всъщност съветският съюз е бил с най-напредналата технология поне що се отнася до танкове и авиация
Германия е била в положението на Сърбия след разпада на Югославания, та даже по-зле. Къде според теб са произвеждани немските танкове ? Хинт : Русия.
Единственото, което щеше да се случи ако Хитлер не беше толкова 'тъп стратег' (а следващите 2-3 реда ще ти разяснят колко нетъп е бил всъщност) е разразстването на съветския съюз и в западна Европа. Руснаците още от 30-те години наливат пари и оръжие в партизанските формировации по балканите и в източна европа. Не знам доколко запознат си с истоията на южните ни съседи, но в Гърция след втората световна се води кървава гражданска война между комунисти и на практика западно ориентирани полу-фашисти. Печелят вторите, Югославия и България укриват изягалите от първите.
Във форума имаме един дето се гърчее - ако действително е с гръцки корени, 100% е чадо на гръцките комунистически отрепки; с друго думи - потомък на убийци и мародери. Нищо чудно, че само войни и кървища са му в устата.
Та тъй. Единият звят изяжда другия докато Великобритания и САЩ гледат отстрани.
Не знам що го вярваш това, че Нацитата и комунделите са имали някакъв шанс срещу запада. Ако американски учен не беше дал на съветите технологията за разработка на ядрено оръжие даром с извинението, че е неетично и опасно само една държава да притежава такова, СССР щяха поне още 5-10 години да се чудят как да си пазят границите.
Иронията е, че Хитлер направо спасява СССР от ядрен холокост. Ако нацистите не бяха започнали ВСВ, руснаците щяха да го направят и щяха да бъдат пометени от САЩ.
1. Какви напреднали технологии в Русия? Те са победили с численост, не с качество. Руснаците не са имали танк съизмерим с тигър да речем.
2. Немски учени, създали и първата балистична ракета, са конструирали ракетите на сащ за космическата надпревара. Ако не бяха немците, щатите дори нямаше да могат да фалшифицират кацането си на луната.
3. Хитлер е помел цяла европа, сталин е помел части от източна европа. Немците са имали балистични ракети. Имали са разработки на балистични ракети с цел Ню Йорк и Вашингтон. Ако не беше Русия, сега нямаше да има и спомен от държава с името америка. А и я се замисли как ще докарат тези бомби до евразия. Хитлер е имал флотилия от подводници в атлантика способни да свалят самолети с лекота, а ракети щатите са нямали.
1. мързи ме да ти вадя линкове. Харитов ако се включи да пишеш. Аз ти преразказвам каквото съм чел - руските танкове са били съвсем равностойни на немските, просто в самото начало след барбароса са имали малко на брой T34. Отделно, че това, което са имали, е било предназначено за инвазия, а не за битки из блатата. Още повече, че руската офанзива се е състояла от основна армия, която напредва, втора такава, която ги следва и служи за резерв и трета отзад, която прехвърля запаси или заема първа позиция при необходимост. Точно заради тази 'тактика' впрочем и НАТО до днес залага на тактически балистични ракети и стелт бомбардировачи - единственият начин да прекъснеш колоната е да унищожиш кордона най-отзад.
Съветската армия неслучайно прегазва половин Европа - немците просто са нямали ресурса да се справят. Единственият им е плюс е бил квалифицираната войска.
Тигърите са просто тежки танкове. Не знам защо ги хвалиш. Ролята им във войната не е кой знае каква, а и не са някакво гениално произведение. Просто голям, тежък танк с допълнително броня и по-голямо оръдие, който за капак е бил скъп и сложен за производство сравнен със съветските, а и американските танкове и се е ползвал по-често в защитна позиция.
2. факт, но ми е непонятно защо смяташ, че американците нямаше и сами да научат каквото им е необходимо. Защо да не ползваш германските учени след като ти идват наготово ?
3. Хитлер нахлува във Франция поради глупостта на самите французи. Не знам за каква друга Европа говориш. С Великобритания яде дървото, а по това време британците са били в доста незавидно положение. То други държави не остават освен СССР в Европа.
Тези бомби са щели да ги докарат до Европа както са докарвали и военна техника за Великобритания и през първата, и през втората световни войни въпреки подводниците на германците.
А немските ракети доста ги надценяваш - никакъв ефект не са имали. Ама буквално никакъв.
Сериозно не разбирам как го мислиш това. 45-та година ядрено оръжие в САЩ а нацистите и комунистите се плякат с болтови карабини още като някакви индианци. Чист късмет е извадил света, че не е започнала 5 години по-късно тази война ...
ох, аз забравих : https://en.wikipedia.org/wiki/IS_tank_family
исках да ти кажа също, че ако ще сравняваш Т34 с германски танкове - сравнявай с Панцерите. И в случая - да, Т34 е по-бърз и маневрен.
Този линкнатия е в същия клас като Тигрите - отново се оказва, че ги превъзхожда.
При самолетите имам спомен че беше абсолютно фрапираща разликата в полза на Съветския съюз (след 43-44)
Последно редактирано от aurissaaaaa : 07-27-2015 на 01:47
Наистина що се отнася до технология, германците са имали далеч по-голямо развитие, но просто не са имали времето и ресурсите да ги вкарат в употреба достатъчно скоро, за да имат някакво реално въздействие върху войната. Тигърът донякъде има успех, въпреки че е пуснат след битката при Сталинград, където кажи речи се решава целия изход на войната. Въпреки това си спечелва репутацията на абсолютен звяр, мачкайки всеки съюзнически танк по това време. T-34 са били доста безполезни срещу Тигрите, освен в близък бой, но пък са били доста ефективни срещу Панцер IV каквато е била и цевта. А докато съветите са съумели да направят танк ефективен срещу Тигър, то немците вече са имали танкове Тигър-2, Elefant (Panzerjäger Tiger (P)), Jagdtiger (Panzerjäger Tiger Ausf. B) и други подобни, които обаче са били доста скъпи за производство а тук си говорим вече за края на 44-та. Същата работа е и с американските танкове. Средно са били нужни 5 танка Шърман (единия от който модифициран Firefy), за да унищожат един Тигър.
Що се отнася до самолетната технология, към края на войната германците са пуснали първите реактивни изтребители Me-262.
Последно редактирано от DoctorSatan666 : 07-27-2015 на 10:31
Последно редактирано от Meth : 07-27-2015 на 10:30
то пък като се е заформила една тема, все едно две момичета си говорят и другата и вика "имаш много хубав лак на ноктите", а тя и отговаря "и аз гледам, че имаш добър маникюр", и т.н., сякаш са сбъркали раздела "козметика и диети" с този
Последно редактирано от npp : 07-27-2015 на 12:51
Така е, всеки християнин преди да стане мюсюлманин, задължително си е говорил с някой евреин, който му е казал, че в Песен на песните "пишело" Мохамед.
А според мен Корана вече трябва с тоя видеоклип дето го даде, прикрепен към Корана под формата на дискове, като допълнение към свещения текст.
Последно редактирано от defender : 07-27-2015 на 13:18
Бог може да ни спаси само чрез Себе Си (в случая чрез Сина си), който е част от Светата Троица.
Всеки друг начин за спасение би било идолопоклонство.
А и кой друг може да плати дълга за човешкото несъвършенство и безкрайното Божие съвършенство, като заколиш крава на куррбань и я изядеш ли, аи стига де.
Последно редактирано от defender : 07-27-2015 на 13:51
Последно редактирано от defender : 07-27-2015 на 13:57