1. мързи ме да ти вадя линкове. Харитов ако се включи да пишеш. Аз ти преразказвам каквото съм чел - руските танкове са били съвсем равностойни на немските, просто в самото начало след барбароса са имали малко на брой T34. Отделно, че това, което са имали, е било предназначено за инвазия, а не за битки из блатата. Още повече, че руската офанзива се е състояла от основна армия, която напредва, втора такава, която ги следва и служи за резерв и трета отзад, която прехвърля запаси или заема първа позиция при необходимост. Точно заради тази 'тактика' впрочем и НАТО до днес залага на тактически балистични ракети и стелт бомбардировачи - единственият начин да прекъснеш колоната е да унищожиш кордона най-отзад.
Съветската армия неслучайно прегазва половин Европа - немците просто са нямали ресурса да се справят. Единственият им е плюс е бил квалифицираната войска.
Тигърите са просто тежки танкове. Не знам защо ги хвалиш. Ролята им във войната не е кой знае каква, а и не са някакво гениално произведение. Просто голям, тежък танк с допълнително броня и по-голямо оръдие, който за капак е бил скъп и сложен за производство сравнен със съветските, а и американските танкове и се е ползвал по-често в защитна позиция.
2. факт, но ми е непонятно защо смяташ, че американците нямаше и сами да научат каквото им е необходимо. Защо да не ползваш германските учени след като ти идват наготово ?
3. Хитлер нахлува във Франция поради глупостта на самите французи. Не знам за каква друга Европа говориш. С Великобритания яде дървото, а по това време британците са били в доста незавидно положение. То други държави не остават освен СССР в Европа.
Тези бомби са щели да ги докарат до Европа както са докарвали и военна техника за Великобритания и през първата, и през втората световни войни въпреки подводниците на германците.
А немските ракети доста ги надценяваш - никакъв ефект не са имали. Ама буквално никакъв.
Сериозно не разбирам как го мислиш това. 45-та година ядрено оръжие в САЩ а нацистите и комунистите се плякат с болтови карабини още като някакви индианци. Чист късмет е извадил света, че не е започнала 5 години по-късно тази война ...