- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Тема за бързи отговори на всякакви въпроси vol. 3
Дай боже и ти да отидеш до там някой ден. На почивка, на гости при някой приятел, каквото и да е. Искам тогава да се сетиш какво сме си писали тук. И да кажеш кое от тези неща не е вярно. Въобще да кажеш своето впечатление.
бъдете добри а не българи италианци германци прошляци и т.н.
и разберете че не другите са по-добре а ние сме много зле
а сме зле заради всеки един от нас
Е нормално в Щатите да ти е харесало... Там ти се усмихват, а след 5 минути вади автомата купен за няколко стотин долара и избива всички в кафенето. Защото са усмихната нация, не за друго.
А пък това с подминаването не знам кво толкова се впечатляваш... И аз съм подминавал, и мен са ме подминавали. Много добре се познаваме, били сме в един клас над 5 години и просто се подминаваме. Защо? Нямам представа. Отношенията минават и заминават. А и е твърде кратък живота, за да угаждаш на всички. Твърде счупена нация сме, за да се хващаш за нещо като подминаване и усмивка.
Хора препоръчайте някакъв крем за пъпки и петна по лицето ?
Не знам, пидж. За мен това са неща, които могат да направят ежедневието една идея по-спокойно, по-свободно, по-релаксиращо, не чак толкова натоварващо.
Там има болни мозъци, да. Къде няма? Въпросът е, че могат и "имат времето" да си покажат зъбите и усмивката им да стигне до ушите. И какво им е коствало? Какво? Толкова ли е трудно да си направим живота една идея по-лесен? Защо трябва да е все по-трудната.. Между другото. Задето съм мразел България. От 3 години 3-ти март на вр.Шипка не съм го пропускал. И знаете ли? Там наистина се чувствам свободен и щастлив, в този ден хората там, горе са различни, обединени. Е това супер много ми дава надеждата, че може би ще си оправим българщината. Засега обаче никой не може да ме обеди, че сме грижлив и всеотдаен народ точка
Хехехехехеххехехе... нали искаше примери за моя запад, какво сега бягаш. Какво, мислеше, че бръщолева глупости, щото си нямам работа ли? Ей това е другото, не знаеш нищо за другия човек, но почваш вече да го съдиш, че не е прав, като дори не знаеш той къде е бил и какво е видял. Еми е това е българското мислене. И да, и аз го притежавам, но все повече и повече гледам да страня, защото просто няма смисъл. Но вече като те "светне" за какво точно става въпрос, се потапяте.
PinkPan7her ти българка ли си по душа ?
Ти мен ще светнеш? Знаеш за какво ТОЧНО става въпрос след 3 седмици, 9 месеца? Ах, милият. Простено е, много сме били така в началото.
Не се измъквам, говоря за прословутата усмихнатост на американците. Скрита агресия е и прекалено често избива лошо.
Да не ти давам линкове.
Да, и аз чух за Sandra Bland. Отвратително просто. Шерифът на градчето е имал расистски прояви в миналото, но все пак е станал шериф, а както знаете там шерифите се избират от хората. Ех, тези добри американци, да си изберат шериф расист. Ето един календар с полицейските убийства:
http://www.theguardian.com/us-news/n...s-us-database#
Изобилства от случаи за някой, който тръгва с нож или нещо подобно към полицаите. Еми простреляй го в ръката, защо трябва директно да нанасяш смъртоносна рана? Има и случаи за хора убити направо без причина. Разбира се има си и съвсем заслужени.
Иронията е ненужна, би ли ми отговорила искрено ?
мне, аз не само съм добра или поне се стремя да бъда, но и съм българка
не съм била там, но все пак съм излизала и тук си ми е най-уютно, искам пак да изляза, но само за малко, не доживот и не ми казвай, че повечето стойностни вече са зад граница, защото не е вярно, да, не отричам, че има такива, които не са на родна земя, но не са повечето и престани с тея пророчества, 'рано или късмо щели да се примирят', ами може пък и да не се и отпрашвай, не си за тук като гледам и не те съдя, разбирам хората, които са се махнали или искат да се, защото тук не виждат бъдеще, разбирам и тези, които просто не са с българско съзнание, но тея, дето плюят си заслужават някой да ми ги хване и да им счупя яйцата -.-
Последно редактирано от galaxy29 : 07-26-2015 на 20:15
Ех, тея линкове и статии.. Говори ми от твое лице, аз говоря ли ти от статии и т.н. Дай ми примери, дай ми на това, на което трябва да се науча. Щях да ти напиша "мила", ама не искам да изпростявам и да си помислиш, че подхождам с агресия, а и съм по-малък от теб, затова ще ти кажа "како".
Последно редактирано от Vanchhh : 07-26-2015 на 20:16
защо не тя всъщност е миличка с наивността си
Галаксино, давам ти пример. Никъде не съм казал, че не ми се живее тук или ако съм го казал, не съм го дообмислим. Казах, че можем да си променим отношението спрямо хората. Скоро се виждах с приятлеи, които се прибират от чужбина за по няколко седмици. И знаеш ли какво ме попитаха. Защо хората тук са толкова негативни и защо има толкова много злоба в тях. От къде? И защо се насъбира тя?
Няма ирония.
Имам български черти, които се старая упорито да изкореня; много български неща ми топлят душата; приятелят ми редовно научава български изрази покрай мен; най-вероятно - въпреки че ще е трудно - ще си науча децата на български един ден, защото искам да чувам Добро утро, а не Guten Morgen или каквото е там, където ми се случи да живея.
Имам българско самосъзнание определено.
Опитвам се да взема най-доброто от всичко
P.S. На какво ще се научиш, ще пиша след малко, Vanch.
Последно редактирано от PinkPan7her : 07-26-2015 на 20:19
кои черти се опитваш да изкорениш
възможно ли е да си въобразяваш въпросните
интересно ми е кои са тея български черти, защото усещам, че по-скоро са човешки ;д
Усмивките не винаги присъстват на лицата на чужденците. А дори и да присъстваха, в някои случаи това е чисто и просто доза учтивост, но не и (например) искреност. И за 3 седмици и 9 месеца не знам до каква степен си се сблъскал с тяхните институции и закони, но повярвай ми усмивките там с нищо не помагат.