измислени проучвания (субсидирани "отгоре"), с които наплашват хората, че соята ще ги избие, ще им смали топките, ще ги направи стерилни, ще им докара гино. Уви, напълно грешно. Соята е безвредна. Да, има "isoflavones" (да е по-лесно търсенето, ако решите да го гугълнете), които влияят на производството на естроген, но всъщност са полезни.
Така че да... Do your homework ppl!
Не мина ли модата на ГМО-то вече? Много ясно, че ще е ГМО, при положение, че трябва да издържи пътя си от друг континент отвъд океан до тук... Ако си купувахте от БГ производители можеше и да не се притеснявате толкова какво ядете.
Не забравяйте, че океанската риба е един от основните източници за отравяне с живак. Като се притеснявате за големите ябълки, по-добре се притеснявайте и за рибата, която тъпчете #justsayin
Това не става толкова лесно, колкото си го представяте, и аз само казвамНито с такава сила, с каквато си го представяте- да станеш чашка Д, ако си момиче или пък С, ако си момче.
Доста се разчетох напоследък за соята, защото бях решила да я добавя трайно в менюто си, за да си набавям необходимите протеини, но се отказах и се чудя какво да ям вече. :Д (изварата я ям, ама не ми е мн вкусна в големи количества, от месото само риба ям, яйца ям г/д, ама не мога само това)
Като споменахте за фъстъченото масло, днес бях тръгнала да си правя домашно, не ми се купуват боклуците по магазините, ама така и не стигнах до магазина, да си купя фъстъците. Някой пробвал ли се е? Чудя се дали с кафемелачка или блендер е по- добре и дали изобщо ще стане масло, а не прах, ако вземат да не стигнат ватовете на уреда.
аз съм си правила, но го правих с Nutribullet, че е по мощен и стана доста сложна работа, около 5-6 мин трябва непрекъснато да се разбива, за да го докараш до толкова ситно, че да започнат да пускат мазнината си и от там още 3-4 пъти по една минута, като между сериите разбъркваш с лъжичка![]()
за соята, аз често ям тофу, вкусно ми е и съм говорила с професионалисти по тази тема и те са ми казвали, че това за соята е стара история, подкрепям rakshy в този случай
ahahehha ;*